După niște reprize de îmbunătățiri

Sunt 8 grade afară la ora 9 seara. Noiembrie, oarecum in sudul Angliei, e normal. In primul echipament e temperatura și umiditatea din casă pe cel mai rece perete al celui mai rece dormitor. 21.7 grade și 52% .

Temperatura în ceasul de jos e de la senzorul din pod/loft . 25.6. grade sunt pe fața de jos a izolației. Sunt țevi de căldură pe acolo + căldura merge sus știe. Sunt 10.3 grade sub primul strat de izolație, o membrană/ multifolie care se numește Thinsulex Silver și care este imediat sub țiglă și face singură o separație de 2 grade Celsius între interior si exterior. Și cel mai important, este ermetică.

După membrana aia mai sunt 10 cm de PIR între căpriori , încă o folie cu aluminiu anticondens închisă ermetic și peste aia încă un strat de PIR de 2.5 cm peste căpriori lipit și ăla ermetic cu scoci aluminat.

Dar despre asta in alt episod, e important că e momentan pe jumătate de acoperiș.

Încă nu știu câștigul energetic, cel mai mare câștig e confortul. Până acum indiferent de fluctuațiile de temperatură de afară, înăuntru temperatura nu fluctuează cu mai mult de 2 grade iar alea sunt dorite și setate de mine, de la zi la noapte.

Scrieți în comentarii dacă vreți să știți cum am făcut, dacă nu vă spun oricum, lol.

Umiditatea în pod este mai mică decât în casă. Mult mai. După cum se vede. Ceea ce și voiam – muie condensului.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Fery
Fery
5 months ago

pai normal ca ai umiditatea relativa mai mica in pod bre, ai 4 grade celsius in plus. umiditatea e aproape aceeasi, iti scade relativul cum iti creste temperatura (ma rog, pe acolo, nu e chiar identic continutul total de apa, e un pic mai uscat in pod). te intereseaza sa nu ai aproape 100% pe interior sa iti condenseze, ceea ce e foarte bine in cazul tau, achievement unlocked. atentie la structurile de lemn care sunt acolo, eu am deja chestii care scartaie prin casa din cauza umiditatii scazute, ca s-a contractat lemnul. te uiti dupa cuie impinse afara din… Read more »