Tot din cauza lu’ B&Q mi-am cumpărat o chinezărie: Aparat de sudură DEKO

Deko e o companie de unelte malaeziană de care nu voiam să știu nimic, că îmi permit un aparat de sudură european , gen de la Stanley sau Telwin, făcute în Italia, sau să zicem ceva DeWalt, din UK, dacă găseam.

Cum au decurs ostilitățile în România, când am avut nevoie de un aparat de sudură , că eram sătul să-l văd pe tata cărând cu roaba aparatul artizanal de acum 40 de ani, care mergea ca un cur, m-am dus la Dedeman și nu l-am cumpărat de acolo că era prea scump, ci de pe net, că nu mă grăbeam.

Eh, acuma mă grăbeam , am vrut să comand de pe amazonius – și alea bune italiene veneau in 2-3 săptămâni, dă-o în pula mea. Zic , lasă că cumpăr de la B&Q că văd că au pe site – livrare în 5-6 zile lucrătoare, eu voiam în maxim 3 , pâi nu mă duc eu la ei în magazin?

Ba m-am dus și am luat pula că nu aveau NICIUN aparat de sudură în magazinul fizic, de fapt scria pe site, că nu le stochează le livrează doar online.

De ce? Dracu știe, m-a pedepsit bărbosul pentru ce-am făcut în România, sau ceva.

Atâta că mie nu îmi plac pedepsele și mi se rupe pula de karma sau figuri cu protecționsime, în situații din astea tâmpite, așa că am dat comandă de ăsta că venea ”mâine”, cum s-a și întâmplat și poimâine am sudat. Pentru 69 de lire e blană. Făcut în China dar blană. Afișaj digital la amperi, controlul cam imprecis, dar ”de banii ăștia”. La controlul amperajului și calitate nu se compară cu Telwin-ul pe care l-am cumpărat în România , chit că ăla nu e cu afișaj digital, dar cu ăsta am sudat cam urât ca să zic așa – nu e vorba doar de aparat, sunt și eu la nivelul începător cizmă, dar ăla parcă ajută un pic.

Dar altfel , vorba aia, e mai blană față de ăla artizanal al tatei, cu care n-am reușit vreodată să sudez altceva decât electrodul de orice fier îl apropiam. Dacă nu eram eu începător, vă arătam sudura, dar așa , nu că pe urmă vă faceți impresii greșite că ar fi numai de la aparat.



Îl recomand? Nu.

Dar la banii ăștia nu ai de ce să te plângi, îți faci treaba cu el și dacă pregătești corect fiarele de sudat, dacă ai și control pe gheare mai bine decât am eu, cred că nu ai treabă, pentru home use.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Doru Vlad
Doru Vlad
5 months ago

Stai liniștit nene nu te lauzi tu se laudă alții! Am văzut la zoso pe site ce mândru este de sudurile și de realizările lui în casă, asta în condițiile în care la o manevră neavând ce face tot zapam pe internet și m au văzut filipacii, întâmplător eram fix la el pe site și aveam deschis un subiect în care vorbea de ceva sudură și cât de bine a sudat el a au râs ăia și cu curul când au văzut pozele. Și ai fi zis asta este omul este mândru de ce face în casa lui, nu e… Read more »

Fery
Fery
5 months ago

ia-ti dreacu masca pe toata fata, nu fi un bulangiu candidat la chirurgie estetica, si asa esti urat, vrei mai tare?

Doru Vlad
Doru Vlad
5 months ago

Cătălin nu e nimic in neregulă cu in DIY, sunt chiar un adept al genului, problema e că față de tine care ai explicat clar că atât s-a putut și efectiv nu te interesează părerea celorlalți despre ce ai făcut tu, la el e fix invers. Două lipituri si e expert supărat că nu prinde campanii publicitare. Ultima data explica cat de importanți sunt ochelarii de protecție atunci cand folosești un polizor punând link la niste perechi incompatibile cu scula asta.

Fery
Fery
5 months ago

Bine ca nu ai sarit direct la mig/mag fara masca, beleai pula. la mma te mai protejeaza un pic de tot zgura care sta pe topitura, mai ia din intensitatea arcului. nu ai stopituri probabil ca nu era foarte murdar metalul, plus ca ajuta ca ai invertor care controleaza curentul bine, altfel daca ii dai blana sar mucii de pe metal. te prinzi dupa un timp ca exista si ‘prea tare’ la sudura. ajuta mult la mma sa ai hotstart, altfel lipesti electrozi pana iti vine a fute. daca vrei vreodata upgrade, exista mig/mag de ala cu fir continuu si… Read more »

Catalinx
Catalinx
5 months ago

Nu sunt pregătit sufletește de MIG /MAG. Trebuie să învăț să controlez bine flow-ul și menținut distanța optimă de metal. Ajung să țin electrodul la prea distanță, că se consumă și eu nu îl mai apropii și fac niste arcuri mari care topesc metalul dar se împrăștie neomogen. Știu că la MIG/MAG iese mai bine și pentru faptul că ai control mai apropiate de metal, că la MMA si eu sudez mai bine de la jumătatea electrodului înspre final, cu electrodul nou zici că am Parkinson #prealungi. Am testat din ăla cu fir continuu la un service auto . De… Read more »

Fery
Fery
5 months ago

daca ma intrebi pe mine, mig/mag e mult mai usor de invatat vs mma, de aia e si indicat sa incepi cu ele. mma e solutie de meseriasi, in sensul ca depinde foarte-foarte mult de skillul sudorului, pe cand la mig/mag e mai mult in masina. true, ai mai multe setari si combinatii care trebuiesc controlate, dar astea merg algoritmic, grosimea firului cu amperii si grosimea metalului sudat, dimensiunea lentilei de gaz cu debitul, samd, pe cand la mma 90% sta in ‘mana’ mesterului. dupa cum bine ai observat, daca iti tremura mana pa la revedere, la fel o variatie… Read more »