Adevăr sau Provocare?

O parte din lumea de azi , în care mă regăsesc, ține partea evreilor în ultimul conflict cu palestinienii. Că evreii sunt națiunea mai civilizată (*1), că ei sunt ăia care îi țineau oricum pe găzari pe boabe ( curent și apă), că avem biasuri personale, că suntem emoționați de ceea ce privim pe ecrane, dar ne izolăm într-un cerc ( adesea iluzoriu) de valori compatibile separați de palestinieni de un gard etic mai înalt decât gardul care îi separă le ei de evrei.

Încerc să mă delimitez de presă, pentru că zilele ăstea zboară dolarii și influențele maxime și dinspre evrei și dinspre fanii islamului și adversarii lor și, fără a fi musai în egală măsură, articolele inundă în speculații, hiperbole cu orice de la bebeluși decapitați la redefinirea statutului de cetățean civil de către organizații teroriste. Și, îmi cam pierd speranța că situația se va dezamorsa ușor, la cât de tare se adună norii în zonă.

Continui să mă poziționez, însă, de partea gardului care construiește irigații la picătură în deșert, nu burlane zbuărtoare.

Pentru că întrebarea retorică inevitabilă e , după gardul ăla avem parte de o societate civilizată?

Răspunul primar e că nu prea, pe fâșia aia e o șobolăneală unde sunt înghesuiți vreo 2 milioane de oameni și unde chiar și în condiții neutre nu ar avea cum să aibă resurse pentru a viețui civilizat atâta sumă de oameni. Dar nu e vorba de condiții neutre, de generații locuiesc închiși acolo pe sistem de blocadă și sunt ținuți în viață cu ajutoare din diverse surse pentru a servi diverse scopuri.

Fără îndoială că omul sfințește locul și e treaba lor să facă din căcat bici, nu e ca și cum nu ar fi finanțați, inclusiv de Europa, iar acum e mai degrabă invers, însă, pe de altă parte trebuie că Israel știe ce a semănat acolo. Când un loc e propice pentru șobolani nu trebuie să te mire că se dezvoltă. Ce e de mirare e că mai sunt și indivizi care nu-s complet dezumanizați.

Nu le iau apărarea, doar zic că soluția care e pe cale să li se aplice este sămânța unei noi generații de animale, unei nou generații de oameni care își urăsc condiția, asupritorii și se urăsc între ei, unei noi generații de oameni care nu au ce pierde.

Că nu se pune problema ( sper) de încercare extincție. Aia ar fi ironic.

Vestul și-au cam închis ușile – și e normal, nu poți sponsoriza terorismul, în ciuda a ce zic europenii că mai au de dat bani la palestinieni. S-au săturat să-i tot audă pe ăia cum se plâng, ia gata, dacă tot protestați că Vestul nu vă ține partea, să vă ajute frații voștri întru semilună să vă descurcați cu problemele acute.

Dar frații, nu-s toți așa frați, unii mai au și ei agendă personală, problemele lor, alții legături de prietenie cu vestul decadent . Complicat. Bine, vestul suportă și represalii acolo unde sunt destui fani măcel halal, cam de-un califat așa.

Pe undeva lumea crede că Vestul ar trebui să aibă mai multă empatie, influențele musulmane de prin televiziuni și politicile publice tot cârtesc despre rasism și nu știu ce.

Nu. Europa, cel puțin, a fost un templu al vieții – unde viața omului de orice culoare a fost mai sfântă decât ale propriilor locuitori – până prea mulți, ale căror vieți nu valorează nici cât una de-un leu, s-au pișat pe valorile ăstea. Acuma e o ciorbă, dar lasă că ne-om reveni noi.

Probabil cel mai mare bine pe care i-l poate face restului omenirii Vestul cu privire la societățile ăstea unde viața nu contează pentru ei, cât contează pentru noi, că noi le dăm bani să rămână în viață și ne uităm că ce pula mea s-au scumpit toate de nu se mai poate, iar ei se omoară între ei când prind ocazia, este să stea de-o parte, să nu se bage.

Să nu le mai întindă nicio mână, până nu se ridică singuri suficient cât să achieseze la un sistem de valori mai compatibil.

Sau dispar, sau imploră să vină dracului cineva mai priceput să-i conducă. Dar să ia ei cu voia lor mâna de pe volanul care-i aruncă în prăpastie, sau să se ducă în direcția aia nederanjați, dacă preferă, și să se descurce.

Mă uitam la inundațiile din Libia și cutremurul din Afghanistan. În Libia au murit peste 10,000 de oameni , cam 1.5 la mie din populația țării. Și nu prea i-a ajutat nimeni, că ăia s-au găsit să răstoarne masa civilizației și a negocierilor cu vestul corupt, că știu ei mai bine. Că vestul vrea să-i exploateze.Și. OK, faceți voi.

În Afghanistan au murit mai bine de 2500 de oameni la un cutremur de energie medie ( magnitudine 6.3 Richter), pentru că construcțiile ălora sunt așa de bine inginerite că au fost reduse la stadiul de moloz. Nu au zis ei că sunt șmecheri, pe ei nu-i face nimeni, sunt cimitirul imperiilor? Foarte bine, să se scuture de praf și să pună mâna pe treabă.

Adevărul este însă, că în toate cazurile vestul a pus un pic umărul la status quo – dar pe de altă parte cine n-a?

Adevărul nu e foarte digerabil, iar provocarea este, pâna la urmă ,să nu tolerezi nici rezultatele greșelilor tale – că te îndrepți, sau nu , mizeria trebuie curățată.

Că fără îndoială este amuzant e că cu toate restricțiile și controlul importurilor pe toate canalele, ăștia sunt preocupați să-și facă fabrici de rachete, mă rog, ”fabrici”. Că ei au dreptul ”să se apere”, coaie.

Nu dați banii pe prostii, luați grenade la copii.

O să avem problemele astea și în viitor. Într-un articol din Al Jazeera am găsit asta:

“How are you feeling?” I redirected the conversation, uncomfortable with a 12-year-old consoling me.

“I don’t have feelings.” She laughed. “I don’t care if I die.”

No shit?

Originalele aici.

Problema și adevărul cu Gaza e că ăștia din Gaza nu-s lăsați în pace, parte datorită riscului pe care îl reprezintă, însă sunt, de ceva vreme închiși într-o cutie. Accesul la resurse restricționat, din timp în timp dărâmați și împiedicați prin diferite politici de privare a accesului la material de construcții să reconstruiască. Clasica metodă de rotire a sacului, atâta că sacul s-a rupt și curg șobolanii din el.

Nu au musai dreptul de a-și procura de mâncare, de a face ceva cu probleme mai presante, ei visează că înving o putere nucleară cu burlane, că au dreptul. Dar, adevărul e că atâta pot ei.

Și oricât ar fi pedepsiți mai multă minte nu le izvorăște din același lucru, iar frica cu greu mai poate fi cultivată, oamenii ăștia au trăit sub ocupație de mai bine de 100 de ani. Cam de când e România o țară, de când românii au încercat să nu mai fie animale, comparativ cu restul lumii, ăștia au fost rupți din Turcia ( așa a mers politica globală atunci, imperiul otoman trebuia descompus), Gaza a fost făcută o grămadă de moloz ( circa 1917 – nu mă citați dacă greșesc datele) și dată la britanici s-o organizeze ei bine de tot. Britanicii le-au promis și lor și evreilor care migrau acolo, că le fac țări mari și frumoase și au făcut o pulă.

Nu intru în detalii, doar că ăștia au fost ocupați, cultivați ca animale și tratați ca animale timp de 100 de ani. Și tot visează să fie și ei o țară. Sau măcar liberi. Bine, e greu să te lase cineva liber când te comporți așa.

Ce surpriză că sunt animale și au resentimente față de ăia care-i controlează [insert fake exclamation sign]. Bine, astea sunt evaluări ]n termenii de acum, în termeni anteriori, într-o altă lume, au fost cam și unii și alții animale inclusiv cu agresiuni împotriva civililor din partea evreilor – gen masacrul de la Deir Yassin. Dar și mai curând, mai cu perdea , mai mascate sub ”forțele de ordine” și politică.


Turcii se laudă că vor să ”deescaleze situația” , dar în același timp îi țin pe ăia brațe și sprijină terorismul. Ceva mai util n-ar sprijini, ei îi ajută pe desculți în lupta lor de eliberare, adică să le-o dea evreilor la temelie, mai exact să râcâie cu bățul prin gard, ca să stea ăia mereu atenți pe ei.

Și nu există o soluție de tipul ”o să mergem și o să batem teroriștii la cur , na-na”, sau , cum visează Netanyahu, plecați de acolo că vă dărâm, sau ceva de genul. Că dacă ar avea cum să iasă din cutia în care sunt prinși, dacă le-ar păsa de asta măcar – vezi copii de 12 ani cărora nu le pasă dacă mai trăiesc sau nu – coaie, când trăiești atât de rău undeva planul nu e bun – degeaba ar fi, că nu au unde să se ducă, că nu îi vrea nimeni.


Soluția ar fi dezarmarea Hamas , instalarea unui guvern marionetă (mă scuzați, democratic ales ) și ajutorarea lor să iasă și ei din epoca de moloz – însă e greu de crezut că evreii ar vrea să meargă atât de departe, să accepte măcar ajutor din partea vestului în sensul creșterii prosperității zonei , așa cum au acceptat pentru zona lor, sau că vestul ar fi acești mărinimoși naivi și n-ar încerca să-i șantajeze întru realizarea altor obiective și jocuri geo-politice .

Oricum ar fi, soluția costă atât de mult – ăștia sunt și mulți, le crește populația de zici că rup prosperitatea pe genunchi, acolo pe bucățica aia de deșert supra aglomerată.

Problema principală e a determina

1) cine e HAMAS și pe cine reprezintă? Cu câtă populație trebuie sa se lupte până au decis că au terminat cu teroriștii? Războiul ar semăna degrabă cu unul American pe care îl știm, e deja ilustrat.

2) Ce faci cu ceilalți care nu-s definiți drept HAMAS.

Nu încape îndoială că HAMAS sunt niște șobolani. Dar delimitarea nu e atât de ușor de făcut.

I-auzi ce zic iordanienii la Aman. Că ei sunt toți HAMAS. Toți din piața aia, cel puțin, într-o altă țară deja.

Ăsta e genul de discurs pe care îl regăsești la un oficial înalt al șobolănimii – Șeful pe Relații Politice Internaționale .

Că e suprins ca un jurnalist respectabil să adopte ”israili brobaganda” – la întrebarea de ce ați masacrat civili. Că el crede ca nimeni nu poate confirma civilii morți, că ei n-au ucis niciun civil, că ei au și ei probe video cu israeliții, urmează directiva ”Hannibal”orice pula mea e aia ( între noi fie vorba, rezonez cu asta) și că le omoară lor civilii ( lucru care cred că poate fi găsit corect, dar într-o cu totul altă măsură și alt sistem de referință) – în ochii lor coloniștii din jurul Gaza ( și West Bank) nu sunt civili, că ei lucrează la (inteligență) cibernetică și inteligență artificială ( de kibbutz – nota mea) și deci nu-s civili, sunt inamici, combatanți etc. Probabil și ăia 250 care veniseră la chillax pe muzică și droguri de petrecere tot pe ”cyber” erau – vreun drog mai nou, că de inteligență nu poate fi vorba.

Asta e retorică de tip Rusia și de țigănie, iar genul ăsta de organizații trebuie desființate forțat, că nu ai cu cine să te înțelegi când o dai din Cola în Fanta pe genul ăsta de subiect. Asta nu e discuție de înalte principii – e din aia gen ”ești rasist” R: ”ba nu sunt , că ăștia nu sunt oameni”. ”Ai ucis civili. ” R: ”Ba nu, că ăștia nu-s civili.”

Atunci nici ai tăi nu-s. [Pun pariu că poți găsi o legătură între aproape orice civil și un militant Hamas, că n-ai cum altfel – prin urmare, hai să le ștergem statutul de civili că-s mânjiți] E bine așa? – Discuțiile ăstea nu se pot purta, nu ai ce vorbi cu organizații care au la vârf genul ăsta de reprezentanți .

Cum ar fi să trăim într-o lume în care luam de bună definiția hamașilor cu privire la civili?

Ăștia toți nu-s civili, atunci. Zona asta e 18+; nu da click dacă nu vrei să vezi realitatea, ci vrei să crezi în continuare că drepturile omului sunt ceva real, așa cum fabulează Vestul decadent. Există un motiv pentru care nu am făcut embed la toate clipurile.

https://t.me/southfirstresponders/88

https://t.me/southfirstresponders/54

https://t.me/southfirstresponders/52

https://t.me/southfirstresponders/249

Iranul zice că toate grupurile de rezisteță sunt cu degetul pe trăgaci, gata să sară pe Israel și că vor interveni, dacă Israel invadează Gaza. Luând în considerare starea lucrurilor, nu e o problemă de dacă.

E doar o problemă doar de dacă intervenția Iranului o să fie prin proxy sau directă.

Hezbolacii și restul grupurilor de rezistență din țările vecine Israelului sunt relativ slabe , în condițiile în care americanii au parcat portavioanele în ușă.

În teorie, Iran nu are acces direct la Israel și nici aviație de lăudat, decât dacă îi compari cu România, lol.

Dar au drone, multe drone. Israelul este in range rău de tot, atâta că dronele ălea trebuie să treacă peste Iordania, sau Irak și Siria, dacă nu cumva le trimit pe jos și le lansează direct din Liban sau Siria. Și nu prea se pune problema să invadeze cineva Iranul. Nu acum, oricum. Aia nu e țară de invadat, precum Irak, sau Afghanistan. Bine, nici Afghanistanul nu prea era de invadat, dar au stabilit toți că e mai bine să nu mai folosească nimeni nucleare, că să fie mai omenoși.


Adevărul dăunează preamultora – iar provocarea cred că e evidentă – șobolanii ăia trebuie scoși din tuneluri și pentru că nu se poate spune că toată populația din Gaza e , sau are legături cu Hamas, fără a dovedi asta mai înainte, ci trebuie tratați ca victime inocente, pe cât se poate cu mânuși, pe cât se poate pentru a evita alte valuri de mapeți ai ”războiului sfânt”, pentru că amuzant, oamenii ăștia, cei mai mulți dintre ei , cel puțin în mintea lor, luptă pentru independență.


(*1) – E amuzant rău clipul de la televiziunea australiană, în care fac analiza protestului palestinienilor cu ”gas the jews”.

Dincolo de adevărul amar că ”noi suntem proștii”, mă gândeam, bă, dar ăștia s-au întrebat mai întâi dacă au gaz, măcar? Că la ultima verificare opriseră evreii tot, către hmm-hmm, Gaza. Deci ca să-i gazezi trebuie să ai cu ce, din bășini nu merge – orice xenofob nespălat se crede Hitler, fără să observe că ei sunt în curu gol.

Dar, cam asta e treaba, adevărul doare, că în civilizația noastră imbecilă, nespălaților li s-a dat nas, și nenea ăla o spune , cu patos , dar oarecum corect – lumea se strâmbă la J.K Rowling că are opinii retrograde și mvai, hate crime, dar belemeii ( ăia cu black wives fatter) progresiști vor aplauze pentru că susțin o adunătură de netrebnici vinovați de acțiuni cu rating de la ucidere în masă la genocid, în funcție de cine judecă.

5 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
17 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
6 months ago

Soluția ar fi dezarmarea Hamas , instalarea unui guvern marionetă (mă scuzați, democratic ales ) și ajutorarea lor să iasă și ei din epoca de moloz Cum sa iasa din moloz? Ca asta e dilema. Ce morcov le poti da? Ideal (pt israel) e sa le obtii niste acorduri sa plece naibii din fasia aia. Nu ii vrea nimeni evident. Sa incerci sa ii integrezi in israel e sinucidere curata. Recent am aflat ca multi palestinieni au drept de munca in israel – gen peste 100 mii. Ce ar putea merge prost in a avea 100 de mii de oameni… Read more »

0040
0040
6 months ago

Exemple dezone prospere pe suprafete reduse si fara resurse abundete mai sunt. Gen Singapore cu 5 milioane de oameni si nici aia nu se scalda in resurse. Insa sunt un hub tehnologic, s-au ridicat prin civilizatie.

Dar la aia grosul populatiei e working class 25-25/40 ani. Pe cand in Gaza, cum ai pus si tu… 35 e cam speranta de viata max. Si vin din urma hoarde de cocleti fara educatie ca nu mai sta nimeni sa-i educe.

animaloo
animaloo
6 months ago

aia cu civilii zici ca e gluma
Reporter: Am auzit ca ati omorat civili in orasu Sderot
Hamas dude: “du-te domle cu minciuna asa. Ala e oras?”

animaloo
animaloo
6 months ago

dar. intr-o nota si mai amuzanta, e frumos cum toti iordanienii sunt Hamas, dar nu primesc ei palestinienii. Sau cum toate tarile arabe sunt “pro palestina” dar nici una nu este “hai sa luam noi palestinienii ca sunt sarmani”.
Oare sa fie ca de fiecare data cand i-au luat au facut cacaturi? Iordanienii au uitat deja ce au facut palestinienii in iordania?

libanu, aparent, a inceput sa atace hezbolahu. Desi e cam dereglata lupta, ca armata libanului e vai pula lor

animaloo
animaloo
6 months ago

“palestinienii ( arabii din zonă) au făcut Iordania” Aha. daca as fi nascut intr-o buda si as avea retard as zice ca palestinienii au facut iordania. Doar ca nus si nus “palestinienii” sunt de fapt egiptenii si algerienii veniti pe la 1800+ acolo. Not to mention ca marea migrare a fost dupa 1918. Ca sa nu mai vorbim ca “palestina” nu a existat niciodata. plm..cacatuti d-astea 😛 Ce stim sigur este ca in momentu in care Iordania a primit palestinienii, bajetii s-au apucat de lovituri de stat si incercari de omorat monarhia. Dupa ce si-au luat-o, si au fost trimisi… Read more »

animaloo
animaloo
6 months ago

” Romania nu a existat pana in 1859.” apai…a existat? nu a existat. Dar, populatia aia din valahia si moldova si transilvania exista acolo. De mult. Hat hat. in zona palestina la 1800 erau 200de mii de oameni. deci, pre 1800 acolo mai mult nu erau decat erau. Dupa 1800 au inceput sa se stranga. Neexistand niciodata o “tara” palestina nu este decat discutii in vant. Britanicii au vrut. Arabetii nu, ca ei sunt jmecheri, arunca evreii in mare. Au supt pula cu doo maini, dupa care se plang. Oricum. Ca in bancu cu ursu si vanatoru, de la un moment… Read more »

Animaloo
Animaloo
6 months ago

Following this development, the Palestinian fedayeen relocated to Jordan and stepped up their attacks on Israel and the newly Israeli-occupied territories.”

Deci. S-au mutat. Ca d-aia i-au dat afara. Black September ftw.
acu la fel. “Iordania e Hamas” da iordania nu primeste jeguri.

Despre palestiniena…nu a existat. Asta e singura chestie clara. Nu zice nimeni sa nu existw…exceptand ei. Deja la nivelu asta nici nu mai stii ce vor

Animaloo
Animaloo
6 months ago

Deci…statul palestina (oarecum stat) aparut in 2012…a fost furat din 1918
Daca acceptau la 1948 imparteala poate aveau si ei acum o Tara decenta.

Bine. Englejii au facut si aici ca la india. Au impartit terenu pe criterii religioase, dar macar una dintre entitati sa fie impartita in doua, ca de ce nu.
Si…acu pare ca Gaza e “bangladeshu” Palestinian. Palestinienii aia prosti

animaloo
animaloo
6 months ago

cat timp nu a existat statul “palestina” totul e dorinte. Ca sa zic asa. in 18 deja era o mana de evrei pe acolo, ca incepusera sa vina de pe la 1850. mai putini decat kebabii, ca deh, era mai misto in germania decat in evreia. 200k oameni avea palestina in 1800. 660kl in 1918. aproape 2mil la 1948. Deci…”dar asta e pamantu meu de la bunicu” nu prea pusca. era un teren gol pe care au emigrat aia ca britzii erau naspa si se facuse locu rau. Dar 1.3mil au venit ca nu aveau ce face acasa. Romanii nu… Read more »

animaloo
animaloo
6 months ago

realitatea e ca englezii au avut grija, ca in india, sa lase in urma mizerie. Asta e singura chestie sigura.
“Noi vrem TOT si muie la evrei” e doar un cacat. Si muie la palistinieni.