Sunt curios de tura asta de inundații

Aș putea avea o percepție distorsionată, nefiind momentan în țară, dar chiar și așa, mă raportez, în general la ce pot vedea, cuprinde, iar presa nu raportează statistic, sau științific, doar alege intenționat cele mai impresionante situații pentru a le relata.

Au tot fost avertizări peste avertizări, coduri, parcă venea ”Potopul” proverbial, nu o repriză de ploaie.
Poate pun eu un film mai jos despre ce înseamnă în mintea mea potop. Sub 50l/m2/oră să n-aud! Și sub 100l/m2 în total, gen ce e aia.

Acuma, sunt convins că sunt zone care trebuie pregătite serios că-s predispuse la inundații, sau nu s-au uscat încă de la inundațiile trecute, cum ar fi cele din Galați. Acolo mă aștept că este și o să fie urât și în zilele următoare.

Până una alta pare mai mult o situație în care autoritățile suflă în iaurt și nu urmăresc s-o bagatelizez, ci doar aș fi interesat de o raportare corectă.

Din articolul ăsta am citit relatarea că ”El afirmă că îndeosebi în Oltenia şi Muntenia, cantităţile de precipitaţii vor atinge valori cumulate de 80-100 l/mp, ceea ce poate genera creşteri semnificative ale debitelor râurilor din aceste regiuni”.

Pe ceva site care arat[ vremea satelitară, situația arată cam așa , precipitații abundente acum în Muntenia,, în Oltenia așa și așa. Abundența însă e cotată la sub 15l/m2/oră.

Poate că o să fie localități care vor acumula, cum zic ei, 80l/m2, nu știu ân cât timp, dar mi se pare mai puțin decât importanța acordată.

Nu prea e de cod roșu sau portocaliu , sau de inundații de orice fel, deși ”a plouat bine”, ca să-l citez pe tata. Nori ar mai fi de unde să mai plouă, dar na, nu știu ce să zic. Vedem mâine….

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0040
0040
5 days ago

Ce site oribil de vreme satelitara.
Incearca http//www.ventusky.com (n-am profit share). Au si app de Android , care e la fel de misto. Si chiar accurate, la modul ca te uiti si tu u 3-6 ore inainte unde e ploaia si in ce directie bate vantul si esti la fel de tare ca Romica Jurca.