Limitele tupeului in cerșeală

Știrea asta. Nu e că Polonia nu îi mai urăște pe ruși. Nici că gata, nu îi mai ajută pe ucrainieni. Nici că face pași în lături de la politica NATO.

Este că până acum ăștia au fost primii la susținut vocal și printre primii la susținut activ .

Că noi luptăm pentru voi, că să ne dați, că vrem drepturi. Că avem dreptul să exportăm cereale în Europa. Că vă dăm în judecată dacă nu.

Este un fel de “i-auzi, pula mea. Și , merge bine contraofensiva aia ? “

Și este și foarte corect, de unde ne uităm noi , din Europa.

Nu vii să pui condiții, când ești cu căciula în mână – spui mulțumesc pentru ajutorul nesperat primit.

Acuma , Polonia și țările agrare care mai suntem în jur, mai văd și altfel situația. O fi bine și cu Ucraina în UE, dar nu musai toată Ucraina.

Nu, nu mi-am schimbat părerea. Eu îmi permit motorină scumpă. Muie Putin.

Dar am, ca tot omul, sensibilitate, la tupeul pe banii mei.

Că vorbim de deficite, alea-alea că, mărim taxele . Iar pe partea cealaltă – așteptări și tupeu.

Pe o parte , e de înțeles. Fac ce cred că e mai bine pentru ei . Pe de alta , e nevoie de managementul așteptărilor, așa un pic .

Bateți cu pumnul în masă? Sigur, dar bateți un pic mai înspre ruși. Hai, că aveți cu ce. Aveți valoare, aveți drepturi. Mergeți și spuneți-le cu voce tare.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fery
Fery
7 months ago

“Fac ce cred că e mai bine pentru ei” cred ca aici au dat-o de gard ukrainienii. in mod cert este ceva razbel intern intre factiuni, probabil ca mafia care exporta cereale si face gramezi de bani din asta a reusit sa impuna strategia in dauna altora. cred ca ceva pute in intentia declarata de a vinde cerealele alea fix in statele limitrofe. nu vad avantajul de a vinde grau in romania si polonia, cand ti se permite tranzitul oriunde. cat grau poti vinde romanilor, daca nu-l dai la pret de dumping? also, nu inteleg decizia de a apela la… Read more »

Catalinx
Catalinx
7 months ago

Nu e vorba că Ucraina ține morțiș să vândă in statele vecine vs. restul Europei. Este o chestiune de logistică. Și nici nu vând cerealele mai scump in Vest decât în România. Ei le vând oricum mai ieftin decât s-ar vinde altfel pe bursă în Europa, in sensul că scad prețul la bursă, sau nu îl cresc. Ucraina nu deține logistică să vândă direct în afara Europei și nici nu își permite lanțuri logistice lungi până în Vestul Europei. După care vin aspectele de calitate. Pe-aici prin Est se mai închide un ochi la diverse contaminări sau vicii de calitate.… Read more »

Stropic
Stropic
7 months ago

Vezi tu, asta e problema, nimeni nu simte ca e cu caciula in mana.

Polonia simte ca face o favoare ucrainei cu armele si ajutoarele, Ucraina simte ca face o favoare ca s-a inhaimat la razboiul asta.

Catalinx
Catalinx
7 months ago

Lol, OK – pai se pot dezhăma oricând .