Mie mi-e cald. Voi bine?

Putin, Navalnîi , ucrainenii se retrag de la Andivka , probleme mari de tot, am auzit.

Eu am probleme mai mari de atât,  am plecat din Anglia supărat nevoie mare pe vremea de maxim 12 grade si ploaie de nu puteam sa bat un cui intr-un lemn fără  să ruginesc, cu predicția meteo că și unde plec o să fie la fel de ploaie, futu-i mama ei. Să nu poți avea o vacanță ca lumea, blestemat  și infestat de vremea din Anglia.

Am ajuns acolo ca să confirm faptul cunoscut de toți, că te poți baza pe predicțiile meteo ca pe horoscop, anume că de-abia am văzut un strop de ploaie pe care îl așteptăm, dar macar erau 30 de grade și mai bine ( până la 36 uneori ) , cât să ne leșuiască soarele să nu mai știm de noi.

În bezmeticeala noastră, am ajuns într-un loc unde vând unii ceva ce se laudă că ar fi cea mai rece înghețată din lume. Habar nu am dacă e așa, dar -197 de grade Celsius este o temperatură respectabilă.

Te aștepți că la temperatura asta bei condensat Bose-Einstein , sau ceva de genul, și o să îți pice limba bucăți, dar nu e așa, pentru că nu temperatura e ceea ce îți rănește țesuturile , deși îți încetinește atomii și electronii, dar nu direct, ci prin transfer de energie, și este căldura specifică a materialului rece cu care intri în contact și cantitatea de material care determină câtă energie termică/ căldură fură substanță rece de la tine pentru a se încălzi.  De la atâta înghețată uite că nu îmi pică limba.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex2
Alex2
2 months ago

Mare grijă… Să nu cadă vreo bucată de înghețată pe pantaloni, în dreptul șlițului…
După aia se ofilește și face cangrena