Băutura face bine

Asta e despre prima umbră de mahmureală din viața mea când m-am simțit mai bine decât înainte să m-apuc să beau.

Vă spun direct, dacă nu sunteți adulți, faceți-vă un bine și nu citiți asta că sunt aproape convins că nu reușiți să pricepeți ce spun și mai e și faptul că viciile-s mai greu de controlat în perioada adolescenței.  E unul din textele ălea care crezi că-s foarte clare și înțelegi ideea, că poate  te identifici cu ea, dar înțelegi greșit și ai să vezi mai târziu de ce. Spun asta că eu m-am apucat de băut (industrial) pe la 13 ani și m-am lăsat de băut ( industrial) pe la 21.

Eu fac ce ține de mine, adică să nu dau share nicăieri la asta, aș fi putut foarte frumos să nu scriu textul, ar fi fost mai etic așa, dar mie nu prea îmi pasă de etică.

Context

De câteva zile am mai multe chestii de facut decât timp și se vede. Plm, se vede că nu am mai scris nimic pe aci, lol?

Expresia ”Mai iau o pauza” se reduce tot înăuntrul  diagonalei  laptopului. Mai scriu un comentariu pe undeva, mai raspund cuiva pe Whatsap si revin la oile mele.

Cine ar fi crezut ca să ai un job cu ținut ședinte, traininguri, făcut powerpointuri, exceluri și alte chestii de retardați poate să fie mai obositor fizic decât unul în care scrii cod pe care nu îl înțelege nimeni și faci diagrame de software. Nu i-am apreciat niciodata corect pe oamenii ăștia. Credeam că munca lor e la mișto și că freacă duda aiurea. Ehm , e timpul s-o fac, am să vorbesc despre asta cu o altă ocazie. Bine, mai e și-un pic de guturai și durere în gât care n-ajută.  Dar ăsta e contextul. Jumătate din el.

Între timp, ca urmașii lui Dracula, pentru bani facem orice, că dificil nu-i, doar obositor. Și cum eram eu cu creierii atât de futuți de-mi curgea sloboz din urechi, mai cautam din când în când escapeuri.  Mai scoteam capul pe geam să trag o gură de aer, dar ce folos când fereastra dă către un bulevard din București, mai mă puneam pe burtă să mai fac 3 flotări să-mi mai circule niște sânge prin creier, mai beam o oală de cafea sau niște cola fără zacăr, ăstea ultimele funcționând cel mai bine. Cert e că aseară eram într-o dispoziție de aș fi bătut pe cineva. Copiii nu mai e voie să-i bați, nevasta – nu se face, că în zilele noastre cică pleacă și te lasă singur și falit dacă faci d-ăstea, așa că aveam nevoie de un plan mai bun.

Trebuia să îi duc unui prieten un telefon și-am zis că dacă tot fac drumul până la el, să fie o vizită completă și să iau și-o jumate de rachiu franțuzesc cu mine.  Bine, când aproape am ajuns acolo mi-am dat seama  că  nu am luat și telefonul să i-l dau omului, dar nu e bai, mai merg o data,  aveam sticla de la prietenul Remi, asta-i tot ce trebuie. Bine, mi-am dat seama e un fel de a spune că m-a întrebat soția dacă am luat și telefonul, știi scopul vizitei, aaa… mda. Deci nu.

Desfășurarea Acțiunii

Și-am băut noi responsabil , pahar după pahar, mai vorbind, mai turnând, până nu știu, cred că s-a terminat sau ceva. Oricum, omul vine, stă oleacă , dupa care știți voi.  În fine, am ajuns acasă doar puțin anesteziat, iar aici nu scriu ca să fac reclamă la coniacul ăsta sau să vă spun voua că ce bun e și alte alea. Nu,  doar poate  că nu mai sunt nici eu ce eram. Pe vremuri 250 de grame de tărie era încălzirea.

Ce e drept, de ceva vreme respect, oarecum , indicațiile cerșetătorilor britanici în materie de băutură și nu depășesc  14 unități  săptămânal, probabil nici nu ajung la 7 de cele mai multe ori, că dacă toată lumea zice că băutura nu e bună, mă gândesc că or ști ei ceva, și parcă nu-i plină lumea de donatori de ficat. Nu c-aș mai avea timp de băut, adică de efectele de după băut.

Intriga

Și asta vreau să zic. De obicei băutura nu e bună că mă doare capul de la mahmureală. De obicei.

Mă așteptam, de dimineață să mă doară puțin capul, sau măcar să mă simt așa groggy, că , deși nu am băut mult, după standardele unui britanic care nu e cercetător ci pubber, știu că nu mai intră cum intra, ca să zic așa.

Și așteptările nu mi-au fost înșelate. Era un pic de urmă de mahmureală pe acolo, mă durea puțin capul pe la colțuri, așa  cât să știi că îți lipsesc vreo 2 tranzistori din schemă.

Dar ce e interesant e că era mult, mult mai bine decât zilele trecute. Azi am avut la fel de muncă ca ieri și alaltăieri, dar m-am mișcat mai repede dacă scriu textul ăsta, nu? Și mi-a revenit și vocea, deși nu-s sigur că băutura a avut ceva de-aface cu asta și parcă sunt alt om .

nonConcluzia

N-am băut niciodată alcool ca să mă vindec de ceva. Mint, am băut în clasa a VIII-a vin fiert cu semințe de varză ( leacuri băbești, de la țară) ca să îmi treacă bubatul ( pojarul) mai repede, să pot să merg la olimpiada de geografie.  De trecut nu mi-a trecut, dar nu mi-a mai păsat și am ajuns la olimpiada aia beat criță și plin de bubat.  Am zis că am băut o oală de 2 kile? Ce s-o fi întâmplat după cu restul de elevi aflați în jurul meu nu știu, presupun că nimic grav.

Da-n restul vieții mele am băut alcool fie de gust, fie ca să mă îmbăt criță, fie ca să observ și să cresc cantitatea pe care pot s-o beau fără să mă îmbăt. Asta ultima știu că sună cam ciudat, dar v-am spus că la anumite vârste înțelegi lucrurile un pic altfel și de ce nu e nimic  pentru copii în textul ăsta.

Ce e clar e că  nu știam că te poți trata cu alcool de dureri de cap și tensiune musculară de la statul pe scaun, încordat.

Nici nu cred că-i un tratament eficient, ca să  o spun pe a dreaptă. Da, plm, a durat  vreo 2 ore și jumătate tratamentul ăsta, că na, e cu socializare,  nu pot să beau singur, pe urma zice lumea că-s alcoolic, sau ceva, și-o noapte de somn. Nopți de somn am mai avut eu, dar nu funcționează mereu .

Mai bun ar fi un masaj, probabil, dar am un antifetiș pe tema asta și nu suport să umble cineva cu mâinile pe mine și eu să fiu cu spatele, iar ăla față în față are sens doar dacă e cu sex.

Și mai bun probabil că ar fi un joint, dar în România e ilegal și nu-l pot cumpăra de la magazin, în timp ce alcoolul nu e. Așa că aia e. Cum s-ar spune: ”Alcool pentru uz sanitar”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alifie
Alifie
6 years ago

Maine am programat si eu un pic de sport cu gradele ca mai trag o liniuta in calendar, niste palinca, ceva vin, ne descurcam noi. De obicei, functioneaza foarte bine adjuvantele astea la mine, imi iau cate un reset si muncesc apoi la modul serios. Sper sa functioneze si de data asta, pentru ca sambata si duminica am de terminat un proiect care trebuie predat luni.

Blegoo
Blegoo
6 years ago

“Băutura-i bună… da’ trebe să te ții de ea!”

livache
livache
6 years ago

hm, toata povestea imi suna a.. midlife crisis
ai grija la modul in care evolueaza 😉