Nebunia măscilor

  1. E nebunie pă facebuci, și văz că și pe twitter pe tema faptului că guvernul vrea să forțeze juma de țară să trimită copiii la școală cu măști. Zic jumătate, că jumătatea cealaltă, care își spun între ei inteligenți , fără motiv, sunt de acord și vor și ei să-i forțeze pe ăștia.
  2. Faptul că stai cu masca pe muie, în general nu e de rău, luaț’ aminte că eu o ard cu ăstea când încă nu erau așa la modă, când propaganda era alta , că n-ar fi bune, că ești ca-n pula goală cu ele, etc.
  3. Majoritatea ăstora care o sugeți cu masca pe figură sunteți pur și simplu proști, habar nu aveți de nimic, ați auzit și voi că așa e bine , la fel cum majoritatea ălora care sunt împotrivă sunt la fel de proști și habar nu au care-s problemele, unde e rezonabil și unde nu.
  4. E ok, nu doar voi sunteți nebuni în exagerări, am citit de acum câteva luni inclusiv studii care vă recomandă să purtați masca când dați la buci și chiar așa îmi și imaginez că faceți!
  5. Acuma cu masca. A devenit dovedit științific că dacă porți mască contează, în general ajută.
  6. Generalul ăsta se referă la cazurile când nu petreci foarte mult timp în vecinătatea bolnavului, sau ăia în vecinătatea ta, că poate tu ești autorul faptei, în ideea că aerul din jurul tău nu-i foarte viciat și foarte plin de covizi și că nu te freci de ăia în alte feluri. Poartă masca aia suficient de mult timp, fără pauză și fără s-o schimbi și se face fleașcă, se umple de covizi și de alte lighioane. Că nu are toată lumea 3M N95 FFP3. Majoritatea au o carpă mai rară decât șosetele de vară. Tot mască e și aia, n-ai ce să-i zici, sugi pula.
  7. În cazul de față vorbiți de copii, oameni care n-au neapărat plămâni de sportivi, care nu-s neapărat cele mai responsabile ființe umane. Posibil că-s mai responsabili ca mine, dar nici eu nu-s model. Adică ce pula mea o să faci dacă un pulete d-ăsta mic își bagă toată puța și dă masca jos? Ia, joac-o p-asta. Ce pula mea îi faci? Amendă, media la purtare, bătaie în fața clasei? Hai că vreau să știu ce și cum justificați folosirea coerciției? Nu de alta dar mie îmi e uneori, mai ales când e cald, dificil să respir cu mizeria aia în bot. Da 10-15-30 de minute într-un magazin, nu mor? Vrei să mă trimiți 4-6-8 ore la școală așa? Îîîmi bag pula în școala pizdelor mă-tii imediat.
  8. Să zicem că o poartă la orice vârstă. Ce pula mea o să faceți, o să stați paznici la curul lor să nu se mai atingă altfel, să nu mai atingă niciunul ce-a atins altul, să pula în pizdă… Bă, voi sunteți serioși? La ce pula mea vă mai bateți capul să-i trimiteți până la școală. Am auzit că la pușcărie nu-i primesc ăștia cât sunteți voi la serviciu, sau în ședințe pe teams, că sunt minori dar poate ar trebui revizuită treaba asta.
  9. S-a rezolvat partea cu reducerea numărului de elevi într-o clasă și cu distanța dintre ei? Nu?
  10. Cu manualele, tabletele, lipsa personalului calificat si restul logisticii s-a rezolvat, sau acum e pe model nou, ai nevoie doar de mască să faci școală?

Pe scurt pentru ăia care cred că toți ar trebui să poarte botniță că e vorba de ”libertatea lor” afectată de abuzul altora de libertatea lor. Bă, coaie, așa cum vreți voi să poarte copiii tuturor mască, că vreți voi să fiți protejați și copiii altora vin în contact cu copiii voștri fără să puteți voi controla asta, să știți că și copiii ălora sunt aduși la școală tot cu japca. Nu-i nicăieri un buton de derogare de la obligativitatea de legală de a merge la școală pe motiv că ”eu nu port mască”, sau pe alte motive. Prin urmare libertatea cuiva tot este încălcată, iar discuția rămâne doar despre cât sens are și cât ajută să te supui efortului într-un asemenea scenariu. Presupun că o să vedem și asta.

Pentru ce contează, copiii mei au fost cobai în UK la redeschiderea școlilor în iunie și au mers acolo fără măști. Am descris eu pe scurt ce măsuri au luat ei, care eu cred că-s mai importante decât măștile.

Nu s-au constatat îmbolnăviri în școală și englezii zic că nu a crescut răspândirea virusului din cauza deschiderii școlilor în iunie.

Bine, englezii și în iunie o ardeau cu ”masca nu ie utilă ” și abia atunci se chinuiau să schimbe mesajul.

Evident și numărul de copii care au mers atunci la școală a fost unul mic, ne-existând obligativitatea să-i trimiți. Când trebuie să vină toți sunt alte numere și alte situații.

Chiar și așa, ce spun eu nu e că nu a existat șansa să se îmbolnăvească, sau că acum nu există. Ba. Dar nu cred, în cazul ăsta, că masca este elementul care face diferența pentru efortul necesar și lipsa de confort – și lăsați vrăjeala aia cu ”dacă să porți mască e greu , o să fie și mai greu intubat” că vă piș în cur pe toți. Câtă vreme sunt indicii de nerezonabilitate, eu cred că nu vă uitați unde trebuie și vă agitați prea tare degeaba.


Am ciordit poza din feat de aici.

Nu, nu sunt românii cei mai proști și cei mai cu moț, mai catolici decât pula mea. Mai sunt și alții, e ok. Doar vă dați aere.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Nene vazui niste poze de pe la alții. Ce mască! Ăia sunt și cu scut! Plus plexiglas in jurul lor la bancă, un fel de acvariu! E adevărat ca și rata de infectare e zero. Sau asa zic ei. In altă ordine de idei ciutanezul la grădinița are parte de in triaj dur, adica am mai făcut si eu școală, bai dat cum îi caută pe ăștia nu am avut parte. Apoi e fiecare cu a masii, nu prea se amestecă cu altii! Grupele nu se întâlnesc in timpul activităților, culoar de intrare, culoar de ieșire, nu vii la ora… Read more »

Alifie
Alifie
3 years ago

Nu-i nicăieri un buton de derogare de la obligativitatea de legală de a merge la școală pe motiv că ”eu nu port mască”, sau pe alte motive.

Noi inca suntem in negocieri daca sa-i lasam la scoala sau nu pe boraci. Doamna ar cam vrea sa-i lase la scoala, io nu prea as vre, ramane de vazut.