Halep și hapurile din sport #tolerantăzero

Că s-au găsit urme de substanță interzisă, că de unde puteau să ajungă substanțele ălea în sânge – chinezii sunt de vină că fac pastile ieftine ( nu, zău, câștigi milioane din tenis și nu ai bani de pastile din ălea bune europene sau americane, mai ales când cariera ta depinde foarte tare de asta).

Regulile în sport cu privire la avantajele incorecte față de alți sportivi ( că asta înseamnă, de fapt dopaj, substanțe) în sânge sunt dure, cu excepția cazului când vrei să-ți tai pula jos și să concurezi la femei, asta e permis.

Ăstea sunt regulile, nu le aprob, nici nu le critic, nici nu mă pasionează prea tare, după cum se poate constata , nu-s sportiv, în meseria mea sunt un pic alte reguli, unele tâmpite, unele stricte, dar ăstea sunt, iar dacă le ignor o fac pe riscul și pe pielea mea.

Firește că dacă sunt prins în offside și penalizat am să fac tot posibilul să contest, să-mi păstrez status quo-ul câștigat.

Așa fac și sportivii.

Nu-i nimic despre moralitate și echitabilitate și ce mai e – ăstea se tranșează și se negociază la mediatori și prin tribunale.

E doar despre încălcat reguli și aplicat măsuri corective de înlăturare a avantajelor definite ca incorecte.

În cazul de față i s-a suspendat participarea la competiția organizată de o asociație un timp de. Sigur, acest lucru echivalează cu interzicerea dreptului la muncă, pentru că tenisul e o lume închisă , o asociație controlează tot, nu prea există turnee în afara afilierii cu WTA/ ATP… Sigur, poți să antrenezi, să ai o școală de tenis, să participi la evenimente private, dar măsurând anvergura, ”munca” în tenis e cam toată monopolizată de asociațiile ăstea – lucru pentru care poți duce disputa de la TAS în civil și în dreptul muncii. Nu știu dacă se ajunge acolo dar se poate – însă , în ceea ce-i privește pe ăia de la WTA – ei fac regulile, ei decid sancțiunile, conform regulilor lor.

Asta e tot.

Nu contează dacă e intenționat, din greșeală, sau sabotaj – decât pentru opinia publică. Mă rog, nu pentru mine.

Și încă una mică: Cum era aia cu toleranță zero?

Cumva e nașpa o lume în care se aplică toleranța zero? Mpăi da, așa cred și eu, dar lumea nu vede toate unghiurile unei politici .

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mad
Mad
7 months ago

Stii cum e chestia aia cu simpatie si antipatie la prima vedere?
Mie, fata asta, mi-e simpatica.

Daca Darren( si nu numai el) a spus ca nu e genul de trisor, cred si eu la fel.

Parerea mea este ca a facut o greseala imensa cu Mouratoglou. Si-a pierdut si casnicia si a intrat si-n mizeria asta!

Catalinx
Catalinx
7 months ago

Știu. Mie îmi era simpatic Lance Armstrong acum vreo 20 de ani – pe vremea aia mă mai uitam, din când în când, la turul Franței . Nu am fost vreodată împătimit, dar îmi plăceau comentariile lui Naum și Banciu. Cu toate astea, Lance Armstrong a trișat. Cu toate astea, mie tot mi-a rămas simpatic. Nu are prea mult a face una cu alta, deși ar putea avea , că oamenii își mai schimbă părerea. Așa și cu Simona Halep. Pentru mine nu contează dacă a luat hapuri sau nu. Că ceva pastile tot lua, doar că cel puțin credea… Read more »

Catalinx
Catalinx
7 months ago

Legat de daca e sau nu genul de trișor, nu cred că o să aflăm cu certitudine vreodată. Dar. Nu aș lua în considerare ce zice un apropiat de ai ei, unul cu potențiale interese, asta o dată. A doua oară, eu ce știu despre ea e că e genul de persoană care și-a tăiat țâțele pentru a-și îmbunătăți performanțele sportive. Pentru femei țâțele sunt destul de importante , mie o persoană care se automutilează pentru a fi competitiv nu mi se pare neapărat genul de trișor, dar mi se pare genul care ar face orice. Eu aș lua mai… Read more »

Valentin
Valentin
7 months ago

“Eu aș lua mai degrabă pastile, decât să îmi tai pula ca să alerg mai repede.”
Mai ai varianta să o legi de picior. :))

Stropic
Stropic
7 months ago

Nu stiu daca operatia ei de micsorare a sanilor se pune chiar ca automutilare.

Sunt muuuulte femei care fac asta si fara un titlu mondial la orizont.

E printre cele mai intalnite operatii la sani – e drept ca de obicei peste 30 de ani dar na. Motivele fiind si dureri de spate cap etc, dar mai ales estetice, ca nu tine gravitatia cu nimeni, si ca sa poti repozitiona ceva la nivelul unde era inainte, trebuie macar partial micsorat.

Mad
Mad
7 months ago

decât să îmi tai pula

A fost odata unu, prin ziare, de o avea de 80-100 cm. Om obisnuit de prin America latina. Viata normala nu avea. Numai chin. Pana la urma i-au scurtat-o doctorii si era tare fericit. Intra la automutilare ? 🙂

Femeile/fetele cu sanii mari, naturali, nu sunt prea incantate de podoabe. Nu-s toate Pamela Anderson.
Probabil ca multe s-ar opera daca ar putea.