[Pre]judecati

Stiti voi tabul ala “Places” din Facebook , care acum se numeste “Check Ins “?

Al unora e privat ( bravo). Al altora e shared cu prietenii. In functie de cine ce vede cand dai checkin.

Ma uitam la un post de trolaj , foarte public si foarte injurat si scanam  comentatorii degraba varsatori de injuraturi si urari de moarte si apocalipsa de acolo. Pe langa ca cei mai multi sunt atat de localizabili incat te poti duce cu sabia laser la ei la usa, incercam sa le fac un profil bazandu-ma pe locurile in care calatoresc  ca e o informatie care se aseaza grafic frumusel.

Practic , ca sa dau un exemplu,  daca tu  te plangi de emigranti si jihad dar toata viata ta de facebook din 2011 pana acum ai calatorit doar in raza municipiului Craiova, cu o  densitate de 100 de checkinuri pe an si  o raza de maxim 100 km  intre checkinuri se vede treaba ca esti un om umblat , cu experienta , al carui cuvant trebuie sa il luam de bun in mod absolut justificat.

 

Nu ii iau in calcul pe aia care in 5 ani au 1-10 checkinuri . E limpede ca poate sa lipseasca mult din activitatea lor si ca checkinurile alea sunt probabil scapari publice.

Si iacata:

Astia sunt capsunari , dar nu orice capsunari. Aia care tocmai au plecat acum acolo. Ca pe masura ce stau mai mult  in Capsunaria , capsunarii o considera ca fiind tara lor si pun mai multe checkinuri decat acasa.

capsunari

Asta e capsunarul upgradat, care a plecat in spania la munca , dar nu a stat mult ( pe facebook , na) , ca e cam foame in tarile latrine asa ca a uschit-o in britistan unde e mai binisor. ( Am luat in calcul cronologia dar nu o pot afisa).

A nu se intelege ca in afara pamfletului autoironic de profiler ce sunt , am ceva cu oamenii care pleaca la munca oriunde sau isi cauta fericirea , la fel , oriunde. Bravo lor! Doar ca e un pic amuzant cum comenteaza ei superior ca niste britanici , oameni cu experienta multiculturala , desi primul checkin  in UK este in 2014/2015 . Si daca te uiti mai atent vezi cat de literati sunt si ce meserii tehnice sau intelectuale au. Nevermind.

checkin_capsunari+

Apoi sunt capsunarii de Maramures , plecati in Portugalia, un fel de Spania mai saraca.  Care la o privire mai atenta privind varsta numarul de checkinuri si articolele , vezi ca sunt de fapt parinti de capsunari , care din cand in cand isi viziteaza copiii.  Si ei stiu multe despre de toate de la  jihadisti la politica economica mondiala.  Si tot asa superior comenteaza mentionand experienta lor in strainatate , toata in Portugalia , insumand cateva saptamani de concediu, Genul ala , “cand am fost eu…” si “ce am vazut eu …”

chekin_caps_MM

Astia nu stiu ce sunt , dar deja daca i-a dus mintea sa o ia inspre nord, nu inspre sud , au +20 respect de la mine.

capsunari_over

Aveti aici modelul de femeie de capsunar(i) Care a fost insotitoare de capsunar(i) atat in Italeacat si in UK. Nu , nu incepeti cu feminisme despre femei independente . Toate pozele  sunt cam ca asta, unghii fuste , buze tuguiate ( unele au in spate ceva  chestii deranjate care imi intaresc concluzii ) , plus nelipsitele cu ecograf si bebe la piept. Ce-ar fi o pitipoanca fara copil. Practic , cu atsa iti speli pacatele si castigi statutul nobil de mama.  Si atentie , eu nu sustin ca ea n-o fi independenta si muncitoare sau intreprinzatoare , doar ca pe facebook se ascunde foarte bine , desi are , altfel , un volum foarte mare de informatie afisata public.

checkin_capsunari_piti

Nu doresc sa iau pe nimeni la misto cu asta. Vreau doar sa stiti ce gandeste lumea despre voi , in functie de ce vede , cand nu are ce face. Prietenii din lista se presupune ca te-ar mai cunoaste si pot face legaturi contextuale . Necunoscutii leaga idei pe ce le oferi.

Sa nu te sperii daca la prima comunicare cu unul pe FB iti spune ca esti un magar  incompetent , care nu munceste.  Daca asta vede la tine pe wallu’ public?

 

Verificati cumva ce anume vad eu din lista voastra de checkinuri ?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments