Relatări de presă: Limba română și comunicarea jurnalistică

Citesc articole despre incendiul de la blocurile din Craiova și eram curios de cauză.

Văd că ar fi fost provocat de o lumânare lăsată aprinsă de cineva care locuiește la ultimul etaj.

Presa locală scrie altceva: ”Oamenii spun că o persoană care locuiește”

A preciza .

Ana-Maria Tomescu, autoarea, e absolventă de facultate de jurnalism , dar are si ”master în Teorii și Metode de Cercetare în Științele Comunicării

Presupun că e o teorie științifică, ce spune cum să bagi în ele și să transformi o informație care apare cu titlu speculativ într-o sursă ( vorbește lumea) , în relatare exactă.

De ce zic asta?

Vremea în Craiova e foarte călduroasă și luminoasă și nu prea sunt motive să folosească cineva lumânări deși ESTE POSIBIL.

În general, în zilele noastre incendiile nu se produc de la lumânări – lumânarea fie e o candelă și e protejată, fie arde într-un pahar, sau container. Desigur, este o cauză posibilă până la urmă – cu toate că am indoieli, n-aș exclude-o, dacă aș fi pompier de investigații, sau agent de poliție , aș investiga-o, căutând și alte piste.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
8 months ago

Nu stiu de unde ar avea vecinii astfel de informatii in afara cazului in care cel care a lasat lumanarea le spune la toti.

Dincolo de asta, nu e deloc incredibil – multa lume aprinde lumanari pentru parfum, nu doar lumina. Bonus ca e Romania si mai au unii oameni candele.

Sigur ca se produc destule incendii – ori a pus lumanarea langa niste draperii ceva, ori mai probabil, s-a rasturnat lumanarea pe ceva textil – de la curent sau cine vreo pisica ceva.

Daca esti acasa nu se poate intampla nimic prea grav – daca pleci, mna.