Marii reciclatori români, când e vorba despre bani

Am văzut pe Antena 3 cu bord de CN ( o glumă de autobază, nu știți voi) și pe alte site-uri că românii s-au transformat brutal în cei mai ai dracului reciclatori, decând a făcut Kaufland oferta de 50 de bani per PET.

La asta nu pun link că au modulul de GDPR bușit și nu vreau să vă trimit acolo la Viata Libera.

Cum ar veni că intrăm și noi în rândul lumii, mă înțelegi , civilizacție.

S-au transformat românii peste noapte în reciclatori de renume mondial, anterior, în țara asta, mai mult romii reciclau – tot de nevoie.

Lumea a simțit damful de sărăcie, dar media zice că nu, că nu e, am înțeles noi greșit, ce numai sărakii trebuie să recicleze?

Nu, nu e asta. E că numai ăia o fac. În România.

În România reciclez cam cât îmi e la îndemână – nu, nu stau la coadă cu sacul de peturi în căruță, bag pula.

Am fost ieri să las niște sticle în pubela de colectare al unui restaurant, că am zis de ce. Nu că pentru bani, nu că de virtue signaling, nu că n-am cum să le fofilez altfel în gunoiul normal, e că dacă majoritatea oamenilor sunt la nivelul ăsta de civilizație p-aici, nu vreau să fiu io mai țăran decât ei.

Dar în România e renaștere spirituală ( sau spirtuală ), e cu metamorfoză întru civilizație – nu e cu stat la coadă întru sărăcie, nu.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
7 months ago

Eu nu inteleg, in uk nu se colecteaza selectiv? De ce a trebuit sa le duci tu?

Catalinx
Catalinx
7 months ago

Ca să le selectez. Chiar pe culori :)). Se reciclează selectiv, in funcție de administrația locală din zona respectivă. Unde sunt eu, preiau de acasă carton + plastic + metal într-o pubelă, le separă ei, cred. In alta, deșeuri verzi ( ramuri , masă vegetală), in alta resturi de mâncare – compostabile . Sticla in teorie este a nu se arunca in gunoiul menajer, nu vede nimeni dacă o faci, că ăla e in pungi, dar nu o colectează ei, terebuie să mergi la centre de colectare. La fel cum este cu baterii, electronice, moloz , etc. In alte zone… Read more »

Alex2
Alex2
7 months ago

Daca se facea treaba asta acu 10-15 ani, ieseam si eu din foame mai repede 🙂

Stropic
Stropic
7 months ago

Uimitor cum in loc sa te plangi ca da de ce administratia nu se misca sa colecteze sticla si in zona voastra, ca slava domnului, platesti council tax si impozite (da, stiu, dar orisicat, impozite) te duci sa le duci cu masina. 🙂

Catalinx
Catalinx
7 months ago

Ma, plang, dar la administratie. Cu 0 rezultate, da-s obisnuit din România, e OK.

Fery
Fery
7 months ago

stai sa vezi cand descopera romanii ca poti taia peturile in doua

Fery
Fery
7 months ago

ca pe salam, ideal pe la jumatea codului de bare.

intrebati unii din astia de ce fac asa ceva, aia au raspuns ca ‘nu nenea, astea le-am luat de pe trandafiri, i-am pus sa tina de cald’, triplu lol cu surub pe spate.

florin
florin
7 months ago

Reciclez sicle/doze/peturi si ulei uzat cam de cand au aparut aparatele alea la carrefour si auchan (pana cand le-au scos sau nu au mai functionat). Mi se pare mai comod sa pun sticlele/dozele intr-o sacosa mare. O iau cu mine cand merg la cumparaturi, o golesc la aparat daca merge (daca nu la vreo pubela ca nu ma car cu ea inapoi). Nu am stat niciodata la coada si nici nu prea am vazut lume la aparatele alea, uneori ma mai intrebau oamenii care treceau pe langa ce primesc la schimb. erau 8 sau 10 bani/recipient. Am dus si la… Read more »