Din capitolul ”lăsați copiii să vină la mine”: 30,000

Orice om normal a observat până acum că nu e cea mai bună idee să lași copiii pe mâna bisericii. Sau pe mâna unui belgian. Dacă e prelat belgian, e groasă și cu vaselină.

O să vedeți acuma o știre explodată întârziat, în sensul că e veche, dar au făcut unii o investigație și un podcast despre asta.

Pentru a înțelege despre ce e vorba ascultați podcastul ăsta intitulat ”Copiii bisericii” . La mișto, deși e vag intelgibilă dacă înțelegi germană, flamanda e frumoasă ca un nechezat de cal.

The Brussels Times o spune în românește pe scurt.

E un fel de ”memorialul durerii” ediția de Belgia, că s-a întâmplat după al doilea război mondial, până prin 1980. Pentru că în anii ăia, în ciuda a ceea ce ne place să credem

Pe scurt, biserica catolică a inființat niște instituții de sclavageală și comercializare copii sub paravanul mănăstirilor. Puteți citi pe temă despre tema clasică de fete minore aduse la mânăstire și puse la muncă în schimbul adăpostului și al mâncarii, abuzate sexual, sclavie pe clasic.

Și dacă tot erau la capitolul ăsta, care-și băgau în pizdă le luau și copii că ele nu erau în stare să-i întrețină oricum și făceau bani buni; donații, mă scuzați, ăștia sunt oameni civilizați.

Biserica și-a cerut scuze, desigur ( acuma ce vreți, banii înapoi, procese de clasă?) în 2015, asta în timp ce ștergea probe.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
4 months ago

Ce e drept probabil nici familiile fetelor sau tatii copiilor nu prea sunt fara vina.

Rox
Rox
4 months ago

Check out și “Magdalene laundries”, aceeași poveste dar în Irlanda.

Catalinx
Catalinx
4 months ago

@Stropic: :).

@Rox: Da, povestea aia e celebră, am văzut “The Magdalene Sisters” acum vreo 20 de ani.