Rezistența la Securitate

Știrea asta care deplânge securitatea cibernetică a parlamentului mi se pare slab justificată și pare că pregătește o sinecură de ”securizare”.
Și văd ideile principale:

  1. Asta dovedește că îi doare în pulă de calculatoare, folosesc tastatura ca pe mașină descris. Nicio problemă. Și-așa mai mult decât Word , Excel , „Convert to PDF” , imprimare pe hâtrie, scanare ca PDF POZĂ și share / upload nu știu. Un sistem de operare mai nou îi ajută doar să dea bani la Microsoft – că n-or să ia unul gratis.
  2. Bine au făcut, sunt curios ce-o să facă cu ele, că ar trebui să fie publice documentele ălea. Că nu e Parlamentul Secret al României.
  3. Mult – prea mult. Cum să dăm 150 de milioane de euro pentru securitate cibernetică, ia mai muie. Cei mai mulți locuitori nu au nevoie de nicio securitate cibernetică – n-au bani, n-au asseturi, n-ai ce să le furi, dacă le furi identitatea te trezești că te caută direct Providentul , Cetelemul, Orange-ul că n-ai plătit ratele și administratorul că nu ai plătit întreținerea – banii de la saltea și casele nu se fură ( din România, prin internet).

Românii au căpătat o rezistență endemică la orice eforturi de securitate de pe vremea aia când Securitatea însemna ceva. Ceva rău.

5 4 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
2 months ago

comment image

Asa e si cu cloudul guvernamental. Cati bani s-au bagat… mai trebuie doar vreo 520 milz euro pt migrarea in cloud :))

https://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-26545533-peste-1-miliard-euro-pentru-cloud-guvernamental-cum-incurcat-cifre-ministrul-psd-digitalizarii-licitatii-inceput.htm

Cred ca 20 milz cat face in sine + 500 milz ciubuc care sa ajunga unde trebuie :))