De mâine nu mai

Am tot dus copilul la școală cu autobuzul pe ploile ăstea, scuzandu-mi scârba de a conduce cei 700 de metri în ambuteiaj și de a cauta aiurea loc de parcare, sau de a parca aiurea sub pretexte gen un oraș mai curat,  mai puțin fum, mai vrăjeli…

Când eram foarte tânăr și neliniștit îmi făcea placere sa conduc prin ploaie  și bălți.  Bine,  și acum îmi place, doar ca atunci nu îmi păsa câtuși de puțin de ăia pe care ii udam leoarca, ba din greșeală, ba intenționat .  Intre timp am trecut de 20 de ani, de 25 și mi se părea oarecum retardat să mă bucur de astfel de mizerii.

După ce duc copilul la școală nu mai aștept autobuzul,  că singur, pe jos,  fac 10 minute.

Așa că am băgat la pas cu umbrela și ma gândeam că ce mișto e să mai iau aer și sa nu merg numai cu rabla, după care mi-am dat seama ca sunt cam pe marginea drumului.
Mi-am dat seama când imi scoteam apa din urechi și îmi scuturam pălăria.  Nu, nu cred în karma, nici în fantomele tinereții,  ci doar în probabilități.  Lași garda jos, ești prins pe voleu.

Așa că de mâine să vă luați impermeabile, ca nu mai merg  cu autobuzul și pe jos,  ci cu mașina proprie. Și nu ma uit pe trotuar,  că nu îmi pasă de alții de fel.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
speedy.gonzales
speedy.gonzales
8 years ago

da, si dupa aia patesti asa:

IM
IM
8 years ago

Da’ de ce ma sa duci copilu’ la scoala pe vreme de-asta? Pun pariu ca la o adica poti sa -l inveti acasa cu mult peste balariile alea invatate la scoala.
Si nu mai trebe sa-l smulgi din pat dimineata, sa-l duci in suturi la baie sa se invioreze, sa-i bagi sub nas un mic dejun pe care-l mananca cu ochii intredeschisi si sa-l scoti afara pe vifornita ca sa se plictiseasca /piarda vremea juma de zi la institutia perimata numita scoala.

Fery
Fery
8 years ago

Io zic ca tocmai de aia trebe ca daca il homeschoolezi si il scutesti de la a da nas cu vifornita, cand nu va avea de ales decat sa treca prin furtuna o sa vrea sa stea tot acasa la caldurica. A, si unii parinti ar mai vrea un break de la constant care providing. Si pentru ca in RO conceptul de homeschool este permis de lege, dar nu primeste si sustinere financiara. Daca iti duci copilul la scoala, e gratis cica, dar daca il tii acasa, nu primesti cota aia parte inapoi ca sa acoperi ceva din costurile alegerii… Read more »

Fery
Fery
8 years ago

Este unul mai hotarat ca tine, care are 4 copii scoliti asa. Uite articol despre asta:

http://www.ziardecluj.ro/scoala-acasa-pe-model-american-prinde-teren-si-la-cluj

Si aici o analiza semi-legala:

http://homeschooling.urbankid.ro/2014/08/26/cum-poti-face-educatie-acasa-legal/

Nu-s in situatie si nu prea am studiat problema, dar chiar si semilegal se pare ca se poate, cu recunoasterea si echivalarea studiilor.