La Sandale – all inclusive la bulgari

Atâta s-a putut. Pe fondul sărăciei și amenințărilor cu suprataxarea din ultima perioadă, nu mi-am permis mai mult, lumea trebuie să înțeleagă că românii suntem săraci.

Este un lanț de hoteluri al unui nene cu porecla Butch, care a murit de vreo doi ani și care lanț face vreo 1.4 miliarde de dolari – afacere de familie.

Face pentru că conceptul lui nenea ăsta de all inclusive e un pic diferit de ce ai aștepta și o să tratez subiectul pe bucăți.

Link in YT – uneori viteza nu-i suficientă pentru playback corect de pe serverul ăsta.

Gen – un resort de 5 stele la cam toate capitolele . Ai inclusiv  centru de sporturi de apa ( scufundări și snorkeling) cu 5 stele de la PADI. Am fost doar la două scufundări, din alte motive, o să revin și pe tema asta, probabil, dar dacă eram fiert pe scuba ( adică mai mult decât sunt ) puteam merge zilnic cu două butelii și poți să spui că e un hotel cu tematică. Și dacă articolul asta o sa fie neterminat, probabil am murit la a doua.

Dacă nu cumva sportul tau favorit e padlingul sau wind sailingul, că atunci poți să spui că tematica e aia.

Dacă nu cumva sportul tău favorit e să stai tolănit in piscinele largi , ca o balenă eșuată ( un american obișnuit ) bând bere lager după bere lager, sau martini , nu știu ce au ăștia cu martini-ul.  Atunci tematica e aia.

Calitatea serviciilor oferite de personal e un pic peste ce am întâlnit în restul lumii până acum și am mai fost prin locuri.

De aia zic, dacă vrei să vii pe insula asta și la cum văd eu treaba, cred că e valabil în Caraibe,  conceptul pare extraordinar și e un loc bun.

Un loc bun și extraordinar pentru săraci la nivelul meu, na, că nu o să mint, nu e cel mai scump hotel de pe insulă – puteți încerca  The Cove Suites la Blue Waters și Hermitage Bay și îmi spuneți voi în comentarii cum a fost.

Sau dacă sunteți un pic și mai cu dare de mână,  Armani are o vilă de vreo 30 de milioane de dolari  două golfulețe mai la vale, pe care o închiriază cu 88,000 pe săptămână – deci opțiuni  sunt.

Dar dacă vrei pe sărăcie și pe modestie, undeva intre 2800 și 6000 de dolari pe 7 nopți, dar nu în vârf de sezon în cea mai scumpă cameră ( dacă te duci in februarie – aprilie , mai pui, până spre 10k ) – rezervat un pic in avans- aici e locul.

Toleranța e in funcție de tipul de locanță. Eu fiind pe zgârcenie, am luat o cameră de tip honeymoon mediteranean cu vedere la ocean. Nu, nu e chiar aia mai ieftină, ci aia mai scumpă de la capitolul camere de hotel, 3500/7 nopți. Mergi două  săptămâni , bagi 7000 ca popa. Alea cu specific caraibian sunt toate mai low și mai vechi așa. Și mai ieftine. Nu fii american să cauți best deal. Deci pă mediteranean e șmecheria. Glumesc, nu e nicio șmecherie, e o cameră măricică cu vedere la mare, dar nimic superluxos, banii nu sunt pe glam, ci pe servicii, confort și liniște.

Spre 6000 pe săptămână te duci dacă vrei bungalow, vilă,  astea și poți să ai și majordom personal – mișto să stea unul la curul tău când dai la buci să-ți țină lumănarea cu prosopul pe braț, eventual să mai facă o glumă de încurajare ceva; mai ai piscine mai mici între bungaloaie .

Hotelurile menționate mai sus sunt, cum am zis și  mai scumpe.

În funcție de ce pretenții ai de la tine și de ce faci pe aici, e posibil să merite – fiecare cu nivelul de confort și pretenții  pe care le întreține. In Maldive și Seychelles am avut bungalow-uri, aici am considerat că e de ajuns să fiu în rândul plebeilor.

Plebeii la bloc, nu la colibă.

Soția: Ce frumos e, la anul venim cu copiii aici.

-Da, poți să încerci, ai văzut vreunul?

-Pai acuma e școală.

He-he-he, mă bat pe burtă – hotelurile Sandals (majoritatea) sunt Adult Only.   Care este, eu prefer să merg la hoteluri adult only când sunt fără copii, ca să nu le port grija copiilor altora, cum ar veni, vreau doar copiii mei să-i deranjeze pe alții, nu ai altora pe mine.
—–

Plaja . La plajă se stă bine de tot, sunt șezlonguri și înăuntrul complexului și afară pe buza plajei, dar afară, de mai deranjează unul altul, nu cu semințe și cola nu – cel mai des vând excursii și tripuri. Sunt câteva tonete tapetate cu cele mai soioase și mai n-o să cumperi niciodată hainele ălea unde niște domni și doamne satisfac cererea de canabis și posibil alte droguri ale complexului. Bine, în caz că le rateze pe acelea două sunt domni care se plimbă și te întreabă discret, din 5 în 5 minute, dacă nu vrei ceva.

Fumatul de canabis și posesia sunt legale în Antigua. Nu sunt încurajate, însă au și grup religios de rastafarieni . Este un pic ca-n Jamaica, din punctul ăsta de vedere și lumea în general e foarte chill.

Nenea mi-a cerut bani că i-am făcut poză. Și nu i-am dat, că nu a avut să-mi schimbe.

Bine, el voia să vândă ceva bun, dar n-a avut cui. Aș putea s-o las cum a picat, că am plecat din UK cu ideea asta , că, băi nene , vin aici să bag și io o țigară. Când colo, n-am avut poftă. Nici de alcool nici de alte substanțe. În mare, am avut poftă doar de cafea, pizdă și scufundări ( nu numai în pizdă) și nu neapărat în ordinea asta.

Și mai bea lumea, mai ales seara , dar nu exagerat. Am văzut fix un om , de culoare, care a băut până a dat cu capul sub el într-o zi, dar pe urmă părea că se menajează – aka își revine de pe drojdie.

Dacă aș fi avut poftă, în cameră era mini-frigiderul ochi, iar deasupra lui, un bar cu băutură mai puternică, că poate nu-ți ajunge minibarul, zic pentru când te aflai în cameră, prea leneș să faci comandă de room service – că da, ce all inclusive e ăla la bulgari fără room service. Nu cred că bea cineva în halul ăsta, mai degrabă e o paletă largă de opțiuni că poate te prind cu ceva. M-au prins de m-au omorât cu Cola și ceva suc de portocăli.

Apusurile sunt extraordinare. Toate. Și alea senine, și ălea cu nor, și cele cu ploaie. #mysunsets



Răsăriturile nu-s la fel de mișto, că trebuie să te trezești să le vezi.

Restaurante

Cel mai bun și cel mai bun este ceonceptul agregat de două restaurante japoneze, SOY și Kimonos, aflate în același loc.

Unul era a la carte cu rezervare, iar celălalt era o sușerie ( SOY) unde intrai când voiai.

Am fost la ambele de 2 ori – prea bun , prea ca la țară. Nu sunt un entuziast al sushi-ului, dar încerc, am fost la mai multe restaurante în mai multe orașe, prima dată cred că prin Leipzig în 2012. Nu am fost în Japonia, așa că nu știu cum e originalul.

Ăsta a fost cel mai bun suhi din viața mea de până acum, la distanță bunicică de orice altceva. Următorul cel mai bun a fost la un local obscur în Munich. Mai merg (rar) la sushi și în Reading – meh.

Celălalt restaurant era ceva concept de show cu ”personal” cook – gătea pentru 5 sau 6 cupluri care se aflau în jurul său la ora respectivă.

Showul ca show-ul, dar mâncarea avea un gust proaspăt și exotic, chit că includea pe alocuri și pui.

Link in YT

Restul, cu o excepție, intrau oarecum la și altele, deși toate erau comparabile cu restaurante a la carte decente europene, din locuri turistice.


Restaurantul italian este impunător , dar nu prea am ajuns să mâncăm pe acolo – se servea micul dejun și probabil era cel mai bun mic dejun din resort – dar noi nu prea cu astea, am ajuns o singură dată acolo și nici atunci nu-mi era foame. Am comandat de două ori o pizza ”la carton”, făcută în cuptor la mini-restaurantul de-afară, nu cine știe ce, dar avea gust.

Altfel, mie nu mi-e foame, nu mănânc, doar fac poze, să-mi ție de foame altă dată , când mi-o fi.

Am mai fost la două care erau mai pe americănesc așa, unul tex-mex și unul de tip stakehose. Ce-am încercat fost bune la gust, unele chiar apetisante, dar nu din filmul meu, un pic din filmul ”ce e asta, fă?”

Cealaltă excepție era ”cafeneaua pariziană”.

Așa îi ziceau ei și era amenajată de tip cafenea într-o piațetă mică cu câteva mese. Lasă cafeaua – dar , bă, frumos, cu gust. Așa mi-am imaginat eu că ar fi Parisul, iar când am ajuns acolo prin 2015, cam nu prea era așa și nu numai pentru că ”domnu’ aveți, o țigară? Că mai îmi trebuie și mie 2 euro să-mi iau o porție de cartofi prăjiți, că e ziua mea ” – spus de tineri mai albi și mai privilegiați decât mine și decât tine ( dacă-i crezi pe BLM-iști ), ci că arăta așa într-un fel, nu chiar ca-n filme. Nici ca gara din Caracal, dar orișicât, mi-am făcut mari speranțe degeaba.

Eh, aci e un pic altceva.

Link in YT.

Nu știu dacă se vede curățenia în poze, dar lustruiau angajații lor mereu, pe fiecare zi strângea cineva frunzele de pe jos tundea iarba, petale de flori – nu obsesiv, dar mi-a venit de vreo două ori să le zic ”mai ho, bă, luați și voi o pauză” .

Seara aveau muzici, despre care nu pot să mă declar fascinat, dar poate că erau mai pe americani, poate că mai pe alți oameni care nu-s Grinch, eu rupeam biliardul în două pe sistem nu știu dar joc, cu soția.

Trebuie să v-o arăt p-asta. Am mai auzit așa ceva și văzut prin filme, dar real time, nu că n-am avut de ce, eu nu mă duc la discotecă să ascult muzică în sinea mea. Bine, nu mai merg deloc, dar alta e ideea. Aștia aveau căști verzi și roșii , canale cu muzici diferite pe fiecare culoare și dădeau din cap ca zombii pe dracu știe ce – ei și cu soția mea, în timp ce eu mă uitam ca un boșorog senil de pe margine și îi bârfeam vorbind singur tare, că oricum nu m-auzea nimeni că aveau toți căști.

De menționat, pentru domnii care nu-s fani All Inclusive, că nici eu nu-s musai, că dacă vrei altceva, în primul rând că trebuie să mergi într-un oraș mai populat, poate în „St Johns” , sau Hodges Bay, sau ”The English Harbour” – dar acolo e mai greu cu liniștea și peisajele virgine – așa că fiecare pe gustul lui și atenție la sezon, că eu am dorit să plec din resort, ca să încerc două restaurante care am citit eu că erau cele mai bune din Antigua – ambele închise că era contrasezon și erau plecați la ei acasă italienii și respectiv francezii care le au .

Dacă vă trece vreodată prin cap să mergeți aici și nu numai aici, din UK cel mai OK și cel mai ieftin e să rezervați de pe site-ul lor ATOL protected ( care nu știu dacă înseamnă ceva), din restul lumii, n-am idee. N-am nici link cu profit share, dar le lăsați voi vorbă să-mi dea o bere când mai trec pe la ei.

Zic asta în ideea că eu încerc să nu mai rezerv pe cât posibil cu booking / hotels.com/ xpedia.
Nu că am musai o apreciere deosebită pentru hotelieri, dar acum sunt prinși cu ușa de faptul că toată lumea a uitat că mai există și dacă-ntrebi pe orișicare unde-și face vacanța: pe booking.

Oferta de la ei de la hotel a fost MAI IEFTINĂ decât pe booking cu vreo 600 de lire ,nu așa , iar pe urma nici nu mai apare respectivul hotel, cel puțin nu mie, pe booking.com.

Muie.

5 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex2
Alex2
5 months ago

dalenplm de poze misto de tot

hiqued
hiqued
5 months ago

E misto treaba aia cu casti cu canale diferite. Eram 2 cupluri, ne-am distrat super, era un fel de live battle intre 2 DJ, si puteai sa muti tu pe ce canal ti se parea mai interesant din cele 2. Daca eram doar in cuplu, poate ramaneam la barfa, ca asa am inceput si noi 🙂