Cu telefonia mobilă pe UK + adio 3G

Deoarece mi-a expirat un număr că nu am sunat pe nimeni de pe el în ultimele 6 luni și am sunat întru reactivare am făcut o autoievaluare , cum ar veni că dacă nu mai bine schimb eu unele servicii pe abonament. La sărakii la care sunt eu, Giffgaff, nu există abonament, există plan prepay recurent, care e cam același lucru, și mă încurajează ei pe toate părțile posibile și imposibile să trec la asta, dar eu nu vreau, atâta că cred că o să vreau.

Și evaluarea zice așa:

172 de lire incarcate in contul de prepay in ultimul an – din care mai am 10 – top up. Asta inseamna 13.5 lire luna .

Cel mai ieftin abonament la Vomafone – îi folosesc ca referință deoarece cred că au cel mai bun semnal în UK. Am un număr și de la ei – e de 14 lire pe 2 giga de net , restul nu mai contează de când eram io mic. Eu rulez de regulă pe 8 lire/ lună și 4 GB.

Au niște oferte bune pe business, însă, din păcate, Vodafone au planurile ăstea fără roaming în UE inclus – adică acolo unde e casa mea și unde mai locuiesc eu.

Au și abonamente cu roaming in Europa – de la 25 de lire în sus.

Au pe business niște abonamente vag mai interesante datorită deducerii de TVA. Nu intru în detalii.

Mă rog, oferă ei roaming inclus în preț în ceea ce numesc ei ”Zona A”. Să și-o bage-n cine are treabă acolo. Eu cred că e o glumă.

Nu contează.
La cartelă, prepay, sau pay as you go – cum zic ei, au niște pachete blană, mai blană decât Giffgaff – gen , nu au ieftineli din ăstea de săraci, cum am eu, dar cu 10 lire iei 21 de Giga, la cât internet consum eu, nu l-aș termina vreodată, ieri m-aș fi mutat la ei, dacă n-ar fi chestia cu ”roaming doar în zona A”, pentru restul e extra.

Giffgaff sunt Telekomul ( Cosmotele) UK-ului, cum ar veni rețeaua săracului. Acoperire mai așa , că sunt MVNO pe O2, care nu-s străluciți, însă am acoperire și semnal OARECUM peste tot prin Europa și, de banii ăia din primele poze, 6, 8, 10 lire, primești internet puțin, dar roaming in UE inclus.

Ce să mai vrei?

Ce e aia cu ”adio 3G” ?

Până în 2033 3G-ul și 2G-ul vor fi înlocuite. Dispare primul 3G-ul, pentru că 2G-ul rămâne pentru legacy support, nu pentru că încă are mă-ta mare, sau tac-tău, dacă ești de vârsta mea, telefon Nokia cu butoane, ci pentru că e folosit la mai multe aplicații industriale, cum ar fi în industria auto, la contoarele smart ( DCC sau SMETS2 , în UK zic, nu știu dacă există astea în România)

https://news.sky.com/story/what-is-the-3g-switch-off-how-to-find-out-if-your-mobile-phone-will-still-work-in-coming-months-12882705

Care contoare Smart am eu ceva de zis despre ele. Data viitoare.

Dar nu cred că dispare nici în 2033 2G-ul , se mai amână, după părerea mea, încă 10 ani. Minim.

Țineți minte – 5G-ul e fudulie, 2G-ul e temelie.

Ține

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fery
Fery
5 months ago

o singura remarca: O2 este cvasi-inexistent ca operator in UK, au cateva site-uri proprii, putine de tot, in rest frecventele lor sunt pe trx-uri din statiile lui vodafone. mai ales de cand i-au cumparat virgin, mai cheltuie aproape nimic in retea.

kj0r
kj0r
5 months ago

Uita-te si pe https://www.lycamobile.co.uk/en/bundles/sim-only-deals#best-value
Au acum oferte de Black Friday. Folosesc reteaua EE si au roaming inclus.

kj0r
kj0r
5 months ago

Boss, ti-am lasat un coomentariu. Probabil a intrat in moderare