Am fost să le iau fața la copii: East European  #ComicCon2023

Mai corect – cel puțin după adresarea Comisiei Europene-  ar fi să se numească Eastern European Comic Con, dar noi in estul Europei așa vorbim engleza, așa că facă-se voia noastră, direct din titlu.

Noroc cu copiii că au pasiuni din astea care m-au prins și pe mine ( doar un pic ) și mai apuc să văd și alte lucruri decât bula in care mă agit eu și , unde pui, pot să și compar.

Am zis de când am fost in Londra, că a fost frumos comic conul de primăvară din UK , dar mai mult nu prea. SLAB, foarte slab.

Comparam atunci cu ediția din 2022 a de “East European Comic Con” de la București.

Anul ăsta a fost și mai mișto și mai bine amplasat.

Problema a fost în 2022 că a fost cald, așa e la final de august/ început de septembrie și ăla era ținut in Romexpo, slabă ventilația.

Cald a fost și ieri  în București, dar anul ăsta se tine la stadion la  Muncii ( cum se zicea pe vremea mea ), sau la Arena Națională, cum se zice acuma.

Stadionul este aerisit, festivalul are loc ( că mai e și azi, care vreți să dați un ochi ) pe holurile de acces în stadion, iar betonul gros e oarecum rece și păstrează aerul respirabil.  Se vorbește de 50,000 de participanți, nu cred că am văzut atâția oameni, dar mai bine de 10,000. Biletele early bird au costat parcă 120 de lei ( pentru tot weekendul , doar așa se vindeau atunci ) – așa că cred că au făcut organizatorii ceva bani.

Anul ăsta a fost și mai mișto , și mai multă lume costumată raportat la totalul oamenilor prezenți, și mai amuzanți.

Bine că am fost eu, să le stric amuzamentul, speriam copiii și indignam adulții, dar macar știau cine sunt; zic pe deasupra măștii.

M-a amuzat că nu credeam că o să mă bage în seamă cineva și m-a luat celebritatea prin surprindere cum zicea soția .

N-am ajuns bine și niște fete de vârstă indescifrabil adolescentină mi-au cerut să facem o poză. Acuma, pe sub mască sunt tot eu, care le vedeam pe ele ca oameni, nu că personaj, așa că le-am zis “o clipă, că trebuie să cer voie soției” . Au râs.  Și eu, dar pentru o secundă mi s-a părut serioasă treaba.

Nu știu dacă mai fac din astea că nu îmi place să le fur aura copiilor, dar a fost mișto.

Pentru imagini profesioniste puteți vedea reportajul Euronews.

Amatorisme , mai jos.

Pe lângă partea de cosplay  erau standuri cu nimicuri, care nimicuri sunt mai mișto ( chit că nu mă intereseaaat pe mine ) decât alea pe care le-am văzut la ediția din Londra, plus standul Cărturești cu cărți fantasy și benzi desenate, plus inca ceva editură. La etaj erau 3 zone de gaming una sponsorizată de Kaufland ,( par să fie sponsor principal) , cu jocul lor Animaterra, care aparent rupe la copii, ceva hibrid de joc de mobil cardboard cu cartonase pe care le oferă ei în magazine, în funcție de totalul cumpărăturilor și încă două de gaming mai mainstream; nu știu detaliile , că eu urmaream copiii, iar copiii erau în lumea lor fantasy, alta decât aia de gameri.

_____

Peace!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
buntzi
buntzi
8 months ago

Păi și nu ți-ai pus masca pentru poză? 😀

Catalinx
Catalinx
8 months ago

Fraier enough.

buntzi
buntzi
8 months ago

Acuma na, nici mie nu-mi trebuie mască să mă dau drept Shrek…