Cum mă afectează pe mine atentatele din UK

Nu am fost până acum la Manchester, da’ uite că atentatu’ lu pește m-a lovit grav în ficat.

Nu mai am bani. Euro, adică. Lire mai am destule. Și mai am și de luat. 

Și stăteam așa și-mi frecam mâinile după ce a anunțat vita aia alegeri anticipate, că tot creștea liră și ajunsese pe la 1.2  EUR  și speram să se mențină până mai bagă ăștia un salariu,  să-i vărs pe toți în Euro. Sigur,  dacă aș avea coaie i-aș ține până după alegeri,  că eu cred că sunt ceva șanse de 1.25,  da’ și de 1.05 și nu am coaie, că e munca mea.  

Mi-au băgat ăia basculanta cu lire pe 22 seara, dar bineînțeles că în contul meu au ajuns pe 23 după ce a dat ăla cu bombardeaua la concert.

Cum a dat, cum a pierdut lira 5 eurocenți.

Poate ziceți că sunt eu zgârcit,  că mă uit la cinci cenți dar la ce am eu de schimbat se strâng de o vacanță,  ca aia de săptămâna viitoare, din diferența de 5 cenți. 

Iar eu nu vreau să plătesc vacanțele brokerilor de bani. 

Sigur aș putea să îi mai țin, dar eu intenționez,  după ce primesc primii bani de la următorul contract să plătesc niște credit cu ei. Iar creditul vieții e în Euro, nu în lire, iar mie nu prea îmi plac jocurile astea pe banii mei, că dacă îmi plăceau mă făceam trader pe Forex,  sau ceva. 

Așa că să îmi bag pula în familia lu’ Salam ăla,  sau cum îl chema, că a futut cursul fix acum,  în buza alegerilor și sigur nu mai revine el la 1.2 până la alegeri. 

Oare,  ăia care au milioane de lire în conturi și cărora li s-au declanșat opțiunile de schimb la scăderea cursului ce or zice de treaba asta? 

Că știi că sunt unii bogați care au chestii automate programate pe banii lor. Se miscă cursul, schimbă banii. Tot să călărească specula și să se protejeze de pierderi. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Manowar
6 years ago

Nu de aia a scazut lira, ci pentru ca se tem investitorii ca ar putea castiga Labour alegerile de pe 8 iunie.

Atentatul e doar o coincidenta.

Manowar
Reply to  Catalinx
6 years ago

As fi socat de-a dreptul daca ar castiga tristii aia alegerile.

Alifie
Alifie
6 years ago

Inteleg ca ai de gand sa platesti la creditul in euro, da’ dupa ce achiti creditul si inchei contracte pentru si mai multe basculante cu lire, si o sa ajungi sa economisesti, in ce ai economisi? Euro, guldeni, moneda din Botswana, CD-uri si postere cu Fuiego sau cumperi un sat prin zona? 😀

Catalinx
Catalinx
6 years ago

Păi, nu știu dacă am sa mai iau lire. E mai probabil să încasez euro de acum încolo. Legat de în ce valută am să economisesc, depinde unde am să locuiesc adică, dacă am să locuiesc în UE, euro. Chit că există șansa să crească liră, e important să mă gândesc la ce bani cheltui eu și cum mă poate afecta pe mine devalorizarea, mai mult decât creșterea. Exemplu. Dacă plătesc chirie în Euro și am bani în lire iar liră scade o sug. Dacă am banii în Euro iar euro scade față de liră și dolar să zicem, foarte… Read more »