Anu’ asta nu imi cumpar nimic de Black Friday

Nu mai e un secret pentru nimeni ( cred) sau o stire senzationala ca retailerii cresc preturile inainte de Black Friday .

Am mai zis  de ce .

Sigur  ca emag , in general comercianti neaga asta si sustin ca , ” nu dom’ne ca   noi de fapt aducem preturile la valoarea lor normala , ca ele de fapt fusesera si inainte la reducere , la promotie , la pula mea”.

Gen , ba, ma lasi? Tot anul la promotie , numa’  ca inainte de “promotie” le cresti un pic pretul ca sa arati reducerea ? In timp ce in orice alta tara UE  gasesti aceleasi produse la acelasi preturi sau mai mici ca ale tale din promotie , cand nu sunt la promotie ?

Hai , mai luati si muie . Luati cu paine , gen.

Stiu ca gujbetele mediu viseaza in pantalonii lui  ca de Black Friday sa isi cumpere iphoane la preturi de nokia 5110 , cum viseaza sa isi cumpere si un BMW  nou la pret de Logan , in principiu pentru ca e sarac si trebuie sa faca foamea sa cumpere ceva la pretul intreg fie el din Romania , sau EU . Iar pentru ca nu isi permite , viseaza ca Black Friday e o zi in care primesti produse moca.

Dar viseaza el degeaba , ca aceleasi vise umede de imbogatire rapida le au si retailerii si stiind ei cu ce prosti au de aface , le arata uite Gogule , ce reducere mare iti facem noi , ia uite aici procente , 50% , 70% , cat vrei tu. Vino si cumpara.

Fara indoiala ca se va face vanzare , probabil mai mare decat de Craciun.

Poate crede lumea ca am ceva cu eMag. Nu. La fel e si la Cel.ro, si Evomag si pe unde m-am mai uitat . Dar pe astia de la emag sta cu ochii mai toata lumea , ca , serios e enervant sa vrei sa iti iei sa zicem , o masina de uscat rufe, in cazul meu , sau un set de jante in cazul altora , gen inainte de Black Friday , candva cand ai tu nevoie  si sa te uiti ca de ieri, hop, au urcat preturile cu 25%, pentru ca coaie, ne pregatim de Black Friday , ca atunci e bataia preturilor , iar tu client poti sa ne sugi pula ca voiai ieri sa iei o mizerie care  azi , fara vreo justificare rezonabila , doar  pentru ca marketing  , azi costa semnificativ mai mult.

Gen , lasa ca o iei de black friday la acelasi pret ca ieri.

Ba, sa-mi sugeti pula!  Si nu , nu pretul e problema. Ce imi e ca as fi cumparat ce aveam nevoie acum doua saptamani , ce mi-e ca il iau de black friday cand scade pretul la loc.  Cu banii e la fel.  Doar ca , daca il comand maine sau poimaine ,sau , de BF , o sa astept un car de vreme sa imi vina produsul , ca se blocheaza tot si se mai intampla si livrari nasoale si mizerii si pula mea.

Si chiar asa avea nevoie de niste chestii , gen un ssd de 256G si un monitor care sa se monteze portrait si poate si o placa de baza si pula mea. Da’ va las pe voi sa luati tot. Poate imi comand ceva de pe amazon, daca gasesc un coleg care merge saptamana viitoare in germania si vrea sa mi le primeasca si sa mi le aduca. Daca nu , mai astept pana merg eu . … Sigur , nu uscator de rufe :). Probabil un kindle , poate pantofi.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments