De mâine nu mai

Am tot dus copilul la școală cu autobuzul pe ploile ăstea, scuzandu-mi scârba de a conduce cei 700 de metri în ambuteiaj și de a cauta aiurea loc de parcare, sau de a parca aiurea sub pretexte gen un oraș mai curat,  mai puțin fum, mai vrăjeli…

Când eram foarte tânăr și neliniștit îmi făcea placere sa conduc prin ploaie  și bălți.  Bine,  și acum îmi place, doar ca atunci nu îmi păsa câtuși de puțin de ăia pe care ii udam leoarca, ba din greșeală, ba intenționat .  Intre timp am trecut de 20 de ani, de 25 și mi se părea oarecum retardat să mă bucur de astfel de mizerii.

După ce duc copilul la școală nu mai aștept autobuzul,  că singur, pe jos,  fac 10 minute.

Așa că am băgat la pas cu umbrela și ma gândeam că ce mișto e să mai iau aer și sa nu merg numai cu rabla, după care mi-am dat seama ca sunt cam pe marginea drumului.
Mi-am dat seama când imi scoteam apa din urechi și îmi scuturam pălăria.  Nu, nu cred în karma, nici în fantomele tinereții,  ci doar în probabilități.  Lași garda jos, ești prins pe voleu.

Așa că de mâine să vă luați impermeabile, ca nu mai merg  cu autobuzul și pe jos,  ci cu mașina proprie. Și nu ma uit pe trotuar,  că nu îmi pasă de alții de fel.

8 Replies to “De mâine nu mai”

 1. Da’ de ce ma sa duci copilu’ la scoala pe vreme de-asta? Pun pariu ca la o adica poti sa -l inveti acasa cu mult peste balariile alea invatate la scoala.
  Si nu mai trebe sa-l smulgi din pat dimineata, sa-l duci in suturi la baie sa se invioreze, sa-i bagi sub nas un mic dejun pe care-l mananca cu ochii intredeschisi si sa-l scoti afara pe vifornita ca sa se plictiseasca /piarda vremea juma de zi la institutia perimata numita scoala.

 2. Că așa e în România :). Că așa am învățat eu de la tata. Nici în pragul apoplexiei nu stai acasă. Școala e o datorie! 🙂 Glumesc, asta e doar un pretext.

  Școlile s-au mai schimbat un pic de pe vremea mea, cel puțin unde merge copilul meu. Dar da pot sa îl învăț mai multe dar nu avem timp de full tutoring. Prefer să mă ocup fix de chestiile peste ce ii învață la școală, sa corectez chestii pe care le învață la școală unde e cazul etc.

  Cand lucrezi de acasă, în aceeași casa cu copii ți se schimbă puțin optica. Gen, ai nevoie sa se ducă undeva. Oricum sta 3 ore și jumătate, nici nu obosește de ajuns cât să mă lase în pace restul zilei 🙂 . Si pare că îi și place, că așa cum am zis, nu pare sa mai fie ca pe vremea mea.

 3. Io zic ca tocmai de aia trebe ca daca il homeschoolezi si il scutesti de la a da nas cu vifornita, cand nu va avea de ales decat sa treca prin furtuna o sa vrea sa stea tot acasa la caldurica.
  A, si unii parinti ar mai vrea un break de la constant care providing. Si pentru ca in RO conceptul de homeschool este permis de lege, dar nu primeste si sustinere financiara. Daca iti duci copilul la scoala, e gratis cica, dar daca il tii acasa, nu primesti cota aia parte inapoi ca sa acoperi ceva din costurile alegerii tale.

 4. Poți sa îmi arăți și mie legea aia care permite homeschoolingul și cadrul legal prin care sa îți iei certificări recunoscute de absolvent școala primară, etc.? Că eu nu am găsit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.