Episoadele anterioare:
Operațiunea Monstrul din Loch Ness 3.2 – Biroul din Grădină. Baza – Blogul unui om insurat
Operațiunea Monstrul din Loch Ness 3.2.1 – Biroul din Grădină. Pereții – Blogul unui om insurat
Peste grinzile de acoperiș am pus OSB de 18mm cu nut și feder, pentru ușurința prinderii. În principiu a fost o idee foarte bună, singura constrângere e că te obligă să măsori și să construiești planul acoperișului cu unghiuri destul precise. Altfel mai rămân găurele. Mi-au rămas și mie niște găurici, am pus oricum silicon pe toate muchiile de contact intre plăci.
Am avut, pe urmă , vreo 2 luni OSB-ul acoperit cu folie și peste folie niște lemne, că altfel, la ce ploi au fost prin UK în perioada aia, OSB-ul s-ar fi perimat.
Peste OSB am pus o membrană anticondens, ăștia îi spun ”felt”. Am pus una de calitate, cumpărată la pachet cu tabla, comandată de la Cladco. Tabla am făcut-o pe comandă. Tabla e vopsită și plastifiată cu PVC, și e pe comandă. M-a interesat, mă interesează în general, cum construcția e într-o apă, să am o singură foaie de tablă pe toată panta, că vântul poate crea unele probleme. Sigur există membrana, există suprapuneri, am comandat tabla și cu ceva membarnă suplimentară, numită de ăștia drip-stop, să oprească picurarea de condens pe acoperiș, sub tablă.
După ce am montat tabla și am început să închid coșmelia, tot cu OSB de 18mm, tot cu nut și feder și să întăresc cadrele ridicate. Era de preferat să le construiesc de la început tari, dar nu mă ajută să prefer să ridic niște zeci de kile în plus.
atata vreme cat nu intra apa o sa reziste destul. Am facut si eu anul asta o sauna si un mic shed( legate, pentru motivul de a avea in shed panoul electric si controlerele pt sauna- uscata infrarosu). ce am facut eu in plus a fost o fundatie ( cam 0.5 m in pamant turnat beton si deasupra ridicat 1 bloc de beton si lasata ventilatie, iar baza de la constructie este din post fence cum le zic astia ( 75×150 mm, tratati ). la acoperis am optat pentru carton asfaltat montat peste osb tratat in prealabil cu un fel… Read more »
Păi așa e clasic pe aici, așa mi-au zis și meseriașii – că făceau ei, că cu fundație de beton și grinzi peste. Și fix asta am vrut să evit – fundație de betoane – e logistica mai complicată pentru mine.
Și am vrut să evit și cartonul ăla asfaltat, sau epdm – că, na, sunt romulan și am în cap doar tablă :).
Nu prea aveam cum sa evit fundatia…locuiesc in Wales..in cea mai ploioasa zona..NP23..daca in Anglia crezi ca ploua mult…aici ploua mult+ 100 zile. Ma gandisem si eu la tabla, dar acoperisul este in forma de L plus ca m-am hotarat din scurt, pe motiv de plecat in concediu..oricum, nu sunt constructii ce o sa tina o viata, planul este sa ma mut in 5 ani ( cum termina fata secondary). Dar cred ca tot in Wales, probabil Swansea.
Tocmai de aia am făcut construcția pe piloți ( șuruburi) metalici. Sunt la 8-15 cm deasupra pamantului. Intre grinzile de podea e izolație, mai multe straturi, mai multe bariere de vapori – sa vină apă și să treacă pe sub.