Calgon: Constatare antiverde de început de an

Am auzit toți reclama cu ”mașina de spălat trăiește mai mult cu CAAALGON” fără îndoială.

Minciună nu e, dar care e utilitatea, m-am întrebat mereu?

De folosit am folosit, că e apa dură, că motive. Ba, când am stat în chirie în UK am avut clauză în contract să folosesc dedurizator la mașina de spălat rufe și eu m-am ținut de contract , dar rabla dracului oricum s-a stricat din alte motive.

Acum mă uitam la o chestie. Folosim cam o cutie de pastile pe lună că nu punem mereu. Că uităm că nu vrem, nu punem mereu. Ei zic să pui MEREU.

Simply add one Calgon 4in1 tablet to each wash into the detergent section of your washing machine with your laundry in addition to your usual laundry detergent

Și înțeleg de ce, că carbonatul de Sodiu din produsul cu pricina nu-i cine-știe-ce activ să înlăture la o utilizare depunderi de piatră de milimetri întregi/ Trebuie întreținut decalcarizat și luat cu binișorul.

Dacă aș face așa am consuma cam 4 cutii pe lună – zic și eu grossomodo. Adică în loc de 6 lire, ar fi 24 de lire.

În 12 luni am consuma undeva la 280 de lire pe Calgon. În loc de 84.

Cu cât trăiește mai mult o mașină de spălat în care pui Calgon la fiecare spălare?

Nu știu, că n-am făcut asta până acum. Dar la cele în care am pus Calgon cum am zis au ținut între 4 și 10 ani și s-au stricat oricum din alte cauze – rulmenți, pompe, plăci de bază.

O mașină de spălat #desăraci, de care am eu, costă undeva între 380450 de lire dacă sunt incorporate sau chiar sub 300, dacă nu. Bă, tăticule , mașinile de spălat au garanție 2-5 ani ( mă rog, în UK te piși pe ea de garanție, dar zic așa) .

Chiar și cum folosesc eu Calgon, pe varianta economic, în 5 ani plătesc mașina din calgoane. Păi #numaibine o las eu să se strice și cumpăr alta?

Dacă aș pune Calgon la fiecare spălare mai bine cumpăr altă mașină de spălat anual sau maxim la 2 ani.

Sigur, distrug planeta, dar mai da-o în pula mea, ce e planeta lu’ mama ?

Nu zic că sunt mașinile de spălat prea ieftine, zic că e Calgonul prea scump – nu la modul ”nu mi-l permit de scump ce e ” dar la modul, dau banii pe el degeaba că nu ajută la nimic*.

El ajută la ceva, se spală hainele mai bine și în teorie ai putea folosi chiar și mai puțin detergent, în practică la mine în casă oricum se pune detergent folosind măsura din cutie, deci aceeași cantitate.

Dar voi cumpărați în continuare, că eu vreau să cumpăr acțiuni la ăia care-l produc.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments