Instagramă: Dover – dărâmături duprin UK

“Duprin” e un cuvânt francezo-oltenesc, citiți-l cu accentul ăsta, nu mă luați la rost.

Ăștia pe aici spun că Dover e un oraș de o importanță majoră pentru UK, cu o istorie datând de mai bine de 6000 de ani, încă din epoca bronzului.  Adică oricum mai vechi decât comunismul , că cu Ceaușescu știm că am intrat în epoca de aur. Trebuie că mai întâi au fost in ordine bronz și argint.

Se laudă ei că cea mai bătrână epavă a Marii Britanii ( nu, nu regina) a a fost datată ca aparținând și ea epocii bronzului , circa 1000 ÎHr . ( Hr e data când s-au așezat ungurii în Ardeal, oricum primii ). Au găsit-o prin ’92, când săpau prin centru vechi, nu-i problemă că și acum sapă. Nu știu dacă e pentru că nu au terminat renovarea din ’92, sau mai caută altă corabie.

Nu am văzut-o că era închis la muzeu la ora aia.

Unde nu am văzut nislci vestigiile istorice din perioada romană ( Portus Dubris) și nu am vizitat nici castelul reconstruit in perioada de după invazia normandă, că și ăla era închis. Mă rog, am preferat noi să mergem la carciumay să băgăm în noi ca sparții și după aia era închis tot.

Halal turiști.

La prima vedere pe centrul vechi pare interesant, in afară de faptul că încă sapă după trecut, am zis.

Dar dacă te uiți mai de aproape vezi că nu au reconstruit încă după bombardamentele din “Battle of Britain”.

Cam dărăpănătură așa. Ca să pun sare pe rană, am remarcat și cum în anii postbelici, cândva , și-au bătut pula de arhitectura aleasă construind la promenda un complex de blocuri inalte cu arhitectură similară perioadei brutaliste ( care încă nu s-au terminat o dată cum comunismul, cum ați crede ) din România. Nu s-a terminat nici acum,dați un ochi.

Așa arată orașul nu vechi, dar mai pe clasic. Că pă Anglea, nimic special ,dar merge.

Așa arată o clădire mai elegantă de la promenadă.

Și așa arată blocurile făcute de handicapați cu down. Garsoniere de nefam și alta nu!

‘Geaba ai peisaj frumos , apus rupt din poze și natură cu animale sălbatice ( ceva rezervație de catâri).

Frumos, păcat că e locuit. Erau unii de făceau baie , deși bătea vântul de te căcai pe tine și era un frig de te tăia că ciobul pe față.

Așa, și cele mai interesante localuri erau cam închise , am mâncat la un “tourist crap”. Crap, nu trap că avea specific de pește și fructe de mare, nu cai. Frumos dar atât. Am mâncat faimosul pește ( faimă locală, deh) “Dover Sole” , gătit cam prost și nu îl recomand nimănui. Localul, peștele e interesant, chiar și gătit așa.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments