Day One. O zi futută de la un cap la altul.

N-a ajutat faptul că am decis să plecăm cu rabla la aeroport, dacă se poate și că am decis că se poate, lucru care ne-a costat vreo jumătate de oră muncă la curățat gheața de pe geamuri.

Nici că ăia la Otopenis au parcarile pe bază de niște jetoane și deși puteau vedea destul locuri libere în parcările din apropierea terminalului, era scris că-s zero libere și nu puteai intra ( am încercat, desigur ) din lipsă de jetoane.

Nici că după ce am parcat în cea mai depărtată dintre ele am lăsat jetonul în mașină și mi-am adus aminte in timp ce marunțeam cu bocancii zăpada ce separă spațiul de terminalul de plecări, că se poate plati doar la parcarea aia de lângă terminal și că ce prost sunt că am pățit și data trecută la fel, când m-am plouat și m-a făcut ciuciulete .

Am dat fuga să ajungem la timp in aeroport, ca să așteptăm 5 ore să decolăm. Asta-i de bine, sper să îi coste cca 300 EUR x 2, dacă nu ar fi de rău, că nu prea am putut munci și că am să muncesc mâine :/.

Mi-am rezervat locuri in avion în față doar ca să îmi dau seama că nimeni nu le rezervă pe alea, că sunt mai scumpe și degeaba aveam eu loc lângă soție, că eram ca la intersecția dintre Străzile Tunsu Petre și Prelungirea Ferentari , intre oameni care se strigau între ei Țancă, Bahoi, Talanu’ și se comportau ca atare – mama Africa.

Dacă tot l-am futut pe taximetrist cu amânările , normal că nu a ajuns nici el la timp și să zicem că mi-a oferit oportunitatea de a lucra 2 ore din aeroport.

Am ajuns cândva aproape de 6 acasă, întuneric beznă.

Am fost fericit să aflu, zilele trecute, că și-a reînnoit proprietarul certificatul energetic și nu e chiar E, este D.

Dar degeaba, că urma să dorm în chiloți (așa-i când nu îți faci singur bagajul ) într-o casă în care intri la 10 grade și aștepți să se încălzească în câteva ore. #opula

Mă și întrebam de dimineață de ce pula mea mă simt ciudat că merg in UK și nu am rezervat hotel, că acum am casă.

16 Replies to “Day One. O zi futută de la un cap la altul.”

 1. Nasol sa răcești din prima, de îndată ce aterizezi în uk. Dar va fi bine în final.
  Chestia aia pe care o ziceai în trecut, cum ca te sacrifici pentru copii, nu as crede o. Mai degrabă vrei sa faci o schimbare în viata ta. O noua provocare

 2. Nu știu de unde ai înțeles că am răcit. Nu am răcit.
  Și nici nu am zis că “mă sacrific” ci fac sacrificii. Și sunt. Sunt destule , că deja văd lucruri care nu îmi plac neam .

 3. Atunci astept o prezentare care sa ma faca sa vin in UK / Londra si nu neaparat pentru bani sau pentru a invata engleza.

 4. Probabil nu de la mine.
  Dacă nu era vorba de bani și de educație + limba engleză ( îmi place mult cum vorbesc ăștia ăștia limba engleză și nu de acum ) nici nu călcam pe aici. Am ajuns prima oară în 2017 și nu am fost convins. Așa că, go figure.

 5. Imi vine greu sa cred ca toti cei cu venit sa zicem mediu traiesc asa de rau acolo. Exista o viata culturala, parcuri, centrul istoric, zone aerisite si elegante cu vecini normali. Public service decente. Pub-uri , night life, restaurante bune si totul fara sa fi rupi portofelul.

 6. E contraindicat sa gandesti ca altul.Fiecare are motivele lui,felui lui (subiectiv/obiectiv) de-a vedea lucrurile…(ca nu de le-a intelege,deja cerem prea mult 🙂
  Ideal e sa gandesti tu singur, dar asta e un sport aproape disparut…e mult mai usor sa iei mestecat de-a gata,ori sa te unesti unui curent cu aparenta unic/deosebit/elitist si sa incepi sa te consideri apartenent categoriei,ori merituos/special.De obicei,in fond,ramai tot maimuta… 🙂

 7. Nici nu cred că trăiesc rău, nici nu am susținut asta. Probabil că resimt anumite lipsuri, dar pe de altă parte nu mi-ar putea păsa mai puțin . Între noi fie vorba , eu sper să trăiască din ce in ce mai rău,mai ales după brexit, pentru a îmi da mie posibilitatea să trăiesc mai bine.

 8. @capsunaru: Nu prea înțeleg aserțiunea, eu descriu lumea așa cum se vede prin ochii mei. Nici măcar nu am pretenția că sunt obiectiv sau că raționamentul meu se aplică și altcuiva.

 9. “Citesti prea mult mano si incepi sa gandesti la fel. Think positive.”
  Da.E pozitiv.Are logica,”vede” chestii neobservate pentru altii,dar adesea devine radical(mano).E un formator de opinii/viziuni,fara ca el sa-si doreasca asta.Nu-l contrazice nimeni,in primul rand ca-i la el acasa (si nu te infrunti gazdei),apoi pentru ca achieseaza la stilul/ideile lui.Gen, cafeaua e infecta in Londra/Anglia,sandnigerii sunt de cacat,romulanii se pisa pe pereti,colegii/sefii sunt retarzi cu agravante… 🙂
  Si toti ii canta in struna, relatand chestii similare,povestind cum si la ei e exact la fel.
  Asta e,zic eu,copiere de mentalitate mot-a-mot, sincronizarea la unison cu guru’
  Nu ca ar fi rau, sunt blogeri cu idei imbecile ori fara idei, care vehiculeaza banalitati,pentru doi biscuiti adesea, si,idem,au aplaudacii lor.Astia sunt negativi,claro.
  Tu, linxule, spui doar ce vezi,patesti,fara a emite judecati.Expui,jurnalistic.Mano emite opinia proprie, dupa criteriul lui personal/psihologic/filozofic.E bun de lider,daca-si propune intr-o zi crearea unei “secte”,va avea succes

 10. Greșești la partea cu “nu-l contrazice nimeni”.
  Probabil că toată lumea care comentează pe acolo l-a contrazis minim o dată. Unii constant, alții mai puțin.
  Nu gândim, în detaliu, la fel și probabil că avem diferențe de opinie săptămânal pe diferite teme.

  Și nu sunt acolo pentru că vedem lucrurile la fel ci pentru că pot citi părerile unor oameni care au ceva de spus pe diferite teme prin prisma experienței proprii. Și că putem discuta relativ liber.
  Și că îmi place umorul cinic. Plm, asta e chiar pe placul meu.

 11. Nu-l contrazice nimeni,in primul rand ca-i la el acasa (si nu te infrunti gazdei)

  Gresesti. Il poti contrazice oricand pe @Mano, pentru ca omul accepta cu larghete discutia de idei. Asa e si normal. De altfel, asta e unul din ingredientele care au adus succesul blogului respectiv.

  degeaba aveam eu loc lângă soție, că eram ca la intersecția dintre Străzile Tunsu Petre și Prelungirea Ferentari , intre oameni care se strigau între ei Țancă, Bahoi, Talanu’ și se comportau ca atare – mama Africa.

  Nu am inteles niciodata de ce preferi sa te dai cu aia Wizz si nu iti iei bilet la British sau ceva similar, chiar cu escala. Probabil nu te respecti suficient. Zgarcit – zgarcit, dar nici chiar asa.

 12. @Webby:

  Pentru ca:
  0 – Pentru ca daca zbori des conteaza costul asta. Daaa, daca merg o data in vacanta, zbor lung , alea, facem arogante. Dar daca fac naveta, pe banii mei, diferenta poate sa ajunga la cateva mii de euro, de cele mai multe ori fara prea multe avantaje. Daca vrei si zboruri flexibile, e-he-he, nu mai calculezi tu asa de simplu. Vezi mai jos.

  1 – Orele de zbor sunt importante, pe distanta scurta mai importante decat altceva.
  As vrea sa zbor cu British dar 12:05 nu e ora mea preferat de aterizat Vineri in Heathrow.
  Sau macar cu Tarom, dar astia aterizeaza la 14:00
  Da, stiu acum mi-am luat pula prin gura cu Wizz, dar pe de alta parte, e una in cativa ani de cand zbor cu ei. Daca adun intarzierile, zborurile anulate sau cele in care nu am mai prins legatura ( vezi si mai jos) , in ultimii ani, Wizz sunt parfum fata de aia high cost, stii?

  2- Ma respect destul dar astia sunt conationalii. Si ma respect destul car sa nu vreau sa platesc dublu pentru servicii mai proaste si mai putin utile doar pentru privilegiu de a ma afla langa alti snobi.Sau, plm, cand ajung la milion in cont cred ca am sa-mi permit sa calatoresc la business pe zboruri intracontinentale.

  3 – Sa-mi bag pula in zborurile cu escala, daca le pot evita. Daca ai sa ai gen 50k km de zbor anual, sau peste 100 de ore in aer ai sa intelegi.

  Nu zbor cu Wizz ca-mi place sa merg pe aripa, cu pilotul beat langa un cotet de gaini. CI pentru ca pentru mine sunt cea mai buna optiune pe ruta asta.

  In cazul asta nu se pune problema de “ce misto ar fi sa zbor cu BA, dar nu am bani. Chiar deloc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.