Când chinezoii s-au pișat pe cei pe care îi copiau

Am pipăit prima oară un telefon Xiaomi în 2014. O colegă de proiect, chinezoaică naturalizată pariziancă, avea un astfel de telefon. Avea un Mi 3, care se comporta decent, mai bun decat nu mai stiu ce mizerie aveam atunci, cred ca un Samsung S2, ca iphone 4s-ul se dusese dracului si-mi asteptam alt aparat de la firmă, pe care l-am primit in ianuarie 2015. Comparand, pe urmă, Mi3-ul ei cu Sony-ul meu cel nou , al ei imi părea așa cam de săraci și ca un ghiolban i-am și zis asta. După care a plecat în concediu acasă și s-a întors cu Mi4, care arata ca o clonă de iphone, si cel puțin la fel de mișto precum al meu. Și nu am mai zis nimic pe temă, eu când vreau să fluier, fluier.

Tot în 2015 m-am jucat cu Mi Note Pro-ul unui alt coleg hipster, de pe alt proiect. El e austriac, deci nu era vorba de afinități naționaliste pe temă. Mi s-a părut cam jucărie așa și făcea poze cam babau, dar se descurca decent cu ce-aveai nevoie și costa cam pe la sub jumătate din prețul pe care l-ai fi platit pe un telefon ca al meu. Nici eu n-aș fi plătit atât , cca 600 EUR în 2015, dacă mi l-aș fi cumpărat singur.

Anul trecut am vazut la un român în croazieră un Mi Mix 2 . Telefonul ăsta arată mai bine ca un iphone și nu are breton d-ăla sus. Și se mișca decent și scotea poze – dacă zic mai bine decât un iphone, nu știu dacă înseamnă mare lucru – dar am să menționez că le trage în format RAW. Se cam pișa pe linie de calitate pe tot ce atinseseră buricele degetelor mele și nu, nu era ieftin, omul zicea că a plătit aproape 1000 de dolari pe el, sau ceva. Pentru prima oară mă gândeam că, băi, fără îndoială aș vrea un Mi Mix d-ăsta.

Eh iar acum ăștia au lansat Mi Mix Alpha care, cam dă jet la tot ce poți vedea pe piața în materie de design , inovație și specificații.

Are o camera principală de 108Mp – , una wide de 20 Mp cu posibilitate de macro la 1.5 cm distanță, gen poți fotografia dinții la viperă dacă te ține, și una de zoom optic 2x. Nu cred că există acum vreun telefon pe piață cu caracteristicile ăstea . Nici nu cred c-o să-mi cumpăr așa ceva, pentru că, în primul rand probabil costă cât o bijuterie ( aud de vreo 2800 de dolari), care este, iar în abia al doilea rând, cu ecran pe toate părțile nu pot să-i pun husă, copertă, ceva de protecție, iar dacă nu-i pun sunt bani aruncați pe asfalt, gresie sau ce se nimerește.

Foto din Business Insider.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ioana
Ioana
4 years ago

De Allview romanesc ai auzit? Am minim 2 prieteni in tara care si-au luat…. Am inteles ca sunt mega mega misto la banii care costa si culmea sunt romanesti. Intra-adevar cel mai scump e cam la 14 milioane si culmea arata si f bine, mie imi plac. Am vazut ppze facute cu ele si dau clasa la telefoane de top. Baga un ochi pe site-ul lor cand ai chef ca sunt curioasa de parerea ta. Cat despre xiaomi sunt mega fan, am avut mi4 si din paccate duoa doi ani lam scapat pe jos rau si in tenerife nam gasit… Read more »

Ioana
Ioana
4 years ago

Ahh ca uitasem. Si la nivel de romanisme fff misto cauta ihunt, alienx apex. Si la asta sunt curioasa ce crezi

Ioana
Ioana
4 years ago

Nu stiu ce are ca mai postasem un comentariu vad ca nunla luat. Vroiam sa iti zic ca uitasem de alt romanism fff misto, ihunt se numeste siteul .. tel alienx apex… Baga un ochi zimi ce crezi

Ioana
Ioana
4 years ago

Ce naiba are am scris trei comenturi si nu apare niciunu…. Poti sa verifici tu daca sunt prin spam ceva sau ce are? Sa stiu daca rescriu sau nu… Oricum iti zisesem de doua tel romanesti, ihunt cu alienx si allview

Ioana
Ioana
4 years ago

Gata acu aparura toate:)) mai am doi prieteni in tara posesori de ihunt care au avut telefoane de bani multi la viata lor, ai au zis ca sunt mega bestiale alienurile astea. Eu zic ca pot fi o alternativa ok la telefoanele scumpe

dam167
dam167
4 years ago

Se pișă pe concurență dar văd că nu s-ar înghesui nimeni să cumpere pentru că până la urmă îți dai seama că nu-ți trebuie specs. Chestia cu formatul RAW e cam degeaba pentru că avantajul ar fi că ai toată informația de la senzor neprelucrată/necomprimată. Dar mai întâi trebuie să ai calitate în informația aia că altfel tot degeaba e. Ori la telefoane, fiind un senzor atât de mic, nu ai. Și de asta n-a prins RAW până acum. De acum încolo nu mai oferă nimeni necomprimat pentru că performanțele camerelor sunt obținute cu AI – o groază de cadre… Read more »

Gabi
Gabi
4 years ago

Nu știu dacă la 2800 Euro impresionează atât de mult. Impresionează în schimb furăciunile chinezilor și ale asiaticilor în general.
Mai țineți minte când s-a lansat Samsung cu adevărat? Cu S1/S2.. clone de Iphone..
E ușor “să te piși” așa..

Catalinx
Catalinx
4 years ago

Mnu, nu prea e ușor. Indiferent de preț concurența nu a scos ceva mai inovativ deși stau mai bine ca bani, cotă de piață și probabil și investiții în R&D.

dam167
dam167
4 years ago

Păi aia înseamnă iPhone: soft, foto, video, hardware și servicii. Degeaba se pișă cineva doar pe foto. Se numește RAW pentru că după prelucrare începi să pierzi informație (dacă te uiți la histogramă când faci orice prelucrare ai să vezi că poți pierde foarte mult doar prin shadows/highlights, la care cred că te referi când zici luminozitate). La un cadru de calitate poți modifica expunerea sau shadow/highlights chiar și în format .jpg, nu trebuie să fie RAW. Nu contest că pozele la care te uitat tu arătau bine, dar mai nou se folosesc tot felul de artificii pentru a le… Read more »

Catalinx
Catalinx
4 years ago

@dam167: O fi iPhone despre hw, soft și servicii. Despre servicii nu comentez nu mai am treabă de mult cu ecosistemul lor, când aveam nu m-au convins cu nimic, probabil că sunt utili. Soft au, ok, sunt doar două caracteristici care fac softul și aplicațiile lor mai bune decât restul : fiabilitate și optimizare. Asta da, nu am ce comenta. Relativ la sprectrul opțiunilor, eu nu am fost niciodată convins de ce se găsește pe markerul lor. Dar pe langa asta , restul producătorilor de device-uri cu android se bazează pe implementări ale softului google , deci pleacă fiecare cam… Read more »