35%. Vor crește pensiile. S-au ieftinit medicamentele

Aduc din nou in discuție  faptul că prin noiembrie i-am spus unui dobitoc de la PSD, care avea o campanie pe facebook cu ”să se ieftinească medicamentele generice cu 35%”, că ce vor ei să facă e imposibil, și faptul că mi s-a spus că  mănânc căcat tehnocrat.

Și au dat legea și medicamentele s-au ieftinit. Sau?

Între timp   apar focare epidemice de rujeola, Arafat bagă gunoiul sub preș și arată cu degetul către antivaxxeri, dar între timp lumea s-a cam prins că nu sunt vaccinuri și face gât. Așa că mai dau ei acum o lege, dispoziție , ceva, ca să interzică EXPORTUL, mai citiți o dată, de vaccinuri din România. Mai exact acum s-au blocat in depozite tetravalentul și hexavalentul. Știți, căutam și eu unul mai  acum câteva săptămâni, dar de un an, așa. Am găsit, dar nu contează.

Deci  o parte din vaccinurile astea se produc în România  dar se exportă, pentru că circulația mărfurilor în Europa e liberă, și de ce să vinzi în România la prețul impus de PSD pentru săraci, când poți să vinzi in vest la prețuri impuse pentru unii mai puțin săraci. Că vaccinurile ăstea sunt destul de vechi pe piață, patentele sunt expirate și-s generice.

Știți, business is business! Da, dar vă mai aduceți aminte de niște vremuri când toate erau ieftine dar nu le găseai, că erau magazinele goale? Hai, hai , incercați.

Avem vaccinuri cu 35% mai ieftine? Avem, boss, ce daca nu le vezi, dar ele există, ăla e prețul. Iți spoate spune oricine că a văzut unul, doar că între timp mai mor  copii. Nu conteaza, copiii sunt un cost pentru stat, nu votează, nu produc nimic, consumă educație și alte alea, pensionarii sunt baza, că ei consumă puțin și votează.

Dar asta nu e tot.

Cancerul

Nu e bine să începi cu concluzia,  dar comit un sacrilegiu și enunț că-mi doresc să moară toți ăia care au halit-o p-aia cu 35% de cancer ( și bubă neagră, oarba după tine și ce-o mai fi) în timp ce se tratează cu medicamente mai ieftine cu 35%. Dragă Românie, asta ți-o doresc. Că asta meriți.

Că de ce? Sunt eu rau? Nu.

Dar i-auzi aicea:

Pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului producatorii a 11 dintre cele mai importante medicamente care tratează cancerele au anunțat că renunță la autorizația de punere pe piață din motive comerciale. Dovada e în imaginile de mai jos!

Eh, te dai dracului! Ce surpriza, bah, producatorii refuza sa vanda cu 35% mai ieftin si iși bagă pula in licentele pentru Romania. Cine credea că se va ajunge la asta. Cine? Cine? Hai, ăștia de la mine din lista de facebook care mi-ați distribuit linkul ăla de la PSD, sunteți mulțumiți acum? E bine că e ieftin?

Că să vă spun eu cum se va întâmpla:

Medicamentele ăstea vor dispărea de pe piață, lumea se va chinui să le aducă cu punga și cu contrabanda din Europa, cum se făcea pe vremuri, iar penuria va lăsa loc de alte medicamente pe piață. Unele de generație mai nouă, pentru care patentele nu au expirat și producătorii aleg prețul.

Dar asta e de bine, nu? Românii se vor trata cu cele mai noi soluții de pe piață. Yeeei! Da, ăia care or să aibă bani. Că, ce credeți voi, medicamentele ăstea, rămase fără concurența celor generice se vor vinde ieftin? Așa, ”cu 35% mai ieftin ?”. Hai, îndrăzniți, să v-aud.

Paula Rusu zice că ar fi un milion de bolnavi de cancer in România. Doamne ajută să fie atât de mulți,  asta ar fi o selecție naturală foarte bună și cred că s-ar întâmpla foarte rapid. Doamne ajută la mai mulți, cum ar veni?

Da, da, știu despre ce vorbesc, parcă vă și aud cum spuneți că ce rău e cancerul și că am să văd eu cum e când cineva de la mine din familie va fi lovit. Da, la mine în familie s-a mai murit și de cancer. La vârste relativ înaintate, dar s-a murit, adică e un risc.

Chiar și așa, vă doresc success și o moarte în chinuri.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alifie
Alifie
6 years ago

Ca le urezi alora care s-au lasat vrajiti de propaganda pesede, pot sa inteleg, le-am zis si io cateva, nu ca ar fi contat, da’ ajuta sa defulezi. Inteleg subiectul destul de bine in conditiile in care avem o farmacie (chit ca la sat, problemele sunt aceleasi), stiu ce inseamna sa alergi de nebun dupa medicamente, stiu care sunt efectele produse de ieftiniri succesive / ani de zile si stiu cat de rapace ii industria farma. Cam oricine o avut pe cineva in familie care o murit de cancer, si-i acceptabil daca se intampla dupa 60 de ani. Nu reusesc… Read more »

Alifie
Alifie
Reply to  Catalinx
6 years ago

Prima reducere serioasa de preturi o fost in 2015, nu tin minte sa fi fost alegeri atunci, da-i posibil sa fi fost tot o masura populista. De atunci, o inceput goana dupa medicamente, atat farmacisti cat si pacienti, chiar si lanturile mari aveau anumite probleme de aprovizionare. Exista intr-o anumita masura dementa legata cateva medicamente produse pe plan local mult mai ieftin decat peste granite, raportul de pret fiind si de peste 1:10, si de aici probabil ca s-o si plecat cu ideea de liste de medicamente aprobate astfel incat sa fie cele mai ieftine din/ din X tari europene.… Read more »

Alifie
Alifie
6 years ago

Vania Atudorei – ,,nu este rentabil sa faci medicamente pentru saraci”, nu pot sa iau de bun tot ce spune omul dar la chestia asta are dreptate. min 0:55

https://youtu.be/OW6aKmBUtQk

Alifie
Alifie
Reply to  Catalinx
6 years ago

Nu ma gandeam la cercetare, ci strict de profit, de ce sa-ti vand eu cutia cu 2 lei cand pot sa-i vand neamtului cu 20 euro. 1. Statul ar putea sa produca trei cacaturi neacoperitoare, ca nu are dreptul sa produca orice (stii bine, ala care o descoperit pastila are voie sa produca – herpa derp, cheluieli de cercetare). – deci cade 2. Sa le subventioneze statul. Plm, socialism. Si inteleg ca nu prea mai sunt bani de d-astea Avem bani sa marim salarii si pensii da’ nu avem pentru medicamente. Mirific in pula mea. Distractia o sa fie si… Read more »

Alifie
Alifie
Reply to  Catalinx
6 years ago

Ok, cu scuzele de rigoare, am recitit totul si am observat ca cel putin la cateva chestii am fost tampit cu agravante, in mod special la ultimul comentariu.

Catalinx
Catalinx
6 years ago

E ok, nu-s sensibil 🙂