Virusul poliția română, acum și la telefon

M-au sunat unii de la numărul 0727769697  și mi-au rulat un mesaj de IVR în engleză, cum că sunt de la Romanian Police Department și că s-au înregistrat activități suspecte pe actele mele de identitate și s-a emis un mandat de arestare pe numele meu, și că dacă vreau să vorbesc cu un reprezentant să apăs 1. – gen , i-auzi bă, poliția română emite atât de multe mandate de arestări de nu se mai ocupă cu oameni, au desfășurat un call center să sune să-i roage pe oameni să se predea, presupun.

Am apăsat 2 și am fost transferat nu către un om, ci către ceva ce semăna cu un om, dar era o voce sintetică , care citea un script, în limba engleză – deci la roboți, cum ar veni. Probabil au ceva cu voice recognition în spate și ce mai e.

Pentru că sunt cârnat și n-aveam timp de ei, nu am răspuns în engleză , ci în românește, normal. Lucru care le-a blocat scriptul și algoritmul și au avut doar vreo 3 încercări de repliere, toate eșuate, după care apelul s-a închis.

Într-o zi mai liberă aș fi continuat discuția în limba engleză, să văd unde duce.

Ce este remarcabil este că apelul , cât și restul conversației par a fi automatizate. Acuma vorbim despre fraudă pe bandă rulantă, volum, neică.

Imediat ce am închis am primit un alt email de fraudă de la una care avea să imi dea ea mie 800,000 de dolari, pesemne ăștia cred că sunt sărac și mă uit la scrisori de la prinți nigerieni săraci. Auzi, dăcât 800 de mii și vrei să vorbești cu mine. Jet, mă. E inflație, de la jdemilioane în jos nu mă uit, nu văd scrisul.

Ce am de făcut totuși este să-mi informez părinții cu privire la procedura de acțiune în asemenea circumstanțe, că de la nivelul meu e simplu cu miștourile, însă la alte nivele este de prevenit orice scurgere de informații și potențiale consecințe de la astfel de sisteme de fraudă.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
6 months ago

De ce ar suna politia romana un roman in engleza? :)))

Probabil duce la a depune niste bani pt cheltuieli legale de reprezentare – altfel te aresteaza.

0040
0040
6 months ago

Poate te-au sunat doar ca sa-ti ia “timbrul vocal”. Ca tot sunt tot felul de chestii cu A.I. , de ce n-ar avansa si fraudulosii. Iar numarul de telefon cu siguranta e d-alea online, lol, 5 euro numaru’ de ce tara vrei. E plin pe olx de d-astia. Cum pui ceva de cateva sute de euro, hop cate 2-3 cu numere d-astea care vor poze pe whatzapp si “iti dau ei un link” care te invata cum sa trimiti si sa iei banii :)) Bag de seama e recolta bogata, ca altfel nu stateau chiar asa geana pe anunturile noi.… Read more »