Băgajelu’

În care va explic eu să nu mai fiți fraieri.

Tot văd online numai neterminați care vor să ne explice nouă că, vai, ce necivilizați sunt ăștia care umplu cabina avionului de bagaje , că au și troller și rucsac și nu mai au ei loc să nu știu ce.

Și o să încep argumentația prin a le spune că sunt niște săraci cocliți și nu merită nici o flegmă, că mă deshidratez.

Așa arată un bagaj de cabină la mine. Sunt două, dar așa arată.  Troler și rucsac de laptop. Ce vreți, bă, dacă am laptop mare , și dronă și cameră foto cu obiective, și GoPro și, dacă îmi sparge unul casă rămâne dator , că e posibil să nu găsească nici 5 lire de furat,  iar televizoarele sunt imai ieftine decât un leucoplast bun cu care să te bandajezi după ce te-ai tăiat în geamul spart.

Dar dacă mă tâlhărește de rucsac, sparge banca. Cred că s-apropie echipamentele de 5000 de lire, toată strânsura mea acia e. Poza e doar un exemplu, in instanța asta am lăsat trolerul la check-in că era si așa rucsacul prea greu și prea umflat să îl pun la picioare.  Dar în principiu, pentru că am avut timp berechet.

Nu mă urmăriți să mă pungășiți, că nu le am pe toate la mine decât când plec în vacanță, ca acum. Dacă plec cu treabă, mai puține.

In teorie, astea două trebuie să încapă în găurile astea.

Trolerul in gaura albastră, mai mare ( ăla încape la fix , că  e comandat fix pe standardele de la British Air ), iar rucsacelul in forma albastră. Datorită formei, ăsta nu încape acum nici în gaura albastră. Pot să îl fac să încapă, de regulă, da.  Că de regulă, calatoresc cu ambele la cabină, valiza deasupra capului, rucsacul la picioare, sibt scaunul din față și îl  umplu anumit să încapă fix.

Că nu îmi place să las bagaje la cală, că mă țin în loc și nu e niciun motiv care să mă convingă să aștept la Otopenis sau la Heathrow, sau unde mai am treabă, să îmi descarce unii în 1 oră valiza, când altfel trec prin controale ca diareea  prin bolnavii de tifos. Lasă că la zboruri cu conexiuni  mi le pierd și nu e pierdutul de bagaje cât pierdutul timpului, că mi se rupe pula de haine – aia țin în troller – cu așteptatul bagajelor, că poate vin, cu  făcut plângere că nu au venit și luat număr de investigație, cu să fiu disponibil să mi le aducă unde. PULA MEA , pentru atâta futai am învățat să pot călători oriunde cu doar o valiză mică și un rucsac și le țin după mine. 

Și ca să vă rup pula, nici nu plătesc pentru că am două bagaje , cum ne-am obișnuit ca vitele s-o facem la low coștii de la Wizz , Lufthansa și care mai sunt.  Asta cred că e din cauză de ceva status la British – nu știu sigur, soția sa ocupa de management, ea m-a virat să nu mai zburăm cu toți  cotețarii, dacă avem opțiuni.

Dar și dacă nu,  dacă nu îmi încape bagajul doar în rucsac, dau banul și iau două bagaje și tot așa călătoresc până  se poate, că nu am chef să stau la cozi de făcut check-in de bagaje și de ridicat.

Iar ălora care au doar un bagaj și spumează că nu au unde să le pună, le urez spume plăcute.

Sigur, cel mai mișto e să călătorești doar cu rucsac, așa cum și fac , atunci când pot.

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Doru Vlad
Doru Vlad
1 month ago

Băi eu îi înțeleg și pe ăia de care îți bați tu pula. Că ajung cu un troller și nu au pe unde să-l pună sau mai mișto la cală. Și nu e ca si cum e gratis și pentru ei. E normal să intervină frustrarea. În ce mă privește am trecut demult de pragul ăsta. Unu muie pa low cost merg cu ei dacă altceva nu e și până acum am fost ferit de situația asta iar apoi incerc să zbor cu Austrian unde am troller si bagaj personal. Au mai fost cateva glitch-uri dar in general nu sunt… Read more »

Catalinx
Catalinx
Reply to  Doru Vlad
1 month ago

Dom’ne, eu înțeleg orice frustrări, am și io, dar consider că oricare e prost cu mă-sa, dacă se supără pe clienți că fac un lucru permis de furnizor, fie statutar , fie tolerat. Și în mod indubitabil mi se rupe pula de orice neterminat care are el păreri despre câte bagaje trebuie să car eu unde și ce să fac cu ele. Dialogul lui de nemulțumire și orice frustrări se poartă cu furnizorul și autoritățile – cum ar fi să te ia niște tiriplici care nu au bani de bilet întreg ( cu bagaje și servicii ) la pulă că… Read more »