Scurt: La un moment dat coarda întinsă se rupe

Conduc și prin UK pe drumuri fără sensuri separate, chiar mai strâmte decât cele din România și pot să observ niște mici diferențe, în general, că sunt și excepții.

Sunt mai puțini oameni care taie curbele pe contrasens, cu excepția cazului în care n-au ce face, drumul prea strâmt, caz în care o fac circulând încet și folosind mijloace de avertizare de care au la dispoziție.

Pe unde conduc eu sunt mulți oameni care taie curbele și în situații în care nu ar trebui s-o facă, care-s două:

  1. Când nu au vizibilitate dincolo de curba
  2. Când VĂD ( cred eu că văd, na) că se apropie o mașină din sens opus.

Situațiile ăstea două reprezintă un risc considerabil ASUMAT, sau neconștientizat, presupunând că oamenii sunt lobotomizați, sau nu înțeleg ce se întâmplă din punct de vedere fizic pe stradă, caz în care poate ar trebui ca poliția să organizeze niște cursuri pentru cei ce-s prinși încălcând regulile în felul ăsta, pe sistem ”dacă nu știi, te-nvățăm”.

Cazul de față e unul din multe și e important pentru că e noapte și vehiculul din față, fiind un buggy , nu e de felul lui foarte vizibil; se văd farurile, dar e greu să urmăresc cu precizie linia caroseriei și traiectoria abordată.

Am putut totuși să intuiesc după faruri că ar putea să intre pe banda mea și m-am tras pe margine, aka cu roțile din dreapta pe acostament, ca să ajungă și oamenii ăia încă o zi acasă sănătoși, nu neapărat la cap, dar nu judec, c-am fost și eu de destule ori și teribilist și prost și ambele în același timp.

Problema e că în România sunt prea mulți, în orice drum de minim 50km întâlnesc minim unu, și m-am obișnuit să le salvez curul, ca să zic așa, unora și viața. Nu pentru că sunt eu mare om, mare caracter, pentru că așa e normal, că dacă vrei să dai lecții singura lecție pe care o învață lipsa de toleranță e că se moare pe șosele – iar pe cele din România se moare. Dacă ai de unde lăsa și lași de la tine, se moare mai puțin.

Problema e că îmi imaginez că la un moment dat o să mi se termine posibilitățile de lăsat de la mine, sau mai probabil, o să greșesc și eu pe undeva, că și eu sunt om, tocmai când mă întâlnesc cu altul care o face.

De aia, în România, am nevoie de SUV.
O să mai pun filmulețe de genul, nu vreau să judec pe nimeni – gen dacă e ceva de anchetat le trimit și poliției.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Alex2
Alex2
7 months ago

I know the feeling, bro