O Franță mai radicală

Citeam articolul ăsta și am surâs puțin. Ministrul de interne, Gérald Darmanin , a demisionat că propunerea lui de lege a imigrației ( oarecum împotriva imigrației ) a eșuat în parlament, zic ei lamentabil cu 270 de voturi împotriva a 265.

Proiectul ălora avea niște lucruri care trebuia să ajute.

  • Prevedeau crearea unor spații pentru azilanți în subordinea prefecturilor , spre deosebire de ghișeul unic curent precum și simplificarea unor proceduri de aplicare. Adică un pic de descentralizare ( nu e văzută de toți la fel) și debirocratizare.
  • Cel mai important, prevedeau introducerea unor cote de aprobare a cererilor de azil ale imigranților naționale ( din câte știu Franța nu are așa ceva acum), care să reducă imigrația, restul deportați.
  • Mai prevedeau înăsprirea condițiilor de oferire a rezidenței pe bază de drept de reîntregire a familiei – până acum era oferită dupa 18 luni de prezență în Franța și voiau s-o lungească la 24, plus restrângerea dreptului de a cere tipul ăsta de rezidență la părinții unui copil francez plus soțul / soția unui cetățean francez.
  • Introducerea unui sistem de garanție de întoarcere ( sistem de cauțiune) pentru solicitanții de vize de studii.
  • Introducerea unei amenzi pentru cei dovediți că locuiesc ilegal în Franța
  • Condiționarea accesului la ajutoare sociale de rezidența pe o perioadă de minim 5 ani în Franța – asta sună direct a ”mu-ie lu’ Ra-pid!”.
  • Un plan de protecție a străinilor care-s victimele traficului de persoane care se plâng că au fost traficați prin oferirea rezidenței temporare pe perioada investigației.

Legea a picat pentru că măsurile oarecum rezonabile , care trebuiau să IMBUNĂTĂȚEASCĂ întrucâtva situația din Franța ( e discutabil cât se poate îmbunătăți cu măsuri moderate, dar așa spune teoria) au fost văzute insuficiente și prea permisive de extrema dreaptă – aka băbătia de la Penis și prea severe pentru ăia care fac laba cu stânga care-s de părere că opiniile de susținere a legilor ( discursurile ) sunt xenofobe și rasiste.

Timp în care evident că nu se face nimic, doar se discută, iar imigranții și problemele create de incapacitatea de integrare nu-s puse pe pauză la fel ca legea.

Situație care alimentează și mai tare polarizarea.

Drept care francezii se pregătesc de posibilitatea să aibă o președintă boșoroagă și guristă de dreapta.

În 2022 mă gândeam la Zemmour, dar ăla era versiunea mai ‘telectuală și mai dublurafinată așa. E posibil că poșirca prinde mai bine și că la bază nici francezii nu mai păstrează eticheta și rafinamentul.

5 5 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Dpru Vlad
Dpru Vlad
4 months ago

Daca iese asta s-a dus pulii Eu!

Catalinx
Catalinx
4 months ago

Dom’ne, tu ce faci, ai drumuri prin golful Aden zilele astea, aduci și tu acasă o ureche de somalez de Crăciun?

Doru Vlad
Doru Vlad
4 months ago

Nope! Mi-a ajuns 10 ani de contracte cu voiaje prin Africa. Acum susțin economia UE carand marfă între țările ei. La ultimul seminar se lăudau ăștia de la companie că sunt atât de integrați în transporturile europene că dacă trag vapoarele pe dreapta o săptămână se lasă cu lipsuri la consumatorul final în maxim două, trei săptămâni. E mai bine așa, juma de zi până la vapor de acasă, starlink pentru internet dar cel mai important civilizație, nu te fute nimeni la icre că vrea să mănânce și gura lui și dacă ai venit cu nava asta mare la el… Read more »