Thinkpad P1 Gen 7 și Windows 11: De rău

După o lună de utilizare am de declarat:

  1. Știam că Windows 11 e nașpet, dar n-am ce să fac, 12 n-a apărut încă, ăștia nu fac laptopuri compatibile cu 10 acum. Nici nu cred că o să apară 12 prea curând, că nu e așa de rău ca Vista, sau 8.
  2. Căștile pe bluetooth: A) Range-ul în care mă pot plimba cu căștile Sony XM5 a scăzut de la Thinkpad-ul P14s Gen1 la laptopul ăsta de la vreo 10-15 metri, in funcție de pereți, etc, la sub 8 metri. Aceleași căști alt laptop. 5 metri dacă las în Windows 11 setarea implicită de LE Audio ( low energy ) . B) Odată deconectate, la Windows 10 se reconectau automat, când intram în range. La Windows 11 – muie. Nu e de la căști. Și la telefon am range de peste 10 metri pe ele.
  3. Bateria la mouse. Este tot legat de transceiverul Bluetooth. De ceva timp am un mouse de la Logitech , M240, care nu mai are nevoie de transceiver BT pe USB, ca să mai eliberez din porturi. Folosește direct BT-ul laptopului. În circa 6 luni a consumat 40% din baterie pe laptopul vechi. Deci mai aveam 60%. Luna asta am ajuns la 45%. Consumul de baterie la mouse pare mai mult decât dublu. Nu știu de ce.
  4. Placa video nvidia se solicită oridecâteori deschid orice joc, inclusiv chestii care merg lejer pe telefon . Nu e că ajung la limitele de capacitate, e că se accelerează ventilatorul destul de zgomotos.

Ăstea sunt, momentan, singurele neajunsuri. O să revin.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments