Acești domni culți, cu crăci în nas

Bag samă că ne crește nasu’, ca popor așa.

Am luat la cunoștință că românii o ard trendy in vacanțe de la finalul anului trecut în destinații, altfel mai puțin comune. Un număr semnificativ de oameni pe care îi cunosc personal au fost sau sunt în ultimele 2 luni în Zanzibar. Unii de două ori – bravo, înseamnă că v-au mărit ăștia salariile – sincere felicitări.

Evident că unde-s români tre’ să fie, coaie, și manele, n-are cum! Io când am fost anul trecut în Egipt pe un vas de croazieră și i-am dat DJ-lui 200 de lire să mă lase să-mi pun muzica mea, am scăpat vag și-o manea, că na, oameni suntem.

Evident că am văzut ȘI APRECIEZ sincer filmul cu Vali the Windstorm . Băi, dacă eram acolo, jur că mă băgam la un dans din buric, fără vreo jenă, cântă bine ăla față de muzica pe care o găsești pe la resorturile de acolo. O zic în cunoștință de cauză, că am văzut un pic ce era acolo, în vremea când nu era așa la modă.

Dar nu, că acuma nu se mai poate, coaie! Chiar așa? Ne facem de râs prin alte țări, vine poliția turismului și se plânge că le strică cocalarii vacanțele.

Mă înțelegi? Domnii ăștia bine crescuți, nu mai spuneți la toată lumea că vin ĂIA care merg de obicei în Bulgaria, Turcia, Grecia și la Costinești și le strică vacanța unor domni cu stil. Cum se duc ei să stea la plajă și să asculte doar muzică clasică la malul mării, ceva mai pe eleganță orișicât, pac, vin ”majoritarii”, pleava, și strică tot. Lol în pula mea, lol, au ajuns românii să dea lecții de cultură și civilizație.

Pentru cine nu știe ăsta e un aspect cultural care ne caracterizează, bă, domnilor – nu neaparat manelele și țigăneala, dar petrecerea cu muzică și lăutari. Demult, nu de-acum. Sigur, acuma e facebook și știrile se popularizează mai repede și mai tare, dar pentru istoria manelelor în destinații exotice, ar trebui să-l dăm exemplu pe Ionuț Luțu, un fost fotbalist de-al nostru de la Slatina, care în 2001 a plătit un taraf de lăutari să vină să-i cânte la Seoul, în Coreea de Sud ( unde n-a ajuns nici neam de neamu’ lu’ d-alde ăstora cu crăci în nas, precum Mândruță, în vacanță).

I-auzi ce zice omul :

Mă împrietenisem eu cu jucătorii ăia coreeni pe-acolo, făceam grătare, ne afumam ca dracii, îi învăţasem cu manelele de la noi,

La ăștia nici n-am văzut grătarul. Bă, când merg data viitoare în Zanzibar, poate anul ăsta, că e anul meu, să vedem – direct la manele merg și poate îi combin să punem și d-un grătar.

Între timp Snoop Dogg:

Habar n-aveți ce e Stihlu’ și Valoarea!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
cma
cma
3 years ago

Offtopic: https://imgur.com/a/3GqaRwP – când dau click pe Home sau deschid vreun link din newsletter
e de la mine sau de la tine?

Mike
Mike
3 years ago

Erorile capitalismului … indivizi plini de bani, inculti, cu tupeu si mediatizati ( fotbalistii, manelistii & comp. ) . Subcultura se extinde mai rau ca covidul. E dureros rau sa ai bani si sa nu stie nimeni.

0040
0040
3 years ago

Da un ciocolatiu care canta manele Ro nu-ti place?
https://m.youtube.com/watch?v=aZgdgljz8cs

MikeWrong
MikeWrong
3 years ago

Same problem here 🙂 Am site-ul bookmarked, dar cand dau sa il deschid, se duce catre: https://catalinx.ro/wordpress/wordpress/

Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Ce nu înțelege Mândruță e că ăia nu s-au dus să viziteze ci sa se parcheze! Si întâmplător acum e ieftin să te parchezi acolo.
In altă ordine de idei eu cand mă parchez vreu liniște. Că sunt manele sau muzică tradițională din Kiribati mi-e indiferent dacă decibelii sunt la valori ridicate e nasol.

Stropic
Stropic
3 years ago

Sufera de sindromul “vama veche”. :)))

De fapr, as pune pariu ca a mers o data maxim de 2 ori in zanzibar, si nici nu prea avea intentie sa revina, dar ii place sa se vaite cu “nu mai e ce a fost”.

Doru Vlad
Doru Vlad
3 years ago

Ei strică o pula! In ultimul timp .mers pe agenții care lucrează pă Germania si mai nou pe Ingiltera. O fac ca desi pachetele sunt mai scumpe oferă mult mai mult de banii ăia fata de ce primești la unul mai ieftin. Hai de plm daca ai ghinionul sa cazi cu ceva serie care a prins o promoție și au venit intr-un resort peste nivelul la care merg de obicei.
Fapt observat de mine. La romulani le explici că si de obicei se liniștesc. Pe englezoi sau mai grav ruși îi întărâți doar. Efectiv vrei sa stingi focul cu benzină.