(s)Ex Machina

Da, ca despre asta e vorba printre altele. Una din temele filmului este inerența momentului când oamenii vor se vor înlocui ca specie și în relațiile sexuale , ceea ce va duce , fără îndoială la decaderea noastra ca specie.

Că să fim serioși , cine ar prefera sa-si imparta viata cu un partener uman ciufut plin de capricii , experientei de a trai alaturi de unul autosuficient care-ti ofera numai beneficii…doar ca, vedeti filmul.

 

O alta tema este legata de celebrul, deja, test Turing, care se face prin toate filmele pentru a determina daca ai in fata o inteligenta artificiala si care in filmul asta este prezentat  ca invechit. Pe buna dreptate , nenea Turing era si el limitat de stiinta vremii lui in intelegerea unei inteligente artificiale care nu era nici pe aproape de a exista.

Aici perspectiva e dusa pana in punctul in care Inteligenta  Artificiala este demonstrata ca atat de convingatoare pana in punctul in care cel ce o testesteaza isi pune la indoiala propria umanitate.  Bucata asta e superba.

Pe IMDB are nota 7.7, insa nu e un film de actiune daca asta cauti , e  mai degraba contemplativ  , pe alocuri aritmic, ca un joc de strategie “turn based”. Sau session based.

Merita timpul pierdut.

Nu sunt familiar cu niciun actor  ( greu cu astia tinerii) , insa pe  “masina” am vazut-o si in “The man from U.N.C.L.E”.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments