Poliția română fiind poliția română

A murit un nene pe la Sibiu, că l-au torturat tâlharii prea tare și pentru că a apărut în presă și s-au inflamat opinia publică că nu se poate așa ceva, să puie mâna poliția să ceva imediat – foarte bine că s-a inflamat- presupun că au venit presiuni de sus să se facă ceva. Foarte bine – așa și trebuie – toți șefii politici ai sinecuriști din poliție și procuratură ar trebui strânși cu ușa, nu numai la figurat, cât și fizic și torturați până când produc vinovații.

Problema e că ei sunt și azi la fel de lipsiți de competență ca și ieri , iar corupția rareori e cu două sensuri și nu ii ajută să ia măsuri bune în situații de criză, că nu au ce măsuri să ia dincolo de măsura priceperii lor.

Așa că au luat și ei ce informații au avut și au ajuns la un individ care avea o coincidență de nume, pe care fiind polițiști nu au încercat a o verifica in vreun fel. Au trimis o echipă de filaj in civil , așa de profesioniști , că a reușit doar să atragă atenția soției , de lămurit tot nu au lămurit nimic. În așa măsură i-au atras atenția că l-a sunat pe omul ei la muncă și asta, ne fiind nici el inspirat să sunew poliție ( 112 ) – nu că ar fi rezolvat ăia ceva , dar ar fi fost amuzant , a mea acasă că vede el. Da.

Acuma, pentru ce contează. In România se întâmplă niste lucruri, în niște situații mai deosebite, cum este aceasta , altfel decât scrie în proceduri și, pentru ce contează, lucrul asta ajută la crearea unui plafon care să limiteze dezordinea socială.

Ca să fie mai clar cadrul. Sigur că suspecții, în teorie, beneficiază de prezumția de nevinovăție până la proba contrarie, in practică dacă ești suspectat de lucruri nasoale rău, cum ar fi tâlharii din care rezultă moartea, complicitate la, crime cu expunere media ( de alt tip decât violență domestică – acolo există înțelegere ) , doamne ferește iz de terorism și NU AI blat la poliție , vin ăștia și te calca în picioare, se cacă pe tine, nu se poate vorbi de investigație sau justiție corectă , că nu asta e scopul. Scopul e să fi băgat la beci și să le fie altora clar că nu merge cu din astea.

Pe deoparte asta întreține un nivel de siguranță socială relativ crescut în România. Când le nimeresc.

Pe de alta nu există “c” de la competență în cuvântul “poliție” drept care destul de des nu le nimeresc și ar trebui, după mine, desființate instituțiile cu pricina – că nu numai că i-au făcut rău unui om nevinovat , asta ar trebui să se rezolve în instanță . Gen .

Când am venit de la lucru m-au prins aici doi civili (în fața casei – n.red.). M-au tăvălit pe jos, mi-au dat cu pumnii în gură, cu picioarele. M-au luat la bătaie…

Reporter: Ce v-au spus?

Laurențiu Lăcătușu: De unde vii? Și unde mergi? Acasă? Suntem de la poliție, treci în mașină. Erau în civil. Domnule, stați așa, eu mă sui în mașină, dar o legitimație nu aveți? Ce legitimație, treci în mașină. Și atunci au început să mă târască pe jos.

“S-a acționat foarte prompt și foarte eficient”.

____

Acuma, noi nu știm 100% dacă omul e vinovat sau nu, că poate urmează o răsturnare de situație ca în Enigma Elodiei, sau ceva, dar, din moment ce nu au nimic pe el și i-au dat drumul, e clar că a fost o acțiune ratată, în care poliția s-au făcut din nou de căcat, ca instituție, că în punctul ăsta râd și infractorii, ăia vinovați și dispuși pe bune să facă genul ăsta de fapte împotriva cărora vor ei să acționeze ca o sperietoare. Au acționat ca o pulă.

5 6 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Alex2
5 months ago

I au găsit și repatriat pe toți
https://www.turnulsfatului.ro/2023/11/18/se-stiu-numele-celor-suspectati-de-uciderea-lui-adrian-kreiner-zuleam-ghita-si-minae-207208

Cică cel care a fost confundat, avea același nume cu vinovatul .

Fery
Fery
5 months ago

s-au inflamat opinia publică că nu se poate așa ceva, să puie mâna poliția să ceva imediat nex ma, aici alta e schema, pe ala l-au calcat hotii pe cap la el in casa in conditiile in care foarte probabil avea deja blat cu militia, rar faci pleasca de bani fara sa fie si militienii implicati la vreun nivel. probabil ca au inceput sa se ridice niste semne de intrebare in randul cotizantilor ca ba la ce pula mea va platim ‘protectie’ daca ala a murit cu toate achitate la zi?? moment in care vin ordine de sus de tot… Read more »

Stropic
Stropic
5 months ago

Ma mir ca nu si-au cerut scuze dupa, macar asa de ochii lumii. Desi banuiesc ca e si asta parte din imagine

speedy.gonzales
speedy.gonzales
5 months ago

pe ala l-au eliberat 12 ore. adica le-a trebuit 12 ore sa se prinda ca asta chiar e nevinovat. adica il chema Laurentiu, e din satul ala, gata, am pus mana pe el