Sunt furturi și furturi: Mi-e greu să cred ce nu pot înțelege

Articolul de pe profit.ro e de aici.

Fenomenul e foarte probabil și explicabil, dacă se întâmplă pe domeniul public, sau la o întreprindere de stat, că acolo mai toată lumea vrea să fure sunt ”toți” înțeleși, sau cel puțin pasivi.

Aici ai un beneficiar, care cumva are la dispoziție o sumă în jurul a 40 de milioane de euro.

Și niște nimeni reușesc să-i sifoneze panou cu panou în timp ce?

Că asta, că eu nu înțeleg. Pentru cineva care are acces la jdemilioane de euro, niște neica nimeni dintr-un sat nu există.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Hunedoara și cei ai Biroului de Investigații Criminale Hunedoara au demarat o serie de verificări și activități investigative, iar în 3 septembrie 2023 au organizat o acțiune în urma căreia au reușit prinderea în flagrant a doi bărbați din municipiul Hunedoara, în vârstă de 19 și de 41 de ani. Cei doi încercau să comercializeze pe un site de vânzări bunurile furate (respectiv 128 de panouri fotovoltaice, 11 invertoare și 9 suporți de invertoare – în valoare de peste 344.000 lei), care au fost, astfel, recuperate de polițiști”, 

Nu există în sensul că nu mai stă de plângere la poliția din România ( competentă foc, se știe) să îi prindă, ci face o rugăminte să uite de ei. Gen să uite că existau.

E improbabil să îți fure unii care se încalță cu fesul și vând panouri fotovoltaice pe OLX parcul fotovoltaic – nu le poți fura pe toate ălea 128 într-o zi/noapte, facem probă dacă vrei – și tu să aștepți poliția că.

Mă rog, cred. Sper. Că am un gând. Gen WTF?

E mai probabil o altă schemă. Ăștia zic 344,000 de lei. Adică 68,000 EUR. Din 40 de milioane. 1.72 la mie din investitie. Câte pula mea panouri trebuia, mă să fie acolo ai ? 64,000, gen peste 50,000 de panouri? Undeva la 17-20MW putere instalată?

Câte mai sunt pe picioare?
Căte panouri și invertoare ar trebui să credem că au fost furate?

1000-10,000-15,000?
Câte au fost instalate, cine ȘI CÂND le-au instalat pe toate?
Machia, nu s-or fi furat direct din depozit, sau din foaie, ca să nu se mai chinuie cu cârca?

Mai exact , CINE A FURAT și în ce fel, dacă este să fim atenți?


5 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
8 months ago

Da tot nu inteleg schema.

De ce le-ar da furate? Sunt pe fonduri europene si nu au fost cumparate niciodata?

Eu stiu – sunt fonduri de co-finantare, au scos si destui bani din buzunar…si cum de au recuperat prejudiciul in totalitate?

Nu ma prind :))

Fery
Fery
8 months ago

Am lucrat la unele din astea, sunt de obicei construite in mijlocul lui nicaieri, unde a fost terenul mai ieftin. Ala de la Ghelari e sus pe un deal, unde nu umbla nici dracu, in afara de aia care se baga la pilonul de orange. nu e ingradit, nu e pazit. Si iti mai zic o chestie: majoritatea parcurilor alora s-au construit la momentul ala strict pentru certificatele verzi, nimanui nu-i pasa daca produc sau nu ceva. Am lucrat la unul de langa Timisoara, 16MW, era complet construit, cu transformatoare pe medie, cu jonctiune facuta, numa trebuia dat drumul, erau… Read more »

Mad
Mad
7 months ago

1 Prosumatorii ar urma să plătească taxehttps://www.economica.net/prosumatori-taxe-autoconsum_631768.html

si

2 https://www.criserb.com/blog/prosumator-in-romania-si-compensarea-cantitativa/