10 ani fără permis pentru băutură

Și confiscarea mașinii. Eu aș propune s-o facem poștă și pe mă-ta, dacă e tânără, dacă nu, ne dai gagica sau pe fie-ta câte o tură; nu ne interesează părerea lor , că nu suntem pe feminism .

Pentru alcool și droguri la volan, orice o însemna asta, că majoritatea nu știți ce înseamnă oricum – suflați ca  vitele într-un muștiuc și vă uitați în gura lu’ Garcea să vă spună ăla dacă ați consumat.

România are am cele mai stricte legi din Europa cu privire la alcool și droguri, inclusiv la volan.

Toată Europa civilizată are legi mai permisive iar lucrurile se desfășoară mai civilizat.

Ciolacu’ vrea să devieze atenția de la corupție și de la faptul că raspunderea se poate evita și aplicarea legii la fel, cu bani și relații – intru prevenție mai dură.

Prevenția mai dură vă leagă de mâini și de picioare pe voi, vă lasă fără permise, fără mașini, va bagă în pușcărie și, la o adică, vă ia și femeile  și copiii în pulă, nu numai pe capotă.

Pentru că problema nu este la prevenție sau la strictețea legilor ci la aplicarea lor defectuoasă ( a se citi leneșă și coruptă) de la milițian, la procuror, la judecător).

Reguli mai stricte nu fac aplicarea mai bună, iar faptul că problema devine mai serioasă are dezavantajul că deschide drumul abuzurilor, șpăgilor mai grase, favoritismelor mai costisitoare și crește valoarea privilegiului de a fi parte din aparatul care trebuie să aplice legea , dar pentru ei o evită.

Ceva cu aroma asta:

Pentru că nu ei sunt ăia care nu mai au voie să conducă 10 ani și care își pierd mașinile, decât în extremis; de obicei merg pe burtă. Voi nu.

Pai nu ați vrut voi legi severe?

Ai o boală care are medicamente mai dubioase? Ești un drogat, nu ai voie să conduci,condusul e un privilegiu, nu un drept – știți vrajeala.

De fapt e o necesitate, dar oamenii sunt prea proști pentru binele lor.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
speedy gonzales
speedy gonzales
8 months ago

si ce mare branza? o sa conduca fara permis si gata

Alex2
Alex2
8 months ago

Nu ai inteles de fapt care e problema. Avem o populatie care nu constientizeaza pericolul pe care il reprezinti cand te urci baut/drogat la volan. Cel putin la tara, e DEZASTRU. Prin oras mai e cum e, mai ai alternativa transportului in comun, dar la tara/sate treaba e nasoala rau de tot. Rolul acestor masuri e sa descurajeze astfel de fapte. Sa te gandesti de doua ori inainte sa faci asa ceva. Iar faptul ca ti se poate confusca masina (daca ai mai mult de 0.8 alcoolemie in aerul expirat) atunci ar trebui sa fie un motiv in plus pentru… Read more »

Stropic
Stropic
8 months ago

E un cerc vicios asta cu coruptia. Da, e coruptie, da, se iarta unii pe altii, dar ideea nu e de sa nu mai fie nicio pedeapsa ca na, unii scapa de ea. Stii ca si coruptia are grade si daca e realizabil sa se faca politistul ca nu simte mirosul de alcool de la o posta la o oprire de rutina, cand ai intrat in primul gard ca sa nu zic om, e mai greu mult sa te scoata curat. Si aici ajuta pedepsele mai dure – ca de exemplu inchisoare musai daca ai accident cu victime baut. Si… Read more »

Doru Vlad
Doru Vlad
8 months ago

Alex spre deosebire de Cătălin care a ales să îți ofere un răspuns concret la ce ai debitat tu acolo, eu să ți-o spun pe șleau: Ești prost grămadă și nu ai înțeles ce a vrut să zică autorul in articolul!

Alex2
Alex2
8 months ago

https://youtu.be/n71FjIKJGNg?si=A60UxUAHpyo9Mgin
Dacă țin bine minte, cifrele sunt luate din videoclipul de pe zona it

Alex2
Alex2
8 months ago

@doru Vlad Spre deosebire de alții, eu încă stau (ca fraieru) în România. Ma mișc, respir, trăiesc zi de zi aici Sunt ancorat mai puternic la realitățile cotidiene. Fac lunar câte un drum interjudețean de vreo 800 de km, până acasă la țară și înapoi. Nu e drum din ăsta lung în care să nu fiu pus într o situație critică, de zic ca acu acu e sfârșitul. Am văzut multe accidente. Am văzut oameni morți în accidente, încă nu ajunsese politia sau salvarea. Nu înțelegeam de ce dorm la volan, cu centura pusă. Apoi am citit în ziare ce… Read more »