Șaga-diga-danga, mi se rupe ștanga…din nou

Reclama la megaimaj: Cand iti iei un Ford Mondeo ce te mai gandesti sa-ti iei ?… O pompa de benzina , doua?

Mondeo mk3, 2001

 Plm , ca daca reclama la megaimaj aparea mai devreme , poate mi-as fi pus intrebarea. Cum cacat sa fabrici o masina la care pompa de benzina e consumabil? Adica , bine, daca ai terminat politehnica la F.F. esti inginer proiectant de masini si  debitezi o asemenea mizerie si inca te mai tin aia angajat , macar pune frate doua pompe in rezervor , ca sa ai redundanta . Ba chiar una poti sa o lasi asa , nemontata , dar sa fie acolo de rezerva , cum gasesti si cateva sigurante  in plus in cutia cu pricina. Ca , ce cacat, presupun ca daca e complicat sa faci o pompa de benzina  care sa tina si ea  un 200, 000 km ( asa in medie), in mod sigur nu stii sa proiectezi doua care sa lucreze redundant.

Mortii vostri de repetenti, pompa de benzina e o piesa cheie in constructia masinii, ar trebui sa aiba macar un senzor ceva. Sau daca asta e prea complicat , macar un kilometraj separat , care sa zica gen : Ati condus 15 000 km cu actuala pompa , va rog inlocuiti la revizie .

Bai frate dar stii care e faza tare? Ok , proiectezi in 2000 un cacat de pompa care se dovedeste a fi ce-a mai mare pocnitoare ever. Pana in anu’  2014 ai tot timpu’ din lume sa produci unele imbunatatite ,ma gandesc… dar nu.

E a doua pompa pe care trebuie sa o schimb in 40 000 km. Nu e ca si cum ar fi cam cea mai scumpa de pe piata comparativ cu alte marci  pentru motoare de capacitati similare. Aaa, ba da e , cam cea mai scumpa.

Data trecuta , tinicheaua a fost de bun simt si n-a crapat instant. Mi-a dat de inteles  ca trebuie sa fac ceva . Am avut vreo 1000km sa fac singur debug. De data asta  am simtit ceva in neregula  acum o saptamana. M-am gandit un  pic la asta , dar, stiam ca are o buba si pompa asta , asa ca plm.  Am observat alaltaieri ca pornea cam greu , iar azi isi dadu duhu’ in parcarea Ochan.

Tot nu inteleg cum e treaba asta in US , dar presupun ca la aia poti sa te duci la benzinarie si sa ceri : Plinul cu ’95 , si pompa , va rog. Am ars deja 3 plinuri cu ea!

     La noi n-am vazut inca pompe de benzina laaventador benzinarie, dar o sa intreb.

Principiul dupa care ma conduc e ca daca m-a lasat in drum trebuie sa o vand! Cui?

Nu stiu , dar o dau doar sub declaratie scrisa   in care cumparatorul se angajeaza sa cumpere imediat dupa ce ajunge cu masina la primul magazin de piese  doua pompe de benzina si…. si cam atat ca in rest n-are ce sa se strice. Ambreiaj dublu , circuit de frana dublu, doar  alimentarea de benzina e ..simpla.

Ma gandesc , daca se gaseste cineva care sa aiba un Mondeo Mk4, poate-mi spune daca si la alea e la fel … Ca sa stiu doua lucruri:

1. Daca aia de la Ford sunt de-a dreptul idioti, sau ii doare fix in cur de europenii cu motoare mici , facute din elastic de chiloti.

2. Daca trebuie sa fac rezervare de pompa de benzina la prima revizie .

In final , mi se rupe , chiar si-asa. Tot ieftin e , si tot masina veche imi cumpar , sic!

 Later Edit: Tractare  – 50lei

Pompa MEAT DORIA – 620 lei . Macar s-a ieftinit. Nu mai e cea mai scumpa. Data trecuta am platit  1150 lei (piesa).

Manopera  service 178 lei.

Sfert de cheie si go!

 Much Later Edit: S-a ars si aia .Tot in parcarea aceluias supermarket. Tot la subsol.

Tractare 50 lei.

Pompa Bosch -750 lei.

Manopera service  vreo 130 lei.

Luat garantie pe  Meat & Doria de la UnixAuto.

Mers 1500 km in interval de o luna cu noua pompa. All ok.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments