Ciolacu: Joaca de-a taxele și gentlemen agreement-urile pe sub mână

Un subtitlu conspiraționist ar putea fi ”A venit stăpânirea să le ceară socoteală că-i taxează pe ăia mari” și ar include și un ”sunt presiuni de sus” și ”interese mari la mijloc„.

Eu aș întreba mai bine ”cine pula mea i-a chemat, mă, pe ăia de la FMI să-și dea cu părerea despre taxe în România”.

Că tot citesc că era o vizită programată ”cu mult timp înainte”, că așa e obiceiul – coaie, cine i-a invitat, când și în ce scop. Ăia sunt ANAF-ul lumii, gen ce căcat se invită la tine acasă când faci curat pe sub pat ca să îți cântărească jegul? Aurică urlă tot pe tema asta că n-au ce căuta, că liberte.

Eu sunt curios, doar de ”de ce” și mai ales de cine le setează agenda politică.

Că nici nu plecară ăștia bine și Ciolacul o dă din Cola-n Fanta și trece de la ”bogații, corporațiile și băncile trebuie să plătească” la gentlemen agreement cu gigantul Coca Cola ( ia să cumpăr eu niște acțiuni la ăștia, că dacă nu poți să-i învingi…). Cum ar veni că i-a calmat că HO, BĂ, CĂ VĂ LUĂM TAXE PE ZACĂR, adică nu lor, că cetățenii plătesc taxa, dar vi-i dăm înapoi să vă sprijinim proiectele de dezvoltare. Cum ar veni facem cola mai scumpă, luăm banii de la proști și vi-i dăm vouă în mână . E bine așa domnu Warren Buffet?

Bă, e bine că Coca-Cola investește în reciclat, și a făcut invenția secolului, dopul legat de sticlă, cred că s-au folosit de cercetările recente în fizică pe linie de laseri cu impulsuri de attosecunde.

E OK. Pe de altă parte taxa pe zahăr tratează problema diabetului, iar în România sunt circa 10% din populație diabetici și circa 30% prediabetici. Nu știu dacă se vede din spațiu că asta e o problema mai mare decât problemele date de droguri , care include alcoolici și fumători. O bună parte din diabetici sunt diabetici din cauza alcoolului, dar asta e o notă separată.

Prin urmare e o tâmpenie să spui că luam banii de la viitorii diabetici ca să ne asigurăm că nu bagă microplastice în ei. Bravo, e bine, dar pentru asta pui taxe pe plastic.

De banii de zahăr normal e să tratezi problemele cauzate de zahăr nu să faci gentlemen agreement-uri cu comercianții de boală prin care îi asiguri că și-i primesc ei înapoi de la stat.

Gen CE PULA MEA?

Vreau și eu un gentlemen agreement separat ( ba nu, eu vreau în scris, lege, că nu-s Warren Buffet, să am putere de coerciție asupra guvernelor ) că taxarea crescută la mircointreprinderi, se intoarce înapoi la mine prin ajutor de stat pentru proiectele mele de dezvoltare, ca am câteva, lucrez de mulți ani la unul de dezvoltarea educației copiilor și costă, ho-ho, cât costă, că Ciolacii trecuți doar au promis 6% din PIB la educație, adică au dat lege, pe care n-o respectă, din lipsă de fonduri, în țara în care muncitorii, adică părinții beneficiarilor de educație, sunt taxați cel mai la sânge din Europa.

5 5 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments