You are shadows

Ieri am trecut pe lângă două accidente.
Unul în Pitești.  Un Logan lovise pe cineva pe trecerea de pietoni.
Era întuneric și ploua. Scenariu tipic din mai multe motive.

1. Pietonii se grăbesc pentru ca îi ploua,  vremea e urâtă,  normal.
2. Viteză pe ploaie? Nu știu,  dar nu cred să fie cazul ca era aglomerație.
3. Cand plouă vizibilitatea șoferilor  e scăzută de picăturile de apă de pe parbriz,  de modul cum se difracta lumina din farurile celor care vin din față,  de faptul ca pelicula de apa de pe strada face ca lumina “căzută ” pe șosea de la mașinile din fața sa ți se reflecte în ochi…
4. Oamenii care se îmbracă ca și cum ar pleca toți la furat.

Bă băieți,  de ce va luați, mă, toți umbrele de ploaie negre, haine de ploaie negre,  bocanci negri, totul în culori atât de apropiate de culoarea asfaltului și a mediului întunecat? 
Știu ca sunt culori rezistente la jeg și ca Men în Black e mișto, dar din câte știu urmele de cauciuc de mașină ies greu la spălat de pe haine.

Nu discut despre vina cui e și ce tre’ sa facă șoferii ca să distingă cameleonii pe asfalt. Asta e, dacă  te ia pe trecere, chit că maecajele albe sau galbene de pe asfalt sunt sterse, plătește,  e vina șoferului, dar pula mea ești masochist,  sinucigas, când pleci din casă? 

Serios, dacă nu pleci cumva la furat, caz în care e ok, ai scuză și oricum tre’ sa fii cu ochii în patru, fă-te vizibil. Nu că  îmi pasă de viața ta, dar îmi pasă de libertatea și de timpul meu.

Serios, și mie mi se întâmplă să îmi scape cate unul/ unii din vedere și sper să nu calc pe nimeni.

image

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments