Taximetriștii țin cu Uber. Lol.

Să vedeți de ce .  

Am intrat pe Facebook săptămâna asta să iau de la cineva ceva cod de login – 2 Factors Authentication,  da, știu asteasunt făcute ca să NU se logheze altcineva cu chestia ta. Eh, trololol. 

Și Facebook ăla e molipsitor. Am dat două clickuri și am văzut un link de la arhi pe care nu l-am înțeles.  Nu îl mai caut acum,  zicea ceva că nu se mai poate, că taxiurile sunt prea de tot,  că servicii proaste, că trece pe Uber, chiar dacă e ilegal.  În  fine, nu insist, m-am gândit că după 2-3 ani s-a trezit și “seniorul internetului” ( lolololol).  

Când am coborât din avion am văzut că s-au scumpit taxiurile și-am făcut legatura cu conserve – aha servicii proaste. În fine, nimic de zis,  eram doar amuzat. 

Dar nu mai amuzat cât eram de faptul că,  la 1 noaptea, ăia stau pe la uși și o freacă,  iar potențialii clienți erau buluc cu telefoanele în mână la Uber. 

Păi, dacă e și scump și prost, atunci chiar că e o alegere ușoară,  nu?  Posibil să se scumpească și Uber, dracu știe. 

Nu-i asta problema. Eu de vreo 3 ani spun că taxiurile sunt prea ieftine și că e cam greu să vrei calitate la un leu și jumătate.  

Deci să se scumpească, nu e vorbă.  Dar, acum, că îmi ceri 20% în plus și nu oferi nimic față de ieri, ce să zic. Dacă am opțiuni mai bune îmi faci doar alegerea și mai simplă. 

Ce nu înțeleg e cum unii au acum 1.4 lei/km (Meridian),  alții 1.7,  alții 1.9, dar sunt aceleași mașini peste tot și cam aceiași șoferi.  Ce dracu plan de business e ăsta?  Nu că am ceva împotriva, să fie cu libertate și tarife liberalizare, dar încerc să mă gândesc cam care e strategia ălora.

Șoferul de la Uber se plânge că îi fac taximetriștii comenzi și că le taie cauciucurile, le sparg geamurile și că poliția nu face nimic. Normal că nu face. Nu face nimic de mai bine de 10 ani la treburi din astea.  Că nu știe ce să facă. Ia-ți, coaie,  un avocat, că în țara asta toți sunt smecheri până trebuie să înfrunte consecințele.  

Oricum ar fi, e de bine. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
livache
livache
6 years ago

in Buzau e 2.30 / km orice jeg de taxi
+35% vs Bucuresti trololol 🙂

speedy.gonzales
speedy.gonzales
6 years ago

Taxify tocmai au redus tarifele cu 30%, adica la 0,9 lei/kilometru si 0.22 lei/minut.

“În continuare, veniturile șoferilor parteneri nu sunt afectate în niciun fel, deci nu ne așteptăm la o scădere a calității serviciului oferit de aceștia. În plus, aceștia pot avea parte de un bonus suplimentar substanțial în funcție de activitatea în aplicația Taxify. Discount-ul se face din tarifele de bază – 1,3 lei/kilometru și 0,22 lei/minut. În cazul unei ajustări de tarif, discount-ul va fi valabil toată luna Octombrie.”

folosesc Taxify cand nu gasesc Uber sau cand are are surge prices de-alea nesimtite.

livache
livache
6 years ago

nope.. doar mafie 🙂
pe wiki zice 115.494 la recensamantul din 2011 (-18k vs 2002)
taxiuri sunt ± 500 afaik

Manowar
6 years ago

Am dat două clickuri și am văzut un link de la arhi pe care nu l-am înțeles. Nu îl mai caut acum, zicea ceva că nu se mai poate, că taxiurile sunt prea de tot, că servicii proaste, că trece pe Uber, chiar dacă e ilegal. În fine, nu insist, m-am gândit că după 2-3 ani s-a trezit și “seniorul internetului” ( lolololol). Haios. Asta nu ziceai ca zbiera de fapt anti-Uber? Acum e pro? Nasol cand esti futut pe banii tai si-ti ia ani de zile sa te prinzi, eh? Da’ ma rog, pentru sindromu’ Down cu agravante si… Read more »

Manowar
Reply to  Catalinx
6 years ago

Adevaru’ asta e. Conservele = viata.

…cu exceptia partii cu “ieftin”. Nu-mi aduc aminte sa fi fost taxi mai ieftin ca Uber. Din experienta mea, costa la fel sau mai mult. Sigur, in teorie era 1.4 lei pe km. In practica, hai succes cu aia 1.4 lei.

Daca iau un taxi de la mine pana la aeroport, 36 de lei. Daca iau un Uber, sub 36 de lei. E adevarat ca uberistu’ e uneori pierdut in ceata si nu stie in ce directie e aeroportul. Da’ tot adevarat e ca nu vine cu o masina care se dezintegreaza in mers.

Catalinx
Catalinx
6 years ago

Eu am ieșit cam pe acolo. Cursele cu Uber intre 38 și 58 de lei în funcție de drum. S-au stricat și ăștia. Văd că dorm și bagă pe centură. La taxi era intre 38 și 48 de lei, dar în practica sau 45 sau 50, că dacă cer rest poate îmi iau și vreuna.

În plus în rush hour prin oraș , Uber are surge și plătești de la dublu în sus.