Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Marius
7 years ago

Incepusem sa ma ingrijorez 🙂
Tocmai ca stiam ca mai mult de 1 zi nu ai avut..
intrebare stupida : Nu poti pune serverul si pe fir ca si back-up?

catalinx
catalinx
7 years ago

Pai serverul e pe fir, nu e pe wireless. Dar tot prin router e . Nu-l pot lega direct in PPOE-ul de la RDS, adica as putea si sa pun routerul dupa, dar nu vreau, ca dupa aia se bate el singur cu dragonii si mizeriile internetului. Am posibilitatea sa-mi fac un miror undeva si moca si pe masina mai buna decat a mea, dar undeva-ul ala nu e intr-un loc in care-mi convine . Stii cum e , don’t mix work with pleasure. Si probabil ca am sa imi fac fix ca backup dar nu voi folosi vreodata ipurile… Read more »

Fery
Fery
7 years ago

ma mai patesti si din astea in home environment. acuma daca nu faci bani din chestia asta, e perfect ok, ca nu e ca si cum datorezi cuiva ceva tinand blogul asta in viata (si care mai si consuma curent electric).

Catalinx
Catalinx
7 years ago

Ce tare vine comentariul asta azi când se futu INGul ca routerul meu de acasă cu tot cu obligații și alte prostii. Ce High Availability, ce hot spare system :). Dacă ar fi doar blogul nu m-aș preocupa, de fapt aș avea și unde sa-l pun l-as lua după mine pe stick 😉 că am DDNS și îl pot conecta oriunde , dar mai am un wiki, niște baze de date, alea îmi trebuie mie și din când și altora și mai fac un ban, din când în când. Dar, acum nu merita să mă întorc la București mai repede… Read more »

Fery
Fery
7 years ago

nu te aranjeaza ceva masina virtuala hostata in ceva data center? nu ma ofer, numa zic. ca bani ar trebui sa fie modic – se compenseaza cu curentul electric neconsumat in casa

Fery
Fery
7 years ago

asa poti sa incerci ceva raspberry PI cu consum de 5W. Nu stiu ce sa zic, nu stiu ce aplicatii rulezi tu pe partea de server a masinii tale, dar daca chiar ai nevoie de puterea aia de procesare + RAM inseamna ca ori rulezi chestii foarte tari care ar trebui sa faca bani pentru tine (caz in care esti calic ca nu vrei sa platesti redundanta, dar asta stiam deja), ori nu rulezi softul potrivit si esti ineficient. Habar n-am ce faci cu serveru, sunt convins ca il folosesti si ca desktop prin casa, dar te asigur ca strict… Read more »

Fery
Fery
7 years ago

Pana aici tot ce ai zis are sens. Atata numa ca aveam senzatia ca cumva iti parea rau ca s-a stricat KPI-ul de uptime :-). Io cred ca tie iti place cumva sa se invarta ventilatorul de la server in casa la tine, e o chestie mai reala si tangibila, nu tot numa cloud si virtualizare. In rest numa de bine!