Scurt: Cristoiu nu e agramat și nu înțeleg

Mi-am zis, citind acest articol din Mediafax.

Inițial credeam că își copiază singur articolele de pe propriul blog pe Mediafax, nu știu de ce.

Dar m-au înțepat în ochi niste erori pe care nu le-ar face, nu în așa număr și nu mi-am pus vreodată problema că ar fi agramat.

Într-un paragraf am găsit un număr mare de greșeli de ortografie, care nu cadrează cu restul și nivelul, în general, la care domnul Cristoiu se exprimă în limba română.

Același paragraf din articolul original de pe blogul autorului.

Singura abatere comună de la normele curente ortografice ale limbii române este folosirea “î”-ului ( din i) în interiorul cuvintelor, normă care este învechită ( era așa când am început eu școala primară, și s-a considerat venită de sorginte comunistă, ca și domnul Cristoiu, și jos cu ea ). Dar dumnealui e bătrân, asta nu e o greșeală, e o alegere.

Articolul copiat pe Mediafax e plin ( la ora asta ) de astfel de greșeli de ortografie,  practic scriu la fel de urât când sunt pe telefon, că e greu, că telefonul prezice ce cuvinte “îi trec lui prin cap” relativ la ce apăs eu pe ecran , iar predicția e inexactă. Corecția mă încetinește, iar dacă opresc corectorul scriu și mai lent , sau prost , că tastatura virtuală are taste mici și apăs pe lângă.

Acestea fiind spuse , nu îmi dau seama cum se poate justifica un articol scris agramat după copierea de la sursă.  Cum poți să faci copy-paste și să introduci greșeli ortografice.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ipo
Ipo
1 month ago

Cu un așa subiect, aș fi fost mai atent la ortografie, ortoepie și la semnele de punctuație.

0040
0040
1 month ago

Poate foloseste vreun “AI” tool in engleza. Ai, so, sa pot fi confundate cu acronime in engleza

Mad
Mad
1 month ago

Da. Sunt greseli. Cea mai importanta e ca Dej a inceput dezrusificarea(derusificarea?) aparatului de stat. In articol zice “rusificarea”