L-am lăudat, drept care a murit

Care o mai cumpăra Delonghi în viața lui, să pățească ca mine.

Pe 22 martie ziceam într-un comentariu că cred că am amortizat deja aparatul de făcut cafea în 1 an ( aveam dreptate ) , relativ la costurile anterioare lui.

Calculul e așa:

 

Comsumăm între 1800 și 2400 de cafele facem în UK intr-un an.  A crescut prețul la 3.75 lire setul de 10 capsule din cele mai ieftine. Erau mai ieftine, dar asta e. Eu cumpăram mai des ( când găseam ) unele mai scumpe, dar alte ori reau la ofertă, nu contează, calculăm pe astea.  
Într-un an am cumpărat capsule de minim 675 de lire, maxim 900. Lucrez cu minim pentru economia minimă.
Tot în 1 an am cumpărat cafea măcinată de minim 300 de lire pentru 1800 cafele ( 24-28 cafele în punga de 200g - 4 lire ) .
Economia minimă este de 375 de lire pe an, dar a trecut 1 an și 3 luni. Rezultă că am economisit minim 468 de lire.  Aparatul a costat 430. Și am mai băgat niște bani în el. Și tot nu merge .Nu mai.

Că asta e. La o răptămână după asta mi-a zis soția că nu mai merge aparatul că nu știu ce. Eram plecat, detaliu relevant doar la faptul că n-am fost de față să-l văd cum se duce.

S-a blocat cartușul de extracție -/ infuzie. Ăsta de mai jos.

Probabil, de-a lungul vieții lui trebuia gresat, dar nu scria în manual. Bine nu asta e problema, în manual scria că trebuia curățat lunar, iar la capitolul maintenață nu mă pot lăuda că am făcut ce scrie nici măcar în manual.
L-am gresat eu pe urmă, am schimbat garnituri, am cumpărat al cartuș – degeaba.

S-a futut ceva prin mecanismul aparatului și chit că l-am convins să mai facă câteva cafele le făcea extrem de proaste. Am mai irosit așa vreo 40 de lire.

După ce am pierdut vreo 2 ore adunat în cam o săptămână, am decretat scoaterea din funcțiune. Alternativa era să-l desfac, care era oricum scoatere din funcțiune. Dar nu o să fac asta, ci îl transport în Riomânia cu următoarea ocazie, aparent țara de fabricație, și o să-l trimit acolo la un service ieftin. Evident că există service-uri și în țara asta. Nu vreau să aud de ele. Eu îmi permit să trăiesc în țara asta fără servisare, le urez să-și permită și ei.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Stropic
Stropic
16 days ago

Pai si intre timp? Starbucks? 🙂

Doru Vlad
Doru Vlad
15 days ago

Piesa aia se schimba cu totul și cred ca o găsești și fara a te trambala cu scula până in Ro. Unde din propria experiență la costul unui astfel de aparat nu e ieftină servisarea. M-a costat 250 o decalcifiere totală cu scoaterea furtunelor si boilerului și curățarea lor individuală. Asta la doi ani de folosire si la un aparat de 2500 de lei. 10% după doi ani pentru un aparat folosit așa cum se cere in manual consider că e mult. A doua oară, tot la doi ani mi-am lăsat mândria să fie rănită și am făcut eu operația,… Read more »

Doru Vlad
Doru Vlad
15 days ago

Așa am zis si eu la început, ora mea de timp liber e mult prea scumpă. După ce am marcat 250 de lei pentru o curățare am reevaluat situația. Mie îmi ia cam doua ore, dar da cam știu ce fac că la vapor când crapă espressorul dacă nu faci ceva cam pula mai vezi o cafea decentă așa că am căpătat experiență la câte am desfăcut si curățat. De aia îți spun la tine poți înlocui piesa aia cu totul și scapi fara baga aparatul in service. In plus nici in Ro nu prea mai e așa de roz… Read more »

kd-
kd-
12 days ago

Adica operatiunea de o face nenea asta aici ? https://www.youtube.com/watch?v=Dk8_id4x7E4