Este Erdogan dictator, dar nu chiar cum se vede în media vestică

Că influențează alegerile, sau fură cu sacii , sau le blocheaza social media celor din opoziție, face propagandă cu boți, sau mai dă câte un brânci la câte un oponent, că probabil jumătate de țară +/- câteva procente, toleranța la furt, e sătulă de el și-l vor afară.

Le pot accepta pe toate, dar nu schimbă faptul că are și a avut mereu susținători.

Că ăia sunt religioși retrograzi, că stau cu mâna întinsă la pungă, galăeată, brichetă, poate. Dar sunt.

Că conduce țara dictatorial, că au probleme economice și sociale – e clar.

Pe de altă parte nenii ăștia au ceva progres pe partea de geo-politică, tehnologie strategică ( mai ales militară) și cam calcă pe bătături, pare că vântul schimbării bate cu putere mai mult din alte părți decât de acasă, iar oamenii simt și unii devin refractari la faze din ăstea, pentru că e imposibil, orice prost să nu se gândească, bă, dar de ce il vor străini ăștia pe omul nostru dus d-aici? Să se înțeleagă cu altul, preferabil peste capul nostru? Nu mai bine ne fute el cum ne-am învățat, dar stă aci paznic la oi?

Sigur, eu aș vrea să piardă ăsta alegerile, să mai merg și eu în vacanță la turci, poate vreodată în viața asta, dar nu sunt sigur că pentru turci e chiar de bun augur să li se mătrășească dictatorul.

Pe de altă parte, poate e bine lucrată să se entuziasmeze și să se răcorească ai lor un pic – că lui boșorogul de Kilicdaroglu prea i se văd ațele.

Uite, bă, ați avut șansa cinstită să mă scoateți, ați fosta aproape. Mai încercați peste cât timp sunt iar alegeri la turci.

Nu e clar dar pute în egală măsură a fumigene și din presa vestică, pe cât pute în propaganda ăstuia.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments