Banalitatea unui show de zile mari: Crevedia

Un show cu artificii mai reușit decât cel de la Colectiv, dar cu mai puține victime doar pentru că a avut o audiență mai mică și a fost în aer liber.

Bine, au fost și mai pregătiți românii acuma – după 8 ani au spitale de arși să intervină decisiv altceva.  Glumesc , se știe că ne place friptura well done.

Cât de românească e treaba asta : Un nene avea o statie de GPL, care funcționa cu autorizația suspendată de ISU. Nenea care avea pe numele lui afacerea e fiul primarului din Caracal. Anecdotic, e o situație gen Caracal – Caracal în toată țara FTW. Primarul de la Caracal, nea Ion, e de la PSD, omul lui Paul Stănescu și administrează un oraș astfel civilizat și prosper, desigur, dar nu îi pasă prea tare de ce se întâmplă în alte departamente, absolut de așteptat.

Ionuțu’ și asociatul lui pare că au făcut bani bunir din vânzarea de GPL către primăria din Crevedia. 2021-2022.

Desigur, primarul din Crevedia ,tot de la PSD , nu știe foarte multe despre activitatea de la punctul dezastrului.

Pompierii , săracii sunt singurii futuți la treaba asta . Au fost împinși înainte să stingă, e meseria lor, dar naz dedară asta, pare că își făcuseră datoria anterior. Asta e , sunt și ei victime colaterale ale sistemului .

Celor care le pasă sunt cei imediat afectați de deflagrație sau de imaginea ei, in rest noi toți, cu problemele noastre. Tata a mers dis de dimineață să își umple butelia cu GPL de unde știe el, că nu se știe , după tragedia asta, încep controalele.

Important e noi să ne rezolvam problemele.

Uneori rezolvările astea au costuri.

Nu vede nimeni pompierii răniți, se scufundă mai repede problema asta decât cea de la Colectiv.

Ia să vedem.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex2
Alex2
8 months ago

E complicat.
Foarte multă lume folosește GPL.
Atât la țară, la butelii cât și taximetriștii prin oraș.
Prevăd o creștere spectaculoasa a prețului GPL ului, căci asta e situația.

Nu va mai renta sa ai mașină pe gaz.

Mars
Mars
8 months ago

Pana luni se da vina pe ala alb, ars de soare, adus dintr-o tara asiatica ca el a fost de vina, ca nu a inteles bine regulamentul, se baga si putin rasism, si e ca si rezolvat cazul.

Catalinx
Catalinx
8 months ago

@Alex2: Lol, eu prevăd o ocazie de încasat niste șpăgi cinstite , acuma in sezonul pre-electoral și reașezarea unor jucători pe piață.

0040
0040
8 months ago

LNG/GPL cica nu se stinge cu apa cand ia foc.

Nu-s eu cu chimia, dar cand te duci sa stingi d-astea… bine sa dai si un google search inainte aa arunci cu cisternele de apa. Dar naiba, erau atatia absolventi ai facultatii de pompieri pe acolo.

 A final warning when tackling an LNG fire is that water should not be used directly, as this will accelerate vaporisation of the liquid.This is not to say that surrounding bulkheads and decks cannot be cooled down with water sprays, provided that water running off is not allowed to mix with burning LNG.

Catalinx
Catalinx
8 months ago

Da, trebuia stins cu doua stingătoare cu praf, o rezolvau imediat. Din păcate , dacă nu ești cu chimia , e posibil să interpretezi greșit rezultatele din prima pagină google, poți să intrebi un pompier de ce fac așa. Nu sunt chiar așa de proști cum ai crede citind pe google. Pompierii erau acolo pentru limitarea extinderii incendiului. Și au reușit aia, platind un preț destul de mare. Incendiile puternice de gaz din sursa limitată nu se încearcă a se stinge, pentru a se evita o acumulare de nori de gaz, ci se lasă să se epuizeze controlat, in cel… Read more »

Stropic
Stropic
8 months ago

@0040: au spus oricum saracii oameni peste tot, in toate ziarele ca NU au stins incendiul, ca nu au cum sa il stinga, ca langa cisterne au fost trimisi doar roboti – atatia cat erau, 4, si nu ca sa stinga focul, ci sa ude restul cisternelor. Restul pompierilor dadeau oamenii afara din casa sa nu ia si ei foc si incercau sa limiteze focul sa nu ia foc tot satul gen. E de dezbatut daca au fost evaluate riscurile corect si daca nu cumva perimetrul a fost prea mic si trebuiau sacrificate mai multe case/campuri de porumb ca mai… Read more »

Mad
Mad
8 months ago

ca langa cisterne au fost trimisi doar roboti

https://postimg.cc/Wd0V7f3F