3 comedii franțuzești

Am găsit la bibliotecă Alibi.com 2 și dacă tot era vorba să se închidă zic – haida să văd tot ce mai e de văzut acum în clipa asta , până nu dispare. Și cum nu se cade să începi cu al doilea film, l-am căutat și pe primul, din 2016.

Filmele sunt scrise , regizate și au ca personaj principal pe Philipe Lacheau și cocostarring o tânără de care o să mai auziți că mai are cel puțin un film în care apare alături de același actor, și ăla fiind scris, regizat și jucat de… Élodie Fontan îi spune lumea și poate cândva o să ajungă și la roluri mai grele de filme de critici de artă, momentan e mai pe ușurele, dar și vârsta.

Găsiți pe net despre ce sunt filmele, ce găsesc eu mișto, în afară de limba franceză sunt glumele un pic mai europene și stilul care e mai pă familie, mai pe legături dintre oameni mai pe categorii sociale din ăstea de pe la noi, că m-am săturat de negri, mexicani și asiatici. Mai hai și cu țigani arabi și imigranți – altceva!

E mai frumos primul , așa cum mă și așteptam, al doilea e mai mult de închidere, dar nu e rău, merge, de vară așa, au fost 2 grade zilele trecute.

Celălalt film – Mon Crime( L.E lol) – e aproape ca o piesă de teatru de televiziune, cum bine a observat soția, un Caragiale franțuzesc, dar un pic mai fin, mai stilat, cum ar fi fost Caragiale dacă era francez.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Marian
Marian
6 months ago

Salut,
Am dat de filmul asta din greseala, m-am uitat si mi-a placut – la fel cum ziceai si tu, umor mai european / frantuzesc.
Las link: https://www.imdb.com/title/tt12887770/?ref_=nv_sr_srsg_3_tt_8_nm_0_q_some%2520like%25208t%2520

Catalinx
Catalinx
6 months ago
cma
cma
6 months ago

Ori trebuie sa-mi pun nick-ul dupa tine 🙂 ori nu ai scris care el al 3-lea film.

Catalinx
Catalinx
6 months ago

Lol, ai și tu dreptatea ta. În mintea mea era foarte clar .