Dumb&Dumber. Un film pe care vreau să-l văd

Nu ăsta e filmul pe care vreau să-l văd, l-am văzut deja, asta e comedia de pe social media cu privire la filmul pe care vreau să-l văd, scris și regizat de Sia și care e privit cu dezgust, că nu pot să-i spun altfel, pentru că a îndrăznit s-o distribuie într-un rol de autist pe dansatoarea ei, Maddie Ziegler, lol. În loc să caute o autistă vero.

Pula mea, cred că ar trebui să fac actor, să merg la castinguri pentru rolurile de programatori așa nu se mai poate, mă reprezintă niște actori care nu sunt din spectru, cum ar veni, fără dizabilități.

Ok, filmul se numeste Music, nu e în genul de filme pe care le urmăresc eu, ultimul despre muzică pe care l-am văzut a fost Whiplash, prin 2014 , iar ăla mi-a plăcut, cât de cât. Dar acuma e interesant.

Cel mai amuzant e că cică reviewurile sunt proaste. Pe o parte mă așteptam, că mă gândeam că Sia nu-i neapărat Robert Zemekis, dar după, văd de unde vin review-urile, adică hate-ul.

Băi, nene, ce vremuri mișto mi-e dat să trăiesc. Nu numai că autiștii se vor actori, dar și critici de film și ar trebui să ne pese de părerile lor cum că filmul e cringe și plictisitor.

Definiția autismului.

Nu mai traduc, folosiți și voi google translate.

Autistic people may:

find it hard to communicate and interact with other people

find it hard to understand how other people think or feel

find things like bright lights or loud noises overwhelming, stressful or uncomfortable

get anxious or upset about unfamiliar situations and social events

take longer to understand information

do or think the same things over and over

Definitia filmului artistic in din perspectiva neurostiintelor.

Pentru spectatorii de film este de natura evidenței că, aflați în fața unui artefact audiovizual, percep, înțeleg și trăiesc stări emoționale. Pentru cei care încearcă să se aplece mai în detaliu asupra fenomenului cinematografic apare însă o problemă legată de modul în care un obiect “material” atât de sărac ca structură, suportul expresiv-adică sunetele și petele de lumină proiectate pe o suprafață reflectorizantă-generează un conținut atât de bogat perceptual, cognitiv și emoțional.

Deci cum , niste cetățeni cu probleme cognitive nu apreciază un conținut asupra caruia au probleme de percepție? Cum ar veni ar trebui să-i cerem unui surd părerea despre muzică? poate doar dacă e Beethoven .

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments