Curieri și comerț online

Anul de gratie 2017. România.

Vreau să cumpăr niște perii și filtre pentru robotul de curățenie.  Eu n-aș vrea, dar ultimele rezerve s-au uzat și nevasta a decis că trebuie. Ordinele se execută.  De comentat le comentez pe urmă aici.

Prima idee 💭 e să mă uit pe EMAG de unde am luat robotul acum 3 ani.

Nu mai au consumabile pentru modelul ăsta,  nimic altceva decât baterii.

Ok. De ce ai mai avea consumabile, plm, când vinzi o chestie de 2500 de lei.  Ce-s alea servicii.  E de unică folosință, doar #săracii cumpăra consumabile.

Nemare brânză.  Au pe Amazon.co.uk.  Și încă ieftine. Comand cu livrare la 3-5 zile,  zic să se brodeasca cu data când ajung eu la birou, în OXF.

Surprize-surprize, livrează a doua zi. Zic Eh, e o întâmplare. Vorbesc la birou sa le ridice.

Intre timp ciresc articolul de la gras,  care laudă poșta română că se mișcă bine, le fac concurență curierilor din România. Pardon, le da clasa. Poșta.

ROTFL. Dacă poșta română a ajuns șmecheră îți dai seama că e ceva cu serviciile de curierat din România.

Mai trece o săptămână.  Văd că și bateria de 3000mAh s-a cam dus. Mai ține jumătate din cât ținea. 3 Ani, NiMh, e ok.

Da’ tre să iau alta. EMAG: 3300 mAh –250 de lei ( preț redus, lol) , livrare în 3-5 zile.

4500mAh – 325 de lei,  livrare la fel. Redus, la fel. Ha.Ha.Ha

Amazon UK 3300mAh NiMh – 19 lire. Nu livrează în România și nu prea am voie pe avion cu baterii mari.  Sa va spui cat e 19 lire?

34 de lire e unul de 4500.

Amazon DE 4400mAh Li-ion( viața triplă față de NiMh) – 69 de Eur.  Livrare în Ro. Încă 6Eur pentru serviciul ăsta. Livrare intre 5-7 zile.

Comand luni după prânz .  De pe Amazon, firește.

Joi mă sună UPS-ul că vor să livreze, dar eu nu-s pe acasă, că nu mă așteptam să se miște CHIAR atât de repede.  Din Germania.

Amân până luni și livrează marți pe motiv de ceva încurcătură.  Printre care, ceva legat de faptul ca eu am telefonul de România închis. Mdeh.

Tot lunea aia mi-am luat niște adidași pentru mine și frate-meu,tot  din Amazon Germania,  care au fost livrați în Munich la un prieten. Miercuri. Nu mă grăbesc să îi iau,  dar erau la reducere.

În România nu am încredere să cumpăr adidași online pe motiv de falsuri. Și când iau din magazin am unele dubii. Nu am mai cumpărat din magazin de mai bine de 5 ani. S-o fi schimbat.

Cum dracu’ visezi comerț online cu servicii de livrare 🚚 permanent offline și desincronizate nu știu.

Legat de afacerile online din România.

Am plătit câteva chestii în avans cu cardul. Doar o mașină de uscat a venit relativ la timp de la niște anonimi,  că au transportul lor.

În rest, 2-3 zile  primesti note de la curieri ca nu te-au găsit acasă și apel că să te duci să ridici de la ei de pe centură,  că de aia sunt curieri.

Să le fie de bine!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments