ZNSE pentru cretini

Un ”proiect de hotărâre” – ce pula mea e cu numele ăsta, fă – elaborat de guvern, are în nota de fundamentare o referință cu privire la Pactul Verde European, care ”stabilește, ca obiectiv de neutralitate climatică până în anul 2050, reducerea cu 90% a emisiilor de gaze cu efect de seră provenite din transporturi. Strategia privind mobilitatea durabilă și inteligentă conține măsuri care să contribuie la atingerea acestui obiectiv, inclusiv măsuri de promovare a mobilității urbane durabile, inteligente, sigure și sănătoase și a soluțiilor de transport durabile – transport public, mobilitate partajată, mersul pe jos, mersul cu bicicleta etc. – care contribuie, de asemenea, la sănătatea și bunăstarea cetățenilor”.

[…]

“Acestea pot fi considerate, de asemenea, reglementări, restricții sau interdicții, care sunt puse în aplicare pentru a îmbunătăți traficul și calitatea vieții urbane și sunt incluse în planurile de mobilitate urbană durabilă.”

În limbaj comun se stabilesc restricții de emisii în anumite zone, pentru a imbunătății sanătatea și bunăstarea cetățenilor.

Care cetățeni?

Minima logică zice că cetățenii care locuiesc în zonele țintă ale acestor restricții și a căror calitate a vieții și sănătate sunt prezumabil afectate de nivelul ridicat de emisii și traficul aglomerat.

Printre articolele proiectului, la articolul 2 , aliniatul (3) spune așa:

(3) Prevederile prezentei hotărâri nu se aplică  autovehiculelor care aparțin persoanelor cu domiciliul sau cu rezidență în interiorul ZNSE.

Deci impui un pachet de restricții în vederea protejării sănătății unor puleți care locuiesc într-o zonă, restricții care li se aplică, mai mult sau mai puțin, oricum , doar nu și lor, ei sunt OK să se otrăvească în continuare cât vor, e important să nu-i otrăvească alții pe ei.

Deșertăciunea vieții în România…

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex2
Alex2
1 month ago

Nu ești la curent

PSD a zis ca atât timp cât vor fi ei la guvernare, nu va fi instituita nici o zonă din asta curata.

Catalinx
Catalinx
Reply to  Alex2
1 month ago

Ăia fac pe niznaiu’ la orice , dar este proiectul lor.