Pentru Geoană, da arată ( pe pagina lui de FB).
Eu aș adăuga că și el arată îngrijorător pentru România, nu în sensul că arată că se îngrijorează dramatic, ci ceva legat de tema lui cu degradarea biologică avansată.
Dar hei, nu contează. E îngrijorător pentru dumnealui că a ajuns la și alții, de aia lansează tema că alegerile se decid în turul 1 – pentru dumnealui, foarte probabil, se vede că e îngrijorător că nu mai are încă nici destulă tracțiune la public ca pe vremea când a pierdut glorios la mustață.
Acuma omul vede că e în afara schemei și are pretenții ca alegătorii să voteze util cu cine are șanse, lol.
Păi, pe principiul ăsta, conform sondajelor INSCOP pe care le invocă, șanse au Simion și Ciolacu.
Nu, n-o să citiți vreodată pe pagina asta ”votați-l pe Geoană”, sau ”nu-l votați”.
O să citiți mereu – votați-l pe ACELA care credeți că vă reprezintă mai mult. Votându-i pe cei cu șanse, sanchi votând util, ajungeți să faceți parte din schemele altora de manipulare. Să fiți utili altora. Fiți-vă utili vouă și atât.
Nu-i problematic că-l votezi pe Geoană dacă pe el îl vrei să te reprezinte, mai mult decât pe alții din listă. Este în schimb o capcană fundamentală și un exemplu de manipulare a votului democratic dacă îl vrei pe unul din listă, dar îl alegi pe oricare ALTUL care crezi tu că are șanse mai bune pentru că nu vrei să ți se irosească votul cu pe ”iepurii” – cu sau fără ghilimele – aflați în joc pentru a fragmenta diverse bazine și vrei să te concentrezi pe cineva cu ”șansă”. Că restul sunt proști și au altă părere. Bă, eu când vreau iepure, mănânc iepure, nu mă-nteresează că în general lumea e mai rezonabilă și mănâncă pui. Dacă vreau ceafă de urs merg la Jariștea și mănânc aia, nu comand un șnițel cu piure la food courtul de la Auchan că e mai popular și mai la îndemână. Diversitatea și reprezentarea se păstrează făcând ce vă taie vouă pula, nu altora. Cu asta vreau să rămâneți din textul ăsta.
Când votezi un candidat pe care nu-l agreezi, doar pentru că-ți pare, din sondaje, că-l vor alții mai mult, tu ești prostul.
Pe tine te-au manipulat, nu pe alții. Că tu ești ăla care a compromis să voteze pe altcineva decât pe cine agreează. Tu votezi candidatul altora. Până ai opțiunea de a vota cu cine vrei tu dintr-o listă mai largă, exploateaz-o în folosul tău, înainte să rămână o listă de doi, impuși și aleși de alții. Dacă nu-ți convine niciunul din lista aia, candidează tu – acuma e târziu, dar în 2029 poți s-o faci dacă mai trăiești. Fără figuri că e complicat, că semnături. Dacă vrei să candidezi se poate, doar că necesită efort SAU resuruse materiale abundente. Așa că pune mâna pe muncă.
Ține minte asta.
Pai tocmai, ca majoritatea nu vrea pe nimeni. :)))
Fff rar o sa auzi zicand daaa, ce om, pe el il votez.
In romania se voteaza pe hate, si de fapt pe a NU iesi cutare. Asa a castigat si iohannis, asa a pierdut vadim…
E o lipsă de pragmatism la mijloc – zic cu privire la așteptări și, în plus, lumea cade în PRismul și contraPRismul de campanie, unde candidații se spoiesc unii pe alții cu diverse dezvăluiri și anchete, cu sau fără ghilimele.
Probabil nu o sa votez la prezidentiale, dar care ar fi logica votandu-l pe unul care o sa primeasca voturi doar de la sotie, parinti, copii si restul rudelor? E ca si cum nu te-ai duce. E un efort inutil. Ca si cum as paria eu pe Romania ca va castiga viitorul campionat mondial. Hai sa zicem ca ma reprezinta Calin Georgescu, candidat independent. Bine, nu ma reprezinta, dar sa zicem. Il votez pe Calin. Ca asa vreau eu, ceafa de urs. Si ce-am obtinut? Are ala 2.0012% in loc de 2.0011%? Mai citesc pe reddit de “hai, baieti, votati… Read more »
Logica e așa: – În primul rând să îl votezi pe cel care te reprezintă pe tine mai bine. Dacă te reprezintă doar pe tine și pe nevastă-sa, ghinion, asta e democrația , nu poți tu să pretinzi să îi substitui pe toți. Dacă îl votezi pe altul care nu te reprezintă sub impresia că acela oricum are șanse mai mari, îi cedezi altuia puterea ta. In al doilea rând, nu știi cine îl votează pe candidatul acela până nu se numără voturile. Dacă nu îl votezi pentru că crezi că nu are șanse, în primul rând pierde votul tău.… Read more »
1. a) Ai spus ca nu stii dinainte cat va avea un candidat. Nu chiar, dar stii clar care sunt aia cu sanse si aia fara sanse. Or fi sondajele mai masluitoare, mai partinitoare, dar, totusi, stii care sunt candidatii cu sanse sa intre in turul 2 (Ciolacu, Simion, Lasconi, Geoana, Ciuca) si stii care sunt aia cu 0% sanse (restul).. Exista vreun caz, in istorie, cand un candidat care era cotat cu 2-3-5% sa fi produs o surpriza si sa fi castigat alegerile? Nu in istoria Romaniei, ci in toata istoria alegerilor moderne. b) Uite un caz concret cand… Read more »
Exista vreun caz, in istorie, cand un candidat care era cotat cu 2-3-5% sa fi produs o surpriza si sa fi castigat alegerile? Nu in istoria Romaniei, ci in toata istoria alegerilor moderne. Nu știu, dar ar putea fi pentru că sondajele conduc alegerile creând profeții prin sondarea opiniei și expunerea ei, nu doar măsoară statistici? E o chestiune de și de PR până la urmă. chit ca reperistii erau mai apropiati de useristi si pragmatic ar fi fost sa voteze cu USR, astfel incat sa nu ajunga PSD pe acolo. Nu văd relevanța. Tu vrei să o fuți pe… Read more »
Dacă votezi un candidat acel candidat capătă reprezentativitate. De acord. Daca isi va mentine cariera politica. Pe de alta parte, ti-am dat exemplu votantii REPER la 1 si 2 care au adus PSD-ul la putere. Pentru ca au votat cu cine ii reprezenta mai mult. 1) Cum dovedești că știi 100% sigur? Dacă ești absolut sigur ( 100% nu lasă nicio urmă de îndoială, e absolutul, doar semidocții lasă loc de 120%) ai avea curaj să pariezi pe tot ce ai , pe viața ta și a familiei tale în schimbul unui câștig modest, să zicem 2 beri? Cum dovedesti… Read more »
Cum dovedesti ca pe Marte nu se afla o specie avansata de extrateresti care au abilitatea de a se ascunde de terrani? Păi, nu am afirmat asta, iar dacă aș afirma și nu pot dovedi, nici n-o să mă auzi vreodată că sunt 100% sigur de asta. Că dacă-ți zic că sunt 100% sigur de ceva ( sunt foarte puține lucruri pe lumea asta de care sunt 100% sigur) – pariez pe viața mea și tot ce am pentru orice câștig – pentru că-i un pariu sigur. Ar fi prostesc să n-o fac. Dacă n-o fac înseamnă că există o… Read more »
In primul rand, nu vreau sa para ca sunt un soi de Gica Contra. Am citit argumentele tale, iar unele sunt bune. Nu zic ca mi-ai schimbat parerea, dar mda, inteleg mai bine acum punctul tau de vedere. Nu. Vreau să spun că eu sunt confortabil să votez candidați pe care îi mai votează doar 1% din populație, că știu că sunt deja acolo ( eu) în zona aia de 1% oameni care gândesc și fac lucrurile altfel. De acord, dar atunci de ce mai mentionezi treaba cu familia fericita, banii si IQ-ul? Adica, ma bucur pentru tine, nu ma… Read more »
E doar un unghi personal. Nu știu exact cine sunt cei care votează același candidat, presupun că se pot face până la un nivel statistici, dar nu generalizez în sensul ăsta.
Ce spuneam e că nu mă deranjează că eu votez un candidat cu probabilitate mică să iasă, ci că mă aștept să fie așa, fie și pentru că nu răspunde cerințelor majorității, pentru că eu am, în general, oricum cerințe mai diferite decât majoritatea. Din mai multe motive.
Asta nu înseamnă că pot generaliza invers, anume că cei care votează candidați mainstream sunt toți din nivele sociale mainstream – unii nu sunt, toți avem motivele particulare, dar statistic populația mainstream decide – așa e matematic.
Asta e o prostie. Nu că putea sau nu putea. Tu nu il votezi pe Ciolacu din liceu – apropo , eu am fost corijent la matematică în clasa a IX-a, vrei să discutăm niște matematică?
Ciolacu e un tip care poate citi , scrie și fără dictare, acum , când il votezi tu, a absolvit facultate, studii de drept, master in administrația publică, nu prea le faci pe ăstea când nu poți face cu citit cu pixul pe rând. Și nu e omul ăla acum. Ce-o fi fost el la liceu, treaba lui, eu nu aleg pe nimeni pentru palmaresul din școală – e impotrantă experiența mai recentă.
Ciolacu e totuși un nene care negociază binișor, față de alți primitivi.
Aia ceea ce îți impui tu să crezi – nu că eu aș crede altceva, nu că ar conta cine scrie mai repede, sau mai bine, până una alta am auzit-o pe tanti vorbind, că e nevoie mai mult decât de scris și nu se ridica la nivelul lui Ciolacu, ia primul link in mână de pe yotube , dacă ai uitat. Nu e vorba de gafa comisă, doar urmărește cum citește discursul de pe foaie.
Problema cu ea era că nu putea controla la fel de bine forțele politice și negocierile și nici nu impunea inițiative la fel de bine ca acum Ciolacu. Avea o anvergură și o influență asemănătoare cu Ciucă, dacă vrei.
Ponta, Nastase, Iliescu sunt cu vreo 10 clase peste dpdv intelectual.
Năstase, da. Iliescu , așa și așa – intelectual, era doar doar hârșit, cu experiență. Nu că era prost, avusese destulă expunere în perioada comunistă cât să aibă contacte și percepții potrivite – NU NEAPĂRAT într-o direcție favorabilă României, că și asta e important. Cu intelectualitatea lui cu tot Iliescu a fost nociv României, cam în toate mandatele, în ultimul și-a mai revenit și a fost doar probabil cea mai bună opțiune de pe masă de atunci. În primele a fost altceva.
Ponta trebuie tratat separat. Este educat și nu e nici prost, dar din păcate e un șarlatan – are și el studii umflate, doctorat copiat , diplome de imagine. A beneficiat de o imagine lustruită și cultul personalității.
Personal l-am apreciat, nu pentru mari strategii – dar a scăzut taxele la mai multe categorii, a extins scutirea de impozit pentru ITsti indiferent de facultate ( nu m-a afectat personal , că beneficiam atunci deja, aveam facultate de care trebuie) . Banii sunt bani!
Dar e un șarlatan și în afară de aspectul ăsta nu cred că e remarcabil, decât negativ .
Mira-m-aș să ajungă.
Florida, SUA2003 – Doctor în ştiinţe militare cu lucrarea „Dimensiunea angajării Armatei
României în operaţii întrunite multinaţionale”, UNAP, Bucureşti2001 – Cursul JOINT şi operaţii multinaţionale, Centrul PfP, Bucureşti2000 – Cursul de limbă engleză, Academia Forţelor Terestre, Sibiu2000 – Cursul PSO (operaţii în sprijinul păcii), Centrul PfP, Bucureşti1997 – Cursul de instructori pentru menţinerea păcii, Centrul PfP Ankara, Turcia1997 – Cursul de stat major tip brigadă, Centrul PfP, Bucureşti1993-1995 – Cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, Facultatea Interarme,
Specialitatea Arme Întrunite, Bucureşti1990 – Cursul perfecţionare pentru comandanţi companii cercetare, Făgăraş1985 – 1988 – Şcoala Militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu”, Sibiu1981- 1985 – Liceul Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova
Cred că e greșit ce știi despre colegii tăi de clasă în ce ți se pare că ar fi alții.
Admiterea la școala de ofițeri de la Sibiu nu e dificilă chiar ca la SRI, dar cere un pic de muncă și creier.
E util să observi că oamenii ăștia din opțiunile mainstream au ceva educație ( n-o fi magna cum laude, dar e educație , pregătire profesională) în domeniile în care deja lucrează și au și experiență – lurcurile ăstea contează destul de mult, mai mult decât formula apei, în politică.
Nu cred că cel mai prost, nu știu la ce l-a ajutat pe Crin Antonescu inteligența, poate să doarmă în parlament, dar nu contează – întrebarea e când a candidat Crin de la PNL la prezidențiale ca să aibă sens comparația?
Candidează acuma Sică Mandolină, tot fost PNL și e mai slab decât Ciucă, dar na, e posibil să fie mai priceput decât Iohannis – nu-s sigur, dar nici nu poate fi vizibil mai slab. P-acolo.
La fel, care e relevanța? La care prezidențiale a candidat Drula?
Dacă vrei să fii relevant, Lasconi nu se ridică la nivelul lui Barna – e o prompteristă, la bază. Are studii de economie, vorbește limbi străine, dar nu de asta e mai slabă – am fost în Cîmpu Lung în 2023, unde e ea primar. De aia e mai slabă. Din păcate, Barna e bulangiu și nu se înțelege nici cu oamenii lui din partid, prin urmare nu se poate pune problema să candideze, că n-are susținere. Nici publicul nu s-a omorât după el, când a încercat – iar partidul lor nu e necunoscut, sau ”de 1%” .
Păi AIA e, aici era problema. Acuma pot să stau acasă liniștit că, cred eu ( se poate să mă înșel, normal), orice candidat iese președinte nu e panică, nu dau damage mai mare poate nici decât Iohannis, că au scos-o pe Șoșoacă lol ( zic și io că nu mai am cu cine vota, sic) . Dacă era risc să iasă Cumpănașu, Nea Gigi, sau Dan Diaconescu în direct, plm, atunci CHIAR era bai mare, nici nu vreau să-mi imaginez România condusă de oier la fanatik tv și la DDTV cam ca FCSB. Mi se bate un pic un ochi. Sau de dubiosul ăla de Cumpănașu. Mi se taie filmul când încerc să mă gândesc. Hai că cu Dan Diaconescu ar fi fost amuzant, ar fi condus România în direct și am fi avut seriale cu Colectiv, arșii de la nu știu ce spitale, COVID și ce-ți mai trece prin cap. Culmea e că Dan avea și televiziune proprie, Gigi începuse să fie pe val, plm, era media plină cu emisiuni care-l parodiau și nu au avut neapărat efect critic, dacă înțelegi ce vreau să zic.
Și domdoctor Oprescu, în pula mea,și Elena Udrea.
E o schemă. ‘telectualitatea ajută ,dar nu e totul. Politica are nevoie de management și să fi blană pe relații interumane și comunicare. Nu nu din aia de o înțeleg doar academicienii și ăia care dau premul Pulitzer pentru literatură, din aia de o înțelege orice prost.
Probabil că Paleologul o fi fost cel mai intelectual din toți candidații de oricând , habar n-am, dar pe filozofie – iar România avea și are probleme concrete, e bună și filozofia, dar parcă e mai bun ceva mai concret.
Omul a fost ministrul Culturii, cam boem, dar a mișcat un pic – nu să-l pui președinte, din păcate.
Macovei e superspecializată în justiție și guvernare – blană. Intelectuală nu e musai cea mai , nu e musai peste orice candidați de acum – cred că Kelemen Hunor e mai intelectual , dacă ar conta asta, Ana Birchall e comparabilă și are studii mai bune, iar profesional cred că sunt comparabile. Diaconescu e și el comparabil. Nenea Silviu Predoiu , șpionu, e și dumnealui destul de intelectual, tot comparabil cu madam Macovei – dacă de asta ar fi vorba. Poate să ii ia oricând locul lui Iohannis cu cel puțin același succes. Ai mai mulți oameni competenți.
Pe tanti Macovei am votat-o în primul tur la alegerile alea – că pe mine mă cam reprezenta cel mai bine din lista celor de atunci. Nu , nu mă așteptam să iasă ea, dar io aia am vrut aia am votat, nu mă interesează ce fac restul. În turul 2 l-am votat pe Ponta. Nu e că cred că ar fi fost președinte mai bun decât Iohannis, n-am de unde ști, dar în retrospectivă, cred relațiile lui internaționale sunt un pic mai dubioase, doar că l-am votat că a militat să scadă taxele. Și ca premier, le-a și scăzut, plm. Și nu l-aș fi votat în defavoarea niciunui alt candidat, dar am o problemă cu alesul răului mai mic – dacă ”trebuie” să alegem între două rele mai mari – eu il vreau pe ăla cel mai mare – preferință personală, nu îi judec pe ceilalți care-s oameni rezonabili, dar nu mi se pare rezonabil că ajung în situația aia. E ca la Biden vs Trump – gen, bă, serios?!
Lol, i se mai spune și ”Prostănacul”. Nu te poți plânge de Geoană, că a fost prezent și înainte, măsurăm diferențe.
Nu cred că Burduja e imbecil – e și ,mai tânăr și când ești tânăr te cenzurezi mai puțin la ce scoți pe gură și mai dai și gherle , vrând să scoți câte una bună de tot, din puțul gândirii – sursa ”trust me bro”.
Dar e la fel de irelevant, că nu a candidat vreodată și nu candidează, nu?
Dicutăm ce e pe masă nu ”whataboutisme”.
Ciolacu vs Viorica Nu sunt de acord. 1. In Romania, poti sa faci facultate si master cand esti semi-analfabet. Cunosc cazuri. 2. Mi-ai dat link cu Viorica. Devastand in loc de devansand, chestie la care s-a corectat imediat. E ceva a la Biden. “Just search Ciolacu gafe”; erectie in loc de lectie si tot asa… Toți copiii TREBIE să AIBE scoala, marca Ciolacu. 3. Poate ai fost tu corigent la mate, dar stii sa scrii si chiar bine, as zice. Nu stiu din ce cauze ai fost, e irelevant. Asta e Ciolacu. Ciuca 1. Nu inteleg de ce ai impresia, ca… Read more »
In Romania, poti sa faci facultate si master cand esti semi-analfabet. Cunosc cazuri. Poți, și studiind câtuși de puțin devii mai puțin semi-analfabet, ajungi măcar semidoct. Ideea era că Ciolacu de acum nu e cel din liceu. Devastand in loc de devansand, chestie la care s-a corectat imediat Îmi place să cred că citești ce scriu, că am zis că NU de aia ți-am dat linkul. De aia l-a pus , cine l-o fi pus pe YouTube, dar eu ți l-am dat s-o auzi cum se chinuie să țină discursul și am și subliniat. Toți copiii TREBIE să AIBE scoala,… Read more »
Ciolacu de acum nu e cel din liceu. Da, sunt convins ca scopul lui post-liceu a fost acumularea de cunostinte. eu ți l-am dat s-o auzi cum se chinuie să țină discursul și am și subliniat. Asa cum se chinuie si Ciolacu si Ciuca. Nu am zis ca Viorica e cu mult peste. Am și eu din astea – exprimări defectuoase Si eu am. Dar noi nu candidam la presedintie. Ar trebui sa avem asteptari mai mari de la un candidat. Încearcă omul să scrie cărți, sau să i le scrie alții, habar nu am, dar nu este orator înnăscut,… Read more »
O sa mai adaug inca un argument – precedentul.
Daca tu nu votezi, ala o sa fie tinut minte ca ala de a fost votat de sotie si atat – cu un procent mic.
Cu cat e mai mare cu atat la alegerile urmatoare mai multi se vor mobiliza.
Uite la AUR – in 2020 au luat 9% – e adevarat peste 5% dar putin oricum.
Daca toti votau la modul votez psd sau ceva sa faca o diferenta votul meu era alta situatia.
Aia 9% a incurajat si uite ce procente au acum in 2024.
De acord, dar eu am un vot. Eu nu reprezint o masa de oameni.
Parere needucata si teorie a conspiratiei: cred ca la AUR atunci s-au activat multe grupuri, cercuri de influenta, SRI, Satana & Dzeu, alte servicii secrete, si i-au promovat si ridicat mai mult decat ar fi putut ei insisi. Nu neg ca nu ar avea masa lor de votanti. Dar a fost ceva in neregula acolo.
Dar a fost ceva in neregula acolo. Nu crezi că s-ar putea să te uiți prin negativul unui film? Ceva a fost acolo. De unde mă uit eu, mi s-a părut mai suspect că după ce PRM a dispărut efectiv după moartea lui Vadim , i-au luat locul în bazinul electoral PNG-ul lui Becali ( nu l-a înființat el, are o istorie haioasă) și PPDD-ul lui Diaconescu, iar după ce ăștia au fost băgați subit la beci pentru nimicuri ( vorbind raportat la anvergura lor), în 2013 și 2015 a rămas un vid în locul lor. Reprezentații aleși de la… Read more »
Nu prea cred in asta cu bazinul electoral.
Oamenii mai mor, se mai schimba, altii vedeau la Vadim chestii pe care nu le vad la Simion si tot asa… am petrecut ceva timp pe grupurile AUR, incercand sa inteleg fenomenul, si votantii aia nu sunt o specie aparte. Same shit ca la PSD.
Stiu ca e teorie a conspiratiei, dar nu m-ar mira ca PSDNL sa fi creat acest “dusman extremist”. Sau altceva de genul asta.
Si, cum am zis, e parere needucata. Nu tin asa mult la ea.
Oamenii mor, dar e vorba de convingeri economice, sociale și politice și de curente culturale. Simion nu e Vadim și poate votanții nu-s tot ăia, dar și atunci și atunci erau patroți închipuiți ( patriotarzi) sau nu, naționaliști, șovini, eurosceptici, unioniști … Au altă aromă dar curentele există. Stiu ca e teorie a conspiratiei, dar nu m-ar mira ca PSDNL sa fi creat acest “dusman extremist”. Nu cred că l-au creat, în sensul că nu cred că e nevoie de o conspirație. Simion există de mult , s-a creat singur și a profitat de locul rămas liber, dar și PSDNL… Read more »